2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 公會 綜合群組 興趣 小蕾(TSUBOMI) 2011年專訪
返回列表 發新帖 回覆
go

小蕾(TSUBOMI) 2011年專訪

玩過星曲WEB

2006年從S1出道,以幼嫩系AV女優身份得到大眾歡迎嘅小蕾(TSUBOMI/つぼみ),相信各位非常熟悉!喺平均壽命只得三個月嘅AV女優世界入面,小蕾就好似常青樹,喺景氣低迷嘅舊年創出破百部片嘅驚人產量,幾乎可以話喺實質已經喺AV界嘅頂點!舊年佢甚至以歌手身份踏入演藝界,單曲夢花火都已經發售。大家喺咪好過,睇落咁平凡嘅一個女仔究竟點成為AV界傳奇呢?下面嘅專訪話畀大家知,佢嘅進行原動力從邊到來。

-首先想問小蕾點解踏入AV界?
我以前喺玩具買場做嘅。偶然行街時拎到一本雜誌,見到一則徵人廣告,寫住"高薪求打工小姐",但冇講明工作內容,由於好奇就打咗電話去問。聽到喺拍成人影片個陣,立刻就CUT線了。不過收線後我心入面愈來愈好奇,結果居然當日就走去面試了。

-AV界嘅大明星就是咁樣誕氐。根據統計,你喺2010年入面一共拍咗成100部片以上,真喺好驚人嘅數字呢。你有冇計過,目前拍咗嘅片有幾多部呢?
加上總集篇同共同演出嘅話,老實講真喺計唔清呢。半年前,曾經有一間出版社統計我嘅片去到第370部,但而家唔知嚕,我諗應該過400部掛。

-你作品入面成日有激烈場面,令人印象深刻。你本身喺被虐狂嗎?
其實唔喺耶。論傾向嘅話我應該屬於比較喜歡被欺負,不過都是咁嘅程度而已。岩岩出道個陣我仲只是S1專屬女優,所以冇乜強硬作品,不過解約之後就成日拍啲畀男優窮追猛打嘅片嚕,所以大家對我都會有咁嘅印象掛。其實我唔喺特別鐘意被玩弄,只喺我好努力而已。而且我拍片之前都會好緊張,拍完之後先會覺得"啊!今日亦玩得好開心呢"咁樣。

-原來喺咁,所以如果唔識小蕾嘅人,睇到你啲作品都會以為喺新人呢。個種戰戰兢兢嘅緊張感泉源,原來是來自咁嘅心態啊
我喺屬於永遠唔習慣拍片現場嘅人,雖然最多一個月可以拍到十五套片,但指片之前仍然會偶爾瞓得唔好。不過我其實並唔討厭哩種緊張不安嘅心情啦。

-另一方面你都有唔少COSPLAY嘅作品喎。咁樣是咪令你女性FANS都多咗呢?
喺架,拍完TMA嘅COSPLAY作品後,就有唔少女仔因為同男朋友一齊睇片結果變埋做FANS。除咗女仔之外亦都有好多鐘意動漫嘅人會睇哩種作品。原本我好擔心會畀鐘意原作嘅人批評,但能夠得到好評都令我嚇咗一跳。

-你會唔會在意自己太幼齒外表
其實我唔在乎其他人覺得我細個或者大個耶。唔理扮咩角色,我都會用COSPLAY心情去詮釋。只要進入狀況開始拍片,我就可以成為任何人。唔理女高中生定喺年輕人妻都可以。懵懵懂懂女高中生初嘗禁果令人心跳加速,但熟知性愛滋味嘅年輕人妻偷情起上來亦同樣小鹿亂撞,扮起上來十分過癮。

-另外,你同醜男主題作品都好出名。面對流浪漢同七十歲老人、中年處男等,你完全冇反感咩?
喺架!我從來冇對任何男優打過退堂鼓,因為佢地都喺有特色嘅人啊!我記得有一位老爺爺拍片個陣,仲故意講"我仲嚟要走啦,唔得啦"我害餐死,拍完片見到仲好有精神,先發覺原來是演技。

-真有趣。咁小蕾黎緊要向咩方向努力呢
舊年開始我已經以歌手身份活動,為咗同AV做切割,我喺舞台上仲會用TSUBOMI哩個藝名。所以各位請唔好當喺AV舞台上唱歌,請將佢當喺完全唔同嘅活動看待。雖然仲未有落實演唱會檔期,不過我好期待喺舞台上面演出,黎緊今年四月我仲要出寫真集,而且仲想再度挑戰連續劇!

-咁咪冇時間拍拖囉?
我好想拍拖呢。我希望私生活都多姿多采,如果對方是畀人感覺好溫暖嘅人就更好。我希望對方喺個可以接受我目前工作嘅男人,但如果佢只喺平平淡淡接受哩一種,咁又唔得,最好就我希望對方會吃醋。大概因為咁嘅要求,所以我好難搵到人同我拍拖。不過我喺個種只要男朋友想要,隨時都可以同佢親熱嘅人,就算岩岩拍完片,我都好樂意喔!

-最後,希望你畀各位FANS留個名
多謝大家一直以來支持,之後除咗AV,我仲會有各式各樣活動,希望大家多多指教嚕!

雖然仲未習慣拍片,但就永遠活於不安同緊張感中,所以小蕾先會永遠咁耀眼,咁可愛。今年佢將以歌曲同寫真集為起點,朝各式各樣方向進發,話唔定演技都會有突破,成為貨真價實女演員,未來應該更值得期待!2011年嘅小蕾,愈來愈叫人離唔開視線。

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

留個名Support淫 ›

huhuhuhuhuhuhuhu

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:53 AM , Processed in 0.030542 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存