2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 [抗爭到底] qaws353身為版主,行為鄙劣!
go

[閒聊討論] [抗爭到底] qaws353身為版主,行為鄙劣!   [複製鏈接]

Alta活動勳章

懇請各位評理,此事是本人惹是生非,還是版主的瞞騙他人?

如此事我有誣衊版主之成份,請上來對質!

事源:
來源一、求救,有無人可以幫幫手(唉.....)(官方板主請入)
來源二、[閒聊討論] 有玩吞食天地3的玩家,此帖必關你們事(請官方人員交代事件)(62層有天空龍回覆)
來源三、[閒聊討論] 這遊戲正步向死亡,為什麼? (有圖有真相)

詳情:
版主qwas因帳號被盜而到2000FUN宣揚此遊戲壽命不長,暗示不要再玩此遊戲。我直斥其非,卻反遭侮辱。眼見沒有人覺得他的行為不妥,只憑我一位小會員又能做甚麼?所以我也很快便妥協,不再跟他繼續在同一件事上糾纏和爭執。
qaws353於 [來源三] 48#的言論
在此PO
,我那一字那一句是叫人唔好玩呢隻GAME呢?\

在此PO,我有利用自己的「職權」嗎? 請舉例,如沒有請不要在吠

我於上述POST 49#發表的言論

若閣下不明白本人之言論的話,我就花點時間解釋一次。

職權,就是指「版主言論的說服力」。
一個版的管理員,就是版主。
版主本身的言論就是代表了2000FUN。
你現在發表言論,就是用了版主的職權。

「大家只要在天空龍輸入密碼下的忘記密碼,請輸入天空龍平台帳號即可取回帳戶
,這代表什麼? 是代表了這遊戲不可能買賣帳戶,因為賣定一定能取回帳戶
,這也代表這遊戲巳經死亡了,沒有買賣帳戶的遊戲能生存多久,大家心知心知肚明~!」

這句的暗示太明顯了,也不用多說。
不是代表你沒有說話「大家不要玩此遊戲」,就代表你沒有此意思

對於閣下之侮辱,再一次令本人失望。
想不到你連最基本的禮貌也學不懂,還有資格來責備別人?

我是議事論事。
即使我想做版主,但我本來對你的態度也是恭恭敬敬。
你自己好好反省一下,到底是誰對誰錯吧。

然而,眼見他的行為根本沒有做好版主的本份,反而行為更加變本加厲。他竟然將被盜之AC當作帳號出售予他人。此行為令人髮指。他更以「2000FUN版主」之名去保證他的帳號絕對安全。這是何其不負責任的行為?

qwas將有關被盜之帳號公開販賣

相關交易帖內容如下:[其內容完全沒有告訴各位他的帳號已被盜用過]
放60lv帳就升61,
可自由轉物理3轉職業><
,武將有53力一枝花

裝備:
一套藍字40裝
,仲有2件+10裝,1件+9裝(武,鏈,甲)

留言出價吧

我希望閣位版友評評理,這位用戶是否適合成為2000FUN版主。

比人爆左..點拎去賣=.=

Alta活動勳章

3443415 發表於 12-5-8 02:53 PM
比人爆左..點拎去賣=.=

拎番個AC之後立刻轉手
然後瞞騙他人,務求將AC轉手求財。

而整件爆AC之事,或將來再被爆AC,後果則由接手者承擔。

睇左大家既留言 我都覺得版主 太主觀 同有惡意攻擊...
你可能真係嬲得濟火遮眼 所以唔覺意有d 惡
但問題係 做吞三版主  應該都可以發放比教正面既消息  
無理由話遊戲己死 呢d 字眼... 其實你可以 叫其他有玩既玩家小心d
小心帳號比盜既字眼好過啦
但睇完除左覺得無奈...仲有一點點覺得 版主不成熟既感覺

其他人已經比教好言相向但版主..仲話叫人地隻狗吠有乜問題(我估其他人睇到都有問題)
........
所以版主真係可以檢討下自己
第時可以再做一個更好既版主~

Alta活動勳章

掛機的人 發表於 12-5-8 03:30 PM
睇左大家既留言 我都覺得版主 太主觀 同有惡意攻擊...
你可能真係嬲得濟火遮眼 所以唔覺意有d 惡
但問題係  ...

佢有冇侮辱我呢件事我都唔想再計。

而加佢係想瞞騙他人,將個被盜過既AC賣比下一手。

佢又唔將個風險話比人知,但求轉手就算。

再以「版主」之名作出保證,行為極之無良、卑鄙。

有心既玩家 眼睛都係雪亮既  !!!
佢唔會話....眾人皆醉 我獨醒  @@ 掛 ~~
大家都係著眼去番 隻game 啦  ~~相信有心玩 既人仕 仲有好多既~
大家加油

講事實~
版主無心玩吞3的
佢個公會(我也是其中一員),我親眼睇住衰落
個個都話 團長做咩成日唔上線,,繼而個個一再離開
只剩下小貓三四隻

補充資料:
http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=810586
"本人為吞3板主,信心保證" <== 2000fun板主保證被盜ac不會被翻焯?

其實佢都係 一個吞三玩家...
如果用一個玩家去睇佢呢篇野....就真係無言啦~~
所以支持下 真正有用心保護吞三既玩家~

睇完了事情的大概經過,從中不難可以看出版主的某些劣質行為!
尤其是以販賣帳號以求解決的行動,更是其最可惡的惡行!
不要求版主係聖人/無私的人,但係這最後的賣AC行為,卻以超出了做為管理者的基本要求~
所以,我誠懇的請求,2000FUN徹銷其版主的職務!
事情的原由雖然令人難過,但卻不能作為版主用來行使劣跡行為的依據!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

來源三、[閒聊討論] 這遊戲正步向死亡,為什麼? (有圖有真相)

身為版主唔係推廣遊戲 反而係做相反 已經好有問題la~~~

支持樓主保護吞三既行為  欣賞樓主對抗版主既勇氣

睇完前因後果  版主既行為完全唔符合身份  賣已爆ac既行為 性質上其實同呃人無咩分別

只不過一個係自己偷  另一個係自己拎左一筆  然後等第二個偷

都係無辜者受罪  而知情者得益

其實我覺得佢小學雞黎= =
佢自己比人爆AC又關我地事....真係

如想知咩事,可查看此PO,不想對此會員多說了
http://www.2000fun.com/thread-4890265-1-1.html

回覆 御風剎 的帖子

讓各會員看清楚你的為人吧

其實做版主開咁既topic真係等同呼籲叫人唔好玩一樣
況且佢自己都賣AC,心態吻合
適唔適合做唔敢講,不過真係唔應該開呢類型既topic

遊戲己死~
咁我唔玩囉~咁我叫我個公會d人唔玩囉~
咁不如刪左個吞天3區喇~

或者 qaws353 唔好做版主喇~

Alta活動勳章

我想知而加係我錯定你錯?

我對你窮追猛打?

藍藍都係版主,咁點解我無開過任何post話佢?

至於做唔做吞食天地3版主,我都可以係度好正式同你講我唔會做。

我既用意何在?

自己諗啦,你無錯人地點指責你都指唔入。

唔係話你開多個POST就係你理直氣壯,你岩。

仲有,之前我唔繼續追你果件事,唔代表我就要向你屈服!

你而加呢次好明顯係你過失,

想將成件事變成「御風剎想做版主,所以指責你」?

事實勝於雄辯,呀唔係。

係「事實勝於狡辯」!
已有 2 人評分Good 收起 理由
李大海 + 2 感謝分享!
~魔師仔仔~ + 3 同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

字實勝於雄辯,GREAT

這是軍團介面中拍下的圖

10日前就是那個ACC被爆,洗頻鬧人的日子

由那天起"LAFENG"帳號已經沒人上過

而這帳號現在還是58級

版主賣ACC那裡POST的是60級

如果賣的ACC交收時見到只得58級,你覺得會成功嗎?

最少我係買家都唔會收

如果你認為有人未確認帳號的情況+未入過去看都會直接過數買下,那我只能無奈+可悲,

而版主亦有以"狂少"帳號進入遊戲向軍團解釋,

在"狂少"這個60級的帳號被賣出後亦已經退出了軍團

而LAFENG這個帳號,由被盜後都沒再有人上過,圖中是我剛剛拍下的

回覆 linomiko 的帖子

非常感謝你的圖片
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 05:04 AM , Processed in 0.041817 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存