2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 傭兵天下Online 藥劑cd太長, 地下全滅
go

[閒聊討論] 藥劑cd太長, 地下全滅   [複製鏈接]

昨天同人組隊打45副, 第一次是中途入場, 打最後一個boss全滅左5次以上, 最後心灰放棄 T.T 第二次打在錘boss時死左3次, 在精靈boss死左4次以上....未計被小怪屈死....
2次隊伍都有ec, 但都頂唔到boss二下全地圖的大招....受左一下用藥補完, 第2下又黎啦....藥cd未完, ec回不及hp. mp, 最後全滅, 就算你帶再多的藥都用唔到....得個擺字>.<

我諗係你地個隊戰力味夠.叫1-2個60lvl帶.會好好多.你D藥最多幫你頂到1-2秒.

其實我都覺得藥劑CD太長

D藥成兩分鐘CD...

因為隻GAME唔似其它OLG咁係靠藥水黎打- -...原意係要大家通力合作各就各位, 同埋要走位避招等等..
你打45, 1王招技全圖走唔到, 就靠EC, 每次見佢LOAD技就幫全團上盾, 出完再全補等等..有邪魔就放控場減傷..
2王招技許避到唔洗梗食, 一拉埋走即刻向後走, 唔洗俾佢爆到EC就唔洗咁大壓力幫補血..
3王招箭最易避到, 一拉弓走去佢背後,  全圖技打法同1王1樣, 無咩難度..
EC正常打完應該差唔多無MP, 如果唔夠MP一係坦唔夠硬坦唔住, 一係輸出唔夠拖太耐,
另外藥只係用黎應急唔可以依賴, 比如打到最後BOSS團滅, BOSS得萬幾血, 得返你一個打手, 呢D情況用就係,
如果唔係, 比如坦係前面坦緊, 你係後邊打, 王唔會CUT到你, 你其實可以捉岩時間食食物回MP, 有D食物導引回復既就係, 30秒CD左右,
加埋藥水我唔明除左本身戰力嚴重不足/走位嚴重錯誤/意外之外, 會團滅輸@@

講真=.=緊急關頭D藥水救人1命 我都覺得太多CD 1分鐘就差唔多!!

雖然話"隻GAME唔似其它OLG咁係靠藥水黎打, 要大家通力合作各就各位, 同埋要走位避招等等.."但有時ec跟唔上/mp不足回血, 或對上好似45副boss的全地圖招時, 一次2次就話可以頂到姐, 但次數一多就算有ec都補不及, 這時藥就可以救你一命
其實如果藥效可以回到約一半血條2min cd都可以接受的, 但現在的藥只可回大約一成就....

希望隻GAME~可以改藥CD時間~大約改至90或60秒CD~

Alta活動勳章 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

藍水配合引導藍水黎食, 會回得多d.
補c打副打完一批可以食野回下魔先, 通常d人都會等.
如果隊友唔係好扣血, 唔洗點出圍盾, 圍盾通常用在尾王.
補c技能好食魔, 所以要自己就住.

打王你會覺得食到引導魔水咩??? 最大問題係D魔水回得1成左右 一旦輸出唔夠殺王等滅團都得!!

講真戰鬥中食既水真係食過2次咁大把....我ec
副本死唔緊要....合作加走位先有用...
呢隻game真係要移動戰鬥...
如果d戰力太低就無得講啦...
60lv60戰力都見過...=_=

你打王果陣唔係到到彈盡糧絕先黎食水咖MA, 比如你個人有5000MP左右, 你到2000MP左右就要睇情況食咖啦, 咁點會回唔切/唔夠用, 而且呢隻GAME D王係有全圖技, 但係佢唔係每分每秒都出住黎CUT你食水咖MA, 大部分時間佢都係打緊隻坦, 呢D時間點都抽到出黎食MP瓜? 睇時機既姐食唔食到呢D, 另外以我覺得, 最多都係食一次回魔左右, 唔係就多數係輸出唔夠又或者你地團根本唔係太夠打, 隻GAME講35副如果你真係5個35去打, 打十個鐘都真係打唔贏, overall至少都40+左右有返D裝先可以係35生存, 其它副本都係同樣道理

過不到主要是技術和裝的問題,不太關藥水事

如果照大家咁講, 制藥技能其實冇咩用囉??因為大家都唔會用到藥的>.<

d藥水可以cd快d,打副本就可以快手d完,5洗下下等個ec回咁耐魔

Wilsonwawa 發表於 12-3-24 03:07 AM
你打王果陣唔係到到彈盡糧絕先黎食水咖MA, 比如你個人有5000MP左右, 你到2000MP左右就要睇情況食咖啦, 咁點 ...

5個35打35副無問題喎

法c 點玩..藥劑cd甘勁...
起馬改法水 cd 10s啦

耐左少少囉真係 !
2分鐘1次 - -

回覆 moonhkcw 的帖子

我學左制藥....發現唯一用處是合15分鐘buff 狂暴之心合劑果D+屬性藥,
原先我以為打怪途中回hp/mp是用藥,....點之最主要回hp/mp是食引導食物(特別是打副本,食物cd短過mp藥,又+得多 -.-)
中伏了....

打副本前 要確保幾件事
1)輸出夠
2)抗性夠
3)血量不要太少

打副本時 要確保幾件事
1)懂走位
2)大家要互相配合
3)救命技能要好好利用(職業技/精靈技)

我第一次打45 以為好似35副咁..唔會太難打 所以無組到坦...滅左十次團左右先打完..
之後組返坦輸出又夠其實真係唔算難打...輸出夠抗性夠呢兩點真係好重要

唔好以為好似其他olg咁..隨便組d人就可以夠打副5個之中有一個抗性唔夠都仲可以接受...全部都唔夠等滅團啦...輸出唔夠又係等死

補師最好有 奇跡之雨 呢招精靈技 可回魔可回血

其他抗性血量唔多夠既打手最好有 石像活體...好似係呢個名...將自己變舊石個招

本人68補 修斯國 ID幻龍心

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 05:44 AM , Processed in 0.166382 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存