2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 較弱既新角varus與ashe技能比較....
go

[閒聊] 較弱既新角varus與ashe技能比較....   [複製鏈接]

因為佢地d技都幾似.....
varus q技
迅發攻擊力唔高,儲力射又耐,想追擊人但儲力時又會行得慢,射到人果時人地都走遠左,想再打到佢都難,又無射慢人效果.....

ashe w技
射既範圍大過varus,唔洗儲都有比較遠既射距,但係唔夠varus儲滿力射既距離,升左q有減人速效果.會被兵檔住射程,用黎食兵好絕對好過varus既q

varus w技
普攻打完人3下再用技打人會好痛,被動技果少少無視敵人防既攻擊,真係唔多有用......

ashe e技
可以開地圖,被動技殺一隻卒會加更多錢

varus e技
範圍裏面會令人減速,減低回血效果

ashe q
可以射慢人,升左q技,w技可以射慢人,可以隨時開隨時關,唔洗等reload就可以用

varus 大技
被擊中目標,會鎖佢1秒,響目標附近敵人會被感染而被鎖,但係感染需時,而且響快被感染時走開左就會無事

ashe 大技
全地圖射程,高輔助性能,被擊中目標隨住距離被暈既時間越耐,被擊中目標附近既敵人會即時被減速

ashe大技比varus好,全地圖射程,varus唔係全地圖,ashe擊中目標係暈,唔係鎖,而且距離遠既話重會暈幾秒.被擊中標既附近敵人係即時被減速,唔係慢慢被感染

ashe 有q技可以隨時射慢人,varus只可以用e技去令果個地區既敵人減速,範圍又細,而且射左出去唔係即時有攻擊判定,要等半秒左右

ashe e技有得睇地圖,殺卒又可以加更多錢,varus無e個功能,只果話佢果招w被動技普攻人3下用技打會扣好多,ashe 同 varus出左3千幾果把80攻劍用普攻再加上高爆擊,普攻同樣都可以扣好多.....

varus被動技幫助不大,ashe被動技響剛開場時第一箭黎拎首殺幫助好大....

未用過真係好難講邊個好D......就咁睇文字說明都唔太夠全面既.......

各有各好

varus招大係控場技

ashe果招係開戰/單控技

唔同既

不知不覺的 發表於 12-5-12 03:42 PM
因為佢地d技都幾似.....
varus q技
迅發攻擊力唔高,儲力射又耐,想追擊人但儲力時又會行得慢,射到人果時人地 ...

睇師兄你一定係艾希既fans,,,,,所以我感覺上你有種偏向凸出"艾希比較強"的想法

其實,,,LoL沒有最強的英雄,,,只有最強的玩家,,,一切都是技術 無為比較啦^^"

對角色有愛才是最重要的喔,,,反正就是不同的英雄嘛,,,

超級怪物 發表於 12-5-12 08:21 PM
睇師兄你一定係艾希既fans,,,,,所以我感覺上你有種偏向凸出"艾希比較強"的想法

其實,,,LoL沒有最強的英 ...

嗯..嗯...同感......不過隻新英我都幾有興趣.....有得儲氣....好似幾過癮....

Alta活動勳章

Versus招Q技好似仲遠過Ashe招W技

新英雄得兩個造型,,,好似少左d囉.....

比較下都好,不過真係無得比,
勁人用,隻隻勁,
廢人用,隻隻廢,
點比?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

仲差一樣未比較 : 價錢

ashe 450  verus  有cc技6300走唔甩

作為遠攻ADC,varus 團戰開Q開E打一堆人,還有R技鎖人,真係非常稀有
單打靠W都夠嚇對手唔行近你身邊,被動技等同加快varus吃兵效率
團戰又唔驚冇貢獻,就算對面5個沖後排打你先,E同R技實幫到你拖時間後退走人

有cc技的adc好值錢,上次出的lulu當係adc咁玩都好過癮

zero0409  PO fans? :)  發表於 12-5-13 05:26 PM

比ashe好既係招q可以響大家膠着狀態果時用黎騷擾人,響安全地方就可以騷擾到人....

我試過出爆擊裝同推介裝......佢套推介裝好似30爆擊,爆擊唔夠 攻擊力勁弱.....都係要盡早推3千幾果把80攻劍同雙紅....

大招我覺得真係ashe好好多,全地圖已經好好用....中左會暈1秒或以上,但係varus中左都係鎖1秒,而且敵人重可以發動攻擊....
大招1 lv果時記得係百幾秒reload........

其實我係幾鐘意新角色個樣,所以買左,但係用落就無ashe咁好

不知不覺的 發表於 12-5-13 12:53 AM
比ashe好既係招q可以響大家膠着狀態果時用黎騷擾人,響安全地方就可以騷擾到人....

我試過出爆擊裝同推介裝 ...

攻擊力會強過ASHE嗎?

感覺上新英攻擊力偏下

吾可以講邊隻勁d
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 03:56 AM , Processed in 0.035671 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存