2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 爬蟲天下 bb 巴西龜好似病左
返回列表 發新帖 回覆
go

bb 巴西龜好似病左 [複製鏈接]

尋日新買左2隻BB龜, 其中一隻左眼唔係成日都可以開到,有層好似D白色膜包住咁(透明, 見佢地既眼珠), 個殼又軟軟地.
前日下午果時,放左水,岩岩到殼邊, 唔敢太高, 我有加到隻藥水係for 換完水之後滴. 之後見佢個頭都隊落D水到, 隻手又整到隻眼. 好似我地卒眼咁
我知道要用隔夜水. (可唔可用我地人飲果D水?)
我宜家將佢乾養先, 唔敢放佢水,陸咁養...

今日佢食左5粒龜糧

死喇, 我唔知我邊一個STEP 攪到佢唔舒服

我係咪要出去買支藥水返黎比佢FOR眼的... 因為宜家夜了...
今朝我比佢地晒左半日太陽
睇post 知道有支藥水係醫佢地既眼.. 黃色盒

我係比ZOOMED 既龜糧佢地食, 同埋換完水之後,我食落兩下都係 ZOOMED 果D 藍色水落去

d巴西龜bb 訓覺果時, 要唔要換走哂d水, 宜家d水位只係到腳, 唔過殼邊??
我係真心想養佢地的, 唔係玩玩下,當玩具果d人

各位ching, 如果路經呢個post, 都希望你救救小龜
對唔住, 我打到D野一舊舊
Please help, thank you to you all

雙眼紅腫?

冇呀, 但係我留意到佢, 會用隻手去撥一撥隻左眼,係開左眼之前

搞清左係眼皮定白眼病
有冇圖睇

Sorry, 點樣UPLOAD上黎?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 08:47 PM , Processed in 0.031495 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存