2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SGO - 星夢Online 如果當初星夢無出到永刀同399 開衰左個頭 大家估下依家 ...
go

如果當初星夢無出到永刀同399 開衰左個頭 大家估下依家會點  

我估依家仲keep到人流 佢出埋d咁既裝

你有錢既1lv可以挑小純

仲有大量不可交易既神裝

鋼紋(無鋼紋唔洗開白咁制)
仲有大量重生裝
生鳩鳩(399)
你遲開ac根本好難買得到 新手根本唔洗打..
仲有d魔機天
又要買座騎

我最懷念既時代就係 出幸娃抽 10-70lv惡翼的時代
個陣可以慢慢升 個陣戰平 荒地 咩地方都好多人 唔怕無人升?
出左依d神裝之後 依d地方仲有q人去咩
一係就開白係台地hea 一係就尼中
一係就入pvp場
當年一套赤月set 一隻50大惡翼 係戰平爆怪 無5經 都升得好開心 爆到d寶物雖然唔值錢 但都會有喜悅
得閒又可以開下白
自從就係萬聖節出左永刀 開始衰落
之後又星古 又獅翼 又虹龍
又掃把 又獅騎 又5經
有錢玩哂:(
我其實唔係玩左好耐 我只係記得 我第1次入星夢個次 等級排行榜最高係70lv 魔法者 同小肥
-o-之後一直努力努力都係升到6x lv
我升到6x個陣已經開左8x
之後我就用裝換左隻7x 紫魂影 06 60lv 399 去做殺手
根住換其他game既野玩
轉一轉手 換左隻85lv守劍 06 80lv 399
再同魔法者換左隻82lv皇披靈鬥
再同傻奸奸換左隻83lv米古06 80lv 399 魔統
再同某風換左隻82lv 人族魔統 06 80lv 399 魔統(佢貼錢)
之後同某川流換左隻70lv魔動07 60lv 399(貪新鮮a_a)佢貼哂全副身家
之後退星夢 換左其他game ac
之後1年 再重返星夢
收左隻幻影豪
再用hkd買獸印
再貼獸印換左隻110lv兔紋 靈鬥
再換左隻紅蓮雨 10x lv 07 90lv 399(太型)魔統
再買點入左套鋼s 用鋼紋打天下a_a 當時100魔統尼講依隻都算勁
再用天紋收左隻 117 07 90lv 399靈鬥 鋼海貴
之後出09 399個日 我番左大陸
托我最信得過既炎狗 入我ac幫我買結果成功a_a
開埋套120 399
but可惜我無心機升lv 所以最終都無用過
但我換了一隻 12x 09 399 的守劍
從此鋼獸天 開白同人pvp
之後就sell 星夢野退星夢
就終結左我的星夢之旅
已有 1 人評分Good 收起 理由
gv3170 + 1 鼓勵

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

其實係出左星古先出永刀=,=
果時我仲係小5定小6 岩岩入左醫院佢先黎出星古  出左院活動完9左 冇左星古
不過果陣我升LV都覺得幾難 因為公測冇耐 最高得40LV 我升到20就停左 冇玩...之後再返黎玩就出左新族 咁就玩新族同買左500幾蚊點
買左果隻岩岩出既BEE 掃帚 同抽野 (抽左一套圓舞 同70披)件70披我仲好ON99咁平賣左60M 果陣惡K都未出 D人高價收 我又唔知價就賣左
終於儲到錢買到C翼龍頭果D 佢又出鋼紋   我又買左小小 可惜唔買齊一套 之後過左1 兩日我電腦GAMEOVER 所以都冇玩星夢
之後好似兩年後返黎 同人收左隻100LV 一去到皇城出面 O FK 完全唔夠人做  個個都鋼紋 天紋 果D 我玩毛咩= =之後心灰哂  之後唔升LV 純吹水= =吹下吹下就DEL9埋  
唉 果陣如果星夢冇既星古同399個頭 佢到E家應該唔會汁= =
佢出新頭果時 我仲係方地果D地方升LV 一入到去 幾多人呀  之後 我去咩地方都冇9哂人= =

十週年勳章(賀詞)

出刻文先係問題
永刀同399== 半年之後都有套裝可以同佢地比
已有 1 人評分Good 收起 理由
gv3170 + 1 惡意灌水^^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

csh浩 發表於 12-4-11 06:50 PM
其實係出左星古先出永刀=,=
果時我仲係小5定小6 岩岩入左醫院佢先黎出星古  出左院活動完9左 冇左星古
不 ...

一定唔係,
永刀係萬聖節果時出既
同年既聖誕節先係出星鼓
之後果年既情人節先再出獅翼
(利申 : 封測開始玩)

十週年勳章(賀詞)

係咩= =我玩果時我見唔到有人用永刀 係星古先=,=

其實大惡翼出果時都係屈機野黎。。。。。

永刀星古唔係問題
我覺得由新頭/魔機兵開始就已經衰落
魔機兵一大堆,有時爆怪爆到佢=gg
打佢又要399機甲-v-

講起永刀~
仲有冇人記得有個叫 櫻之戀 既1日抽百鳩幾個刀背抽到出哂名??

下~~~~汁喇~~我都冇玩好多年喇~岩岩打果時慢慢打怪~~合裝~~但最後咩都耍用點去抽~~呃錢既5知仲有無人記得我浪子123同魔鬼天使我都好懷念佢~~呵呵

十週年勳章(賀詞)

我記得我岩岩玩果陣,最高lv係果d 35lv既轉職怪@.@"台地永遠都有一堆人係樹等怪-0-但慶幸我好小買點玩game,亦都好慶幸識左d好好既朋友仔,佢地抽到/打到d道具屎岩用既野會送比我or平放比我,而我係星夢賺得最多錢既係$1000hkd放左隻1lv聖天翼@@"我從來唔追裝,所以對我冇咩影響,但而家入game,大部分都係台灣人,白話佢地未必識睇,下下打書面語又好唔慣~嗚>"<

其實399都唔係咩大問題,
我反而覺得由魔機兵開始,到出神武神lv...
基本上隻game玩完~

小弟至從出左魔機兵同埋紫天封頂後 雖然小弟也有入紫天-_-((矛盾?!  開始而經冇哂心機玩 乜鬼野都要用點  其實如果佢當初 搞到d活動而活動唔洗用點 用努動力有裝 間中出下都有d吸引力去吸引人玩呀 又出埋d咩幸娃 愈出愈奇怪  (((封測 玩到出魔機 過多幾個月 唔玩的人士!

我就係出左399即走個批人
個時我6X 岩岩開到80封頂
原本一齊玩開個d fd , 買左399之後我同佢地實力差太遠,完全勁到錯哂
個時我用緊套天馬裝唔記得左加幾 + 60大惡翼"個期60惡翼特別貴" , 用左係隻game度都唔只399
所以佢1出即走  399已經走左一批人 之後發生個d野我都唔知lu

最懷念係買星座頭

都係死,因為呢隻GAME本身就極唔平衡
新生完全無法新存
我黎分析下呢隻GAME
物價:
魔動技咁撚貴成百幾M
新手點樣搵都咁多?
殺手水 = 10M 你玩到平均25級左右先有10M
之後點算?
打怪又唔錢掉出黎
個仆街收集任出左黎星夢更加加快死亡步伐
毛皮,鐵礦等相比起之前更加難打.......
我最記得一開始玩星夢個時真係超多人
個時物價我相信仲係平衡.MPC 有哂咩月保買
個時打毛皮個D 打1,2隻怪平衡出到1-2塊
個時咩都唔貴,就係毛皮比較貴平均250 星左右
出左個仆街收集任,材料物價狂升
因為材料更加更加難打,就算有材料一般D人都唔會拎去賣,去最收集任算
變相道具使就係死.
PVP
呢隻GAME 有咩可能 得白名先可以PVP?
白名死左會有死經,
係隻GAME本身ON9 點解唔開一個PVP 場?
你地可能會話你講就叻,你去寫個PVP 場出黎啦,廢西
我可以答:星夢無料就咪撚學人開GAME.
寫個PVP 場都唔寫唔到去開GAME ,呢隻GAME註定死火
職業方面:
呢隻ON9 GAME 好明顯唔經過任何分析就去規劃技能
星夢呢隻GAME其本上就係可以見到聖靈,魔動同靈鬥.其他咩聖劍,守使,道具呢D 真係小之又小
我點解話呢隻GAME ON9 明顯唔經過任何分析就去規劃技能,同埋出撚埋哂D變態野
好似守使個D技,星夢未出變態道具個時,可能真係會仲有D 用,
出左變態道具後仲會有人去玩守使?
我最記得 一開始個時 基本上魔統PVP根本就係變態.任何職基本上完全唔係佢對手
因為係星夢呢隻GAME 玩PVP 係睇命中同閃避既
魔統佢招電爆,基本上同無賴無分別,
玩個魔統都知 魔統高命中,高閃
魔動根本打唔到魔統咁制,我計剛出無幾耐個時
但係魔統無爆技,得單刷
除非做引手,引怪
唔係真係行埋1,2見面自閉打怪啦
好啦
出左個D仆街變態野之後
魔統未落,因為魔統無爆技
基本上D人做哂魔動都唔做魔統
因為唔再玩先天優勢
玩變態道具
咩道具,聖劍,守使唔使講啦,仲有精靈
呢D本身就無咩出眾技能,
根本無人會再去玩佢
聖靈其實都比星夢玩撚死埋
我記得好似有個叫新生頭既野
呢舊變態野
整撚死哂D聖靈
我最記得呢個頭好似係出技就回MP 同HP既
所以星夢玩到最後基本上就係見到靈鬥同埋魔動
道具就唔使講啦
D 變態道具根本就唔撚合出黎
唔撚使合野玩道具把撚
無錯道具士係有爆技
用錢爆,你有無咁撚多錢用錢去爆?
除非你識BUG 錢
呢隻GAME 其實本身隻隻職都應該有爆技
但係就一定無可能一下爆撚哂幾十隻怪
根本就就ON9
你地緊係成撚日講搶場啦
一下子引撚哂幾十隻怪去爆人地玩撚咩?

搵錢:
新手根本搵錢方法就係得幾種,
打怪出寶,送信,打材料去賣,賣殺手水,
我又講加點解新手頂唔撚順
星夢打怪出寶.
除非你好撚有運
日日打到本血3,血5,魔影術3
唔係你唔撚使只以係星夢生存
一開始玩星夢新手都可能可以生存下
個時物價都叫OK
好多技都1M 左右
但係星夢出左強化武器,防具,我屌
你搵新手去玩下星夢睇下
所有新既防具武器係比舊版咩天玄甲,月保低一半有多防禦力
武器一撚樣
玩到35級左右你玩撚埋我個份
連條蟲都打唔撚過(真係如果你穿魔法防具)
戰士防具可能都會好D
但係都唔撚哂諗住爆
想爆未比錢
比錢都唔撚會去賣強化,通常都去抽娃
新生真係會個個放錢係呢隻ON GAME到咩?
變相玩到3X級就無咩人去玩
如果係魔動既話仲引人笑去
打唔到魔影術3級 根本上咩撚野都買唔起
出埋哂咩撚野守使技精靈使個D 就更加
賣比NPC 算吧啦
因為根本無人會買呢D技
魔動技一般新手就唔撚使諗住買
買唔起既
自己打啦
除非肯比HKD
最撚慘係呢隻GAME 打怪唔掉錢
掉番唔上下錢可能都好D
玩家又仆街
一推再推,推高D價
赤爆4我記得開始個時8000都有
幾年之後我上番星夢睇十幾M一本
新手真係無法生存
星夢唔多唔小就係咁比人害死左
比左錢落去個D愈來愈勁
自引自爆
新手單吉吧
吉吉下無印唔玩
星夢就係咁趕走哂D新手得番老手比錢
送信更加無可能我計過跑一轉都最小要10 - 15MIN
如果普通職
跑黎跑去無意思
做MATHS仲好玩過佢
打材料以前打毛皮 去搵錢
加下打10年都唔出一粒
慢慢打吧新手
升級:
呢隻ON9 GAME十分單調
呢隻GAME 升級既為周期 > 打怪 > 升級 > 打怪 > 升級
任務又無咩任務可以搵到錢
大部分係呃錢既任,比有錢人玩
除左花任,可能搵到錢
花任玩得多你都無聊啦
除左個幾個難9 任有D 經驗外 就無其他任可以玩
你睇下人地天/龍
幾撚多任你玩
門派又平衡
玩家人品:
星夢呢隻GAME 唔知點解
好撚多都係好撚無品
成撚日搶怪
搶怪呢家野唔怪得玩家
係星夢自己on9 姐
爆技可以 爆成幾十隻怪
場又唔撚夠
有D 怪仲離奇咁小
好似咩冰花立普
打完之後要等幾分鐘先再出番黎
星夢真係好野
另外玩家真係好撚多昆9
成撚日見人昆9 人地
當然你會話昆9隻隻GAME都有啦
但係唔知點解星夢真係特別多
成撚日見人又話比人昆左個撚頭
乳頭,XX,YYYY.
加下汁就緊係無啦
寵物方面
星夢其本上得隻波奇蛋可以捉
其他又係有錢人玩意
無多幾種最可以捉
大佬
咁撚樣仲會有人做精靈使咩
精靈使 得可以做最蛋
最起碼好似XX立普,都比人捉拉
仲有星夢有最叫咩ON9女管家
呢個ON9女管家既設計又係ON撚9
升紅雞魔影術1爆到個on9 女管家最雞又唔使要
你會話係你on9 姐行咁埋去爆
條on9 女管家會自己行埋你度,最慘係隻雞仔招爆技又唔知撚時出
成個系統底撚能
GM方面
GM 除左識等收錢真係無撚用
人地玩BUG 又唔撚捉
問佢野又扮睇唔撚到星夢GM 真係好過做坐係度個D保安.
媒體方面:
呢隻GAME比人感覺我覺得有兩方面
就係on9 同 是是但但
我講下D音樂先
我屌人類出新地定米古出生地個首歌真係好撚幼稚
我一般玩星夢都係CUT左背景音樂
因為真係影響智力
另外技能同怪物方面咩有D 怪物是是但但改下顏色當新既怪物算
劍個D都係防具唔使講拉
最可怕係打怪聲音
我屌真係超好笑
打怪打去隻怪到好似打鐵咁撚樣.....
畫面方面就無野好講都算係咁啦普普通通無咩好講
內可能有錯字,勿屌

星夢正一on9game 發表於 12-7-22 11:23 PM
搵錢:
新手根本搵錢方法就係得幾種,
打怪出寶,送信,打材料去賣,賣殺手水,

睇黎你對星夢既報恨值都幾高
不過我一路睇你篇文 一路大笑 真係笑死我

笑傲無雙

憶當天的那段舊夢

所以話星空之門時~~佢地天朝夠哂人道!!唔屈得咁勁...!!哈哈哈

回應樓上「星夢遊戲是否平衡」呢個命題,發現其實有幾個錯誤:

1. 你成篇文既時空根本不固定,要討論就應該講遊戲起初設定,而唔係出左變態裝之後。
2. 你張物價高歸咎於「仲介人」實在有點兒好笑,仲介人正正就係幫緊新手:

2.1 無原無故,點解D野咁貴?就算未有「仲介人」,本身當時既星幣已經買唔到合理既回報,因為當時有幣商、BUG佬,星幣根本反映唔到正常遊戲下的一般玩家購買力
 2.2 「仲介人」正正就係市面充斥住「黑幣」的情況下,用黎救新手既方法,起碼佢確定正常途徑打材料,有番一個切合當時黑幣流通既購買力。

3. 月之保護服套裝從來無係商店賣,亦無打1-2隻怪平均跌1-2張毛皮既情況出現過,唔係毛皮點值250?

4. PVP場係星空之門年代已經存在

5.  根據升級容易程度同埋PVP強度,我睇唔出有乜唔合理

升級難度(越上越高)         PVP強度(越上越高)
         魔銃(無防無爆技)              最強
         魔動(無防有爆技)              第二強
         靈鬥(無防有爆技)              第二強
         銃戰(無防無爆技)              稍弱
         聖劍(唔夠防,可回血)      稍弱
         守劍(夠防可單打)              弱         
         聖靈/守護使                        用途為本
         精靈使/道具使                    特殊用途

若果起始設定係維持升級難度越高,PVP強度越強,有乜可能係不平衡?
唯一要投訴,係銃戰士升級處境咁嚴峻,點解PVP反映唔出任何野

聖靈/守護使                        
精靈使/道具使
升LV~~好難嫁-,-冇爆冇防

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 02:36 AM , Processed in 0.044306 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存