2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 有男友但係又鐘意第個男仔
返回列表 發新帖 回覆
go

有男友但係又鐘意第個男仔   [複製鏈接]

我係澳門人 同一個香港既男仔異地戀左一年
我地只係見過三次 但係我地日日都會whatsapp 佢有時放工/休息就會add我
我以前成日想打電話比佢 但係打十次 十次佢都會cut我線  我記得我地只傾過兩次電話
第一次5分鐘..第二次3秒  我問佢 佢以前話因為貴  
而我整左個plan之後佢話如果同我傾左我就會日日打比佢

有一排 我想寄信比佢 但係佢話麻煩 有咩可以whatsapp講
我覺得佢性格好好 講d野又搞笑  成日同佢whatsapp我都會笑唔停
有時我會懷疑..懷疑佢有幾鐘意我..但係我次次都會好快就說服自己
有時我又覺得自己似係同部手機拍拖多d
佢話佢唔介意我同其他男仔正常社交

幾個月前我去學結他  同結他呀sir幾好傾 我地有時又會出下去食飯
佢最近追我 ..我又對佢有好感  但係我有男朋友..

我唔想失戀 唔想改變..唔想受傷..
但係我又鐘意第個 ..我應該點做?

我係澳門人 同一個香港既男仔異地戀左一年
我地只係見過三次 但係我地日日都會whatsapp 佢有時放工/休息就會add我
我以前成日想打電話比佢 但係打十次 十次佢都會cut我線  我記得我地只傾過兩次電話
第一次5分鐘..第二次3秒  我問佢 佢以前話因為貴  
而我整左個plan之後佢話如果同我傾左我就會日日打比佢
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我個人覺得啊
個男仔好似冇咩點對你上心
點解拍拖1年見3次.....
我識D朋友
個女仔住天水圍我個朋友就住南區
佢到日日放工就入天水圍同佢女朋友食下野
我當佢1程車入天水圍要2個鍾
來回坐底到4個鍾
諗深一層
1個月去澳門見下你到只係一程來回船票姐
1年到最小有12次見下面
買船票又唔係真係咁貴
1個月搵錢只係用300蚊左右黎同你行下食下飯
咁到唔得...
呢個男仔好明顯個心冇你存在
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

有一排 我想寄信比佢 但係佢話麻煩 有咩可以whatsapp講
我覺得佢性格好好 講d野又搞笑  成日同佢whatsapp我都會笑唔停
有時我會懷疑..懷疑佢有幾鐘意我..但係我次次都會好快就說服自己
有時我又覺得自己似係同部手機拍拖多d
佢話佢唔介意我同其他男仔正常社交
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
的確你係同緊你個電話拍拖
我個人主張電話同埋FB到係工具
拍拖就應該真真實實咁拖住女仔隻手
大大方方咁行出黎
下下到WHATSAPP
其實就同對方冇左個種互動
有D野係WHATSAPP唔一定會表達到出黎
例如錫男仔塊面
點可能用WHATSAPP表現到出黎
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

幾個月前我去學結他  同結他呀sir幾好傾 我地有時又會出下去食飯
佢最近追我 ..我又對佢有好感  但係我有男朋友..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我唔係話指定要你去選擇
我只係比意見你個腦去諗下
我可以講比你知
你試下回想個男朋友做過D咩野係令你心動過
之後你再諗下個啊SIR又做過D咩野令你心動
兩者總有分別
又或者你同你男朋友有冇咩特別經驗
如果你諗完你同你男朋友既野係0或者幾乎咩到冇既時候
你係可以對佢放手
不過老實講句真心說話
你係要實在咁同對方拖手行街
定係拎住個電話日日WHATSAPP
自己諗下係幻想類定係實在類
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我唔想失戀 唔想改變..唔想受傷..
但係我又鐘意第個 ..我應該點做?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
好多時就係呢種想法就令到你傷得愈重
你試下唔好由失戀呢個想法去諗
你要覺得自己係自由唔係失戀
失戀唔係大晒係人到會有分手既階段
冇咩可能遇到第一個情人就係你既最終情人
改變唔一定係壞事
但係你唔改變就一定唔係好事
你覺得受傷你就做一D自己喜歡既事
例如我唔開心我就會去機鋪打機(只限唔開心個陣)
玩下地主玩下灣岸之類既野
係入去玩個陣就要放底D唔開心既野係個到
到我出左機鋪門口就直頭係放底心頭大石
你鍾意左第2個男仔姐係表現出你對E家個男仔既不滿
既然自己心動鍾意點解唔去試一試
當然唔好亂咁同人發生關係啦
正常咁去同佢行街食飯
對自己有多個選擇
總好過冇得選擇
以上就係我既分享
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
☆可兒☆ + 1 認同
MANDY + 20 原創內容

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

睇定d先好...比個時間自己

我覺得真心愛一個人就要好好保護佢,

唔好咁易就分開

如未見過面就另計啦.

回覆 MANDY 的帖子

其實我係以前對自己許左一個成諾..就係唔會去傷害佢 因為佢以前個女朋友對佢好衰
但係反而係我受重傷 ..我岩岩同佢一齊果陣  佢好似好唔想人地知道我同佢一齊
  佢前女友恰我 鬧我 佢都係幫住佢前女友 種種原因..我對佢既感情真係淡左好多
或姐有時我諗番我都會喊  但係我說服自己 都係以前既事了
我好疑惑....佢其實心入面點諗架...

回覆 soldat24 的帖子

多謝你   ..睇到你咁有心機同我分析 我覺得呢度好warm~
我會再認真考慮..

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

細蚊× 發表於 12-4-21 07:32 PM
回覆 MANDY 的帖子

其實我係以前對自己許左一個成諾..就係唔會去傷害佢 因為佢以前個女朋友對佢好衰: ...

做返真正既自己就可以...

唔洗克意做得好,因為每個人性格都唔一樣

克意做到最好會令到自己好辛苦的,

希望妳可以得到真正既幸福

MANDY  熟能生巧呀ma  發表於 12-4-24 09:23 AM
Black_Cast  唔識得好似你咁俾意見orz 我真係要學下同檢討  發表於 12-4-24 08:26 AM

回覆 細蚊× 的帖子

其實鐘意,大家都有呢種情感
但係我覺得既然係咁不如放手喇
因為佢都唔愛你。

變心吾係罪,一腳踏兩船先係死罪呀,知道嗎?
如果你拍拖求開心,就揀一個可以令你開心既人
如果你拍拖求將來,就揀一個可以同你有將來既人
視乎你係呢段關係想得到d咩,就選擇啦
我幫吾到你決定,但你必需要自己選擇一條吾令自己後悔既路

我唔想失戀,唔想改變,唔想受傷...(睇得出你都幾_自私...)

樓主..有邊個仆街唔話前女友點衰點衰架...
睇唔出佢真係愛你囉,
真係愛你既話個電話費幾貴都照樣同你傾啦(自己工作緊有收入,連個小小錢都唔肯付出..)
佢唔想比人知你地拍拖最大既可能性就係你係第三者..
..都有可能唔知有幾多個第三者受害。
你係咪比人呃左呀?
話唔定佢一腳幾船囉,成日睇到D女仔咁講,通常到最後個結果都係比人呃左~
女人又係犯賤情願比人呃..我都試過比類似情況D衰人呃左~.~
係隻GAME識架?放棄啦..

笑傲無雙 玩過星曲WEB

好坦白
你地會有將來咩?我真系睇吾出會有乜
1年見得3次
你仲記得佢個樣咩?你仲記得第1次同佢出街咩FEEL咩?
有句說話叫珍惜眼前人
錯過良機就系MISS左架喇 點解甘多時間曬吾用系現實度呢?
家下分手會有幾傷?
你都鐘意左第2個男仔落 話吾定你男友聽完你講分手仲會祝福你

榮譽勳章 十週年勳章(賀詞)

t_t
樓主其實你心裡面唔夠信心姐
好多野 一定係透過 "傷害別人" "受傷害" 先會學識
並唔係叫你玩弄感情
你咁樣拖拖拉拉 浪費大家青春 更加唔好呢 自己諗啦
你 同你講電話個個 只講衰既野 好野得兩句  
我覺得你要諗得全面d喇
我深信實有d好野既 唔係既話 點維持呢段關係一年呢
勇敢d面對感情既野 諗清楚就去做就唔會令自己後悔
因為你都諗清諗楚=)

『古語有話 寧教人打仔, 莫教人分妻』

以上所有發言所屬個人主觀性言論 請三思

自己諗下邊個您愛邊個多d,邊個對您最好

你咪暪住條現任,同第三者玩下囉,唔鍚鍚唔上床都ok既

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

賭仔  最忌係 磨爛蓆!!

愛情都係........!!

你果個算唔算係男朋友黎咖....見禁小...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

考慮後果,,可能會好嚴重

樓上個分析好堅
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-8 09:52 AM , Processed in 0.047588 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存