2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 光之封印 細鳳的神喻法師心得篇~
go

[心得分享] 細鳳的神喻法師心得篇~ [複製鏈接]

大家好丫~
感覺光之封印的補師都很不夠~
希望大家看完後會轉行做個專業的補師吧!!

練攻衝等
1~30LV  都是跟主線走~每天的日任,跑商,公會任務,情緣都一定要做齊丫~(補充一下,情緣任務其實不一定要找不同性別的玩家才可以做,同一樣性別也可以做的)~跟著是打夜魔號的副本(20~29)是一個組別!!!(30~39)是一個組別
所以大家29的時候一定要先打2次才好按升級,如果唔係會少左1~2場既副本經驗架!所以大家要小心D!
31~34 LV  這個時候可能會難升一點,但是只要組隊,就會很好練,最好組齊6個人,經驗值係5會扣....每個人打既經驗值你都可以拎到,所以絕對不可睇少...有時間可以去跑豬(姐係迷途的商人)每日有30次!!只要捉得好個時間,就可以做好多次(但係我做捉5到-.-所以我都冇去做)但跑豬絕對係升級快的不錯選擇~現在每天都多了兩個副本!但是限時間進入的.所以要捉緊時間完成哦
35~40LV 早期會好升小小.因為有主線.但是慢慢就會開始卡等,本人覺得厄夜的39精英 XX騎士是一個幾好既練功刷怪既地方...我記得果時食一支經水.如果組滿人,一支經水時間可以打到一格EXP....到34其實已經可以轉神喻法師~姐係補師,其實岩岩轉真係補好小,所以都係用番1轉法師來打..可以增快練工速度,,,,,,打副本才轉回神喻法師!裝備也可以用精神的為主~因為精神會增加治療量
41~47LV 40LV會多一個呼嘯的副本!!這個時候補師會很吃會~因為40開始的時候的副本開始比較難打!注意一下就是呼嘯副本的二王(姐係斧王)....會不斷分身!!感覺第5隻分身會比較攻高跟暴擊高~所以DPS一定要盡快殺左隻正身~而補師就要專心回血!別發白日夢~因為有時候坦死了...王就跟著死!坦就沒經驗了,所以要注意注意!!40後的副本...會出精神型的傭兵,,一定要練一下,,方便日後自己做裝備,....至於刷怪方面,大家早期可以選擇狂戰士跟獨眼巨人,反正都係回血,,,,打咩都冇關係啦xP到左46跟著主線走....好快就可以升到47,,,,,,47後可以組人在晶魂洞穴打精英....刷精英的c就騎士是一個不錯的選擇!!感覺補c招人是比較快滿組的~o~

20級記得搵個公會加入丫~~會有公會環任同跑商~搵錢儲貢必要^O^最重要緊係魔力水晶拎經驗啦xP

技能心得篇
一轉型態:
技能都是學一點就夠吧~反正都是當補師,,,我沒有去加XP
二轉型態 神喻法師
攻擊技能...一點就夠<~~~反正都是當補師,,,打怪的事情交給打手吧
療傷之泉 點滿 掛機刷怪的回血技能xP
癒合 看個人喜好<~慢慢地回血,,,機率性加防 感覺不太好
靈泉護佑  點滿 可以吸收傷害8秒
聖光之雨 點滿 瞬發回血技....
生命之光  看個人喜好 回復自己大量的生命  最好用既時候就係係PVP地方採野果時OR團戰補命一流的技能,所以慢慢再點滿都可以
聖佑之歌 看個人喜好 被動回血回魔 學1點就夠了~有咩食水仲快啦--
振奮之光 必點滿 提高範圍內所有玩家屬性
海妖之歌 1點 控場的好技能 範圍內敵人集體沉默4秒  只限於小怪~有咩事第一時間用,,,-輕坦的負擔
時間停滯 1點 使目標進入靜止狀態7秒  係PVP比人追果時用一流~~7秒已經好耐啦!你已經走到9丈遠人地先起身

裝備方面
主要高精神..敏跟體
治療量也要
高精神係回魔同加治療量
敏就回血爆擊 ~爽死xP
體<~~不用說吧
附文方面最好用埋加治療量....
40時都轉用藍色裝備....3~4件會有效果....很好的說
武器跟戒子都衝一下吧....會加治療量......

生活技能
如果你玩補c....我覺得鍊金術...姐係採藥會最好
因為40的藍裝備...半成品+花粉整的.......
花粉可以整淨化符文拎去同人換其他野~都好好換<~~因為鍊金少人玩XP
探藥應該係最少人玩...所以自己玩採藥...可以5洗周圍搵花粉去整裝備..省番好多時間

本人係黑色幽默的oOo細鳳oOo   47LV
如果有咩5明可以問我~大家交流下心得
或者可以搵我代整精神系的裝備,符文同寶石,,,, 一條龍服務xP

我玩到而家療傷之泉同聖光之雨都補2千UP....
感覺好好~~初頭可能回得幾百-.-真係少到不得了
但到40後就會明顯地上升...因為藍裝備跟附文關係
有樣野大家要知道....補血係睇職業補多少.......弓坦同守護騎士係補平時的2陪....一下爆擊回血就4陪..8千多~爽
別小看補師...補師都有出頭天..嘿~
但係補師都有樣5好既野.....就係打安息-.-<~~~點解大家都明白啦-.-

有咩講錯同5岩....大家多多原諒^O^
已有 1 人評分威望 收起 理由
c396437 + 30 原創內容

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

哦~~~~~~~~~~
已有 1 人評分威望 收起 理由
c396437 -5 惡意灌水

總評分:  威望 -5   查看全部評分

好貼;推一推!

補血方面好似術士好d wo= =

兩職各有各好~~術士單體...法師範圍
我覺得範圍正好多...好似團p果時就一定要a_a
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:10 PM , Processed in 0.061072 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存