2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戰地風雲 BF 只有Noob Guys常用的槍...你又會不會其中一個? ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 只有Noob Guys常用的槍...你又會不會其中一個?   [複製鏈接]

何謂我所講既Noob Guys?

*- 沒實力/沒技術   (E方面好客觀, 自己判斷你有幾多實力.又或許覺得怎麼殺人就是技術 ~)

*- 當自己用 【普通.正常】既槍殺吾到人o既時候,
(點解呢?  因為已經慢慢搭上上面果點lu 當然仲有好多因素啦.ping高啊.心情吾好啊..自己唸啦~)
    所以好自然.   用一些 "比"【普通.正常既槍】容易殺到人既槍..  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

因為果d槍有個共通點:   

-*  武器性能 -技術性低    十個有8都個做到高水準    (另一角度睇.  點解普通槍 十個吾係8個都做到高水準?)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

小弟就認為以下既槍,如有其他槍歡迎討論   接受任何意見, ONLY成熟討論 :
M320
M26
GP-30

咩叫正常?
M26 係BUG, 當然唔正常

但係M320 又唔係BUG,
佢作為一種戰術武器, 可以破壞障礙, 可以利用爆風殺人
自從佢爆炸範圍收細之後, 你話佢勁又唔係, 弱又唔係
放既位置適合就OP , 唔適合就悲劇

其實USAS 近戰都屈架,
有幾多把槍近戰打得贏USAS ?
打遠距離咪又係廢槍

我唔會話邊把槍係noob 常用既槍
又或者用咩槍就係noob
noob 唔 noob 睇點用既姐....
正如你所講... 用「正常」槍都有廢人啦.... 佢地唔noob ?

你只係接受唔到人地轉方法打,殺到人

what is GP-30 ?

唔打中文 發表於 12-5-28 02:02 PM
咩叫正常?
M26 係BUG, 當然唔正常

我同意你講話M320係好多種用途..
但CHING應該誤會左我意思~
我指係  "常用"       成場...  殺60.有50係M320..佔70%以上
                              OR武器統計資料   M320  好高殺數.

用「正常」槍係都有廢人.. 但最基本起碼不會單一玩沒技術既槍~   

USAS  我都吾係咁LIKE嫁咋...  如果吾係..有D SER吾會BAN LO

這個post 有些主觀過頭
都係個句 殺到人就是好武器...任何武器就算殺到人
都要再用技術衡量而增加打擊效率....
已有 1 人評分Good 收起 理由
石文 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

我覺得EA 應該要限下彈數,
3武 一條命唔可以發超過10槍 之類。

負碌KinG 發表於 12-5-29 01:53 AM
這個post 有些主觀過頭
都係個句 殺到人就是好武器...任何武器就算殺到人
都要再用技術衡量而增加打擊效率 ...

你所說.. 殺到人就是好武器...  那應該全都是好武器了吧:)

可是這個POST不是評論那些低技術性的武器是否好武器 :)

無何否應..每把武器都係需要用技術衡量而增加打擊效率...

可是,重點不是在這裡...

重點是那些低技術性的武器...誰會常用?誰會濫用?

而且有些SER為了避免那些人而禁止SER內使用那些低技術性的武器...

點解呢?

有思想既..自己唸啦

timqqq 發表於 12-5-29 09:03 AM
我覺得EA 應該要限下彈數,
3武 一條命唔可以發超過10槍 之類。

HA~~   EA都冇必要謝絕喜歡玩CHEAP槍既玩家既~

而且每個人選擇走既路吾同..  

都係果句..

有實力既... 不需要用D CHEAP 槍~~

假如用... 都係比人感覺你NOOB先用CHEAP 槍~

想人睇吾起既...  有玩開既..  KEEP GOING~~

繼續睇_吾起

玩Conquest 場 玩Rush大場 都無明確有所謂武器禁止
除了玩metro場 你明不明為何那些場會禁止 是因為武器濫用做就和原本遊戲體驗有出入
這個是關濫用問題 而不是關技術問題 有思想既 自已想下分清問題先同我講
m320 低技術?大老我玩 有搭具場 靠他打載具嫁 五通用步槍打爆架坦克同載具?
難道要好像bf1942 用手榴彈爆坦克? 1942 擲4-5粒就炸到坦克 那麼我bf3 要擲幾多粒先爆到坦克
人地整了物理破壞 除了用你以上所講noob things 還有RPG+c4+載具 仲有咩武器可以比我炸一個大洞 被我做障礙cover?

其實我就覺得冇最好用既槍, 只有最適合你用既槍, 而每個人都唔同既。

p13133 發表於 12-5-29 11:58 AM

俄軍用嘅m320
只要將m320裝係支槍就會變gp30

你係咪因為成日比果D你所謂NOOB殺,所以開E個POST

負碌KinG 發表於 12-5-29 11:54 AM
玩Conquest 場 玩Rush大場 都無明確有所謂武器禁止
除了玩metro場 你明不明為何那些場會禁止 是因為武器濫 ...

我由頭到尾都係話有關濫用cheap guns問題,

沒評論過有關他人使用槍械既技術問題

請ching搞清楚依點哦...

ching..你話你係用m320打載具姐..

係冇問題嫁~~  你不會打左幾千架載具..而且又用m320啊嘛??

如果係... 都係沒問題嫁.. 因為你打既係載具....

吾似一d人m320當主槍...  成場可以用m320殺人比例仲係7成以上~

missuuuu 發表於 12-5-29 03:25 PM
你係咪因為成日比果D你所謂NOOB殺,所以開E個POST

你覺得m320殺數高既...就係勁...

用低技術怔既武器殺數高既...就係勁...

咁未"勁" LO~~

觀點與角度~

回覆 Michelangelo.G 的帖子

臨答你之前先看看你所謂定義

*- 沒實力/沒技術   (E方面好客觀, 自己判斷你有幾多實力.又或許覺得怎麼殺人就是技術 ~)
*- 當自己用 【普通.正常】既槍殺吾到人o既時候,
(點解呢?  因為已經慢慢搭上上面果點lu 當然仲有好多因素啦.ping高啊.心情吾好啊..自己唸啦~)
    所以好自然.   用一些 "比"【普通.正常既槍】容易殺到人既槍..  
因為果d槍有個共通點:   

-*  武器性能 -技術性低    十個有8都個做到高水準    (另一角度睇.  點解普通槍 十個吾係8個都做到高水準?)
用「正常」槍係都有廢人.. 但最基本起碼不會單一玩沒技術既槍~   

上述好明顯針對技術問題 是因noob
不懂運用技術上運用槍支 才用m320 所謂noob槍
而最後個句 好明顯隱約看見樓主玩得太多metro 周圍都是ammo box 可以隨便補m320 才會說這樣
可能你未見過玩conquest場 m320 發揮的作用是如何了  那裡有ammo boc 可以隨意補彈藥 除非有貼身補給

Michelangelo.G:
-我由頭到尾都係話有關濫用cheap guns問題,

沒評論過有關他人使用槍械既技術問題

文字遊戲看來幾好玩 我幫你解釋你意圖
就是因為別人全部用m320殺人
你就認為別人是noob 是一種武器性能 -技術性低 的殺人武器 (在你來說是cheap gun)
由此可以看見你一早把 m320定義為武器性能 -技術性低 的殺人武器

因此我比你既回應:
玩metro場 你明不明為何那些場會禁止 是因為武器濫用做就和原本遊戲體驗有出入
這個是關濫用問題 而不是關技術問題 有思想既 自已想下分清問題先同我講
m320 低技術?大老我玩 有搭具場 靠他打載具嫁 五通用步槍打爆架坦克同載具?
難道要好像bf1942 用手榴彈爆坦克? 1942 擲4-5粒就炸到坦克 那麼我bf3 要擲幾多粒先爆到坦克
人地整了物理破壞 除了用你以上所講noob things 還有RPG+c4+載具 仲有咩武器可以比我炸一個大洞 被我做障礙cover?

好明顯除非你看不明 我已經好明確指出 有些場為何要禁m320 就是他本身場地問題 以metro 戰線最多容納到24人場 (個人) 這個m320有些場會禁 是因濫用(針對閣下server 禁止問題)
至於我既M320問題 是針對你所謂所定義noob gun 之一 M320
請認清我問題所指之處 請
ching搞清楚依點 有思想既..自己唸啦

有實力既... 不需要用D CHEAP 槍~~

假如用... 都係比人感覺你NOOB先用CHEAP 槍~

想人睇吾起既...  有玩開既..  KEEP GOING~~

而且有些SER為了避免那些人而禁止SER內使用那些低技術性的武器...
by you

再看看你給我既回覆
ching..你話你係用m320打載具姐..

係冇問題嫁~~  你不會打左幾千架載具..而且又用m320啊嘛??

如果係... 都係沒問題嫁.. 因為你打既係載具....

吾似一d人m320當主槍...  成場可以用m320殺人比例仲係7成以上~

我不評論你上述答法 請在一樓 詳細列明各種定義 我不明你到底又講咩 我會好細心研究閣下辭詞 何為低技術 何謂打載具 為何現在反我之前說的這句話
我話
殺到人就是好武器...任何武器就算殺到人
都要再用技術衡量而增加打擊效率....

你卻話
你所說.. 殺到人就是好武器...  那應該全都是好武器了吧:)
可是這個POST不是評論那些低技術性的武器是否好武器 :)
無何否應..每把武器都係需要用技術衡量而增加打擊效率...
可是,重點不是在這裡...

大老 技術 濫用  cheap槍 都被你講晒
我講這些話 你話我重點不是在這裡!?

另外最近只升醫療兵 近乎無用其他兵種 用m320 打載具已經是家常便飯 at least 我m320 有幫手打載具仲執埋人頭
所以m320做主槍 我不反對嫁 殺到人就是好weapon 就是這麼簡單的道理 只要隊友發揮得好 我五介意 100% 全用m320殺.如果給我選擇隊友 我會找有teamwork既人 不論他用m320狂殺人 只要他做到 teamwork應有既效果 我五介意同他合作
話說我係其中一個用m320殺人的一個 直射殺 隔牆殺 載具殺都做過晒 那麼我叫什麼? 我用m320隔牆殺人再開個大洞Rush 那麼我叫什麼技術?
打一場bf3 為求目的是為了戰勝對方 weapon 無明確限制下 所有槍鐘意點用都可以 你所謂既noob 論只係你單方面想法 如果你看不過眼 請自已找無m320等等場 自已慢慢玩
講現實 打扙有時為求目的 有時都要不擇手段 就如美軍於阿富汗用集束彈

講真如果你想認真show你既所謂論點 反正見你在某論壇有開acc 不如你去某大論壇專區 開post討論 看看有幾多人和你想法一樣
ps:我本來不想開火認真同你辯 我見你用詞由其有思想既..自己唸啦 真係令人火滾

BUG槍唔講嚕~

講下M320, 其實冇乜嘢~ 又唔係好多人用~
而USAS12亦都冇咩人唔滿意~

反而M98我就見過有人用到俾其他人話佢noob...我亦都唔在乎~

我就乜槍都用...

(我玩開TDM嘅, 首選HC, 北美, 澳紐, 亞洲除香港嘅場只要唔超過150ping都會入)

負碌KinG 發表於 12-5-30 04:01 AM
回覆 Michelangelo.G 的帖子

OK FINE~

反正我又吾係改變要玩M320既人~

你有你聽歌.. 我有我跳舞~

你有你玩M320既心中團火~

我有我睇吾起玩M320殺左幾千既人~

Michelangelo.G 發表於 12-6-2 02:23 AM
OK FINE~

發表一個post 表達自已既意見我五阻你
五該請尊重下人 開得這個post 就預左和人討論
容不到別人意見就不要開post
我看見你hkdiscuss 既post 都不見你既意見得到幾多意見支持

btw
你鐘意發表活在自已世界既理論隨得你
是好論還是異論
得支持好論就會有人支持 異論得不到的只會隨時間而磨滅
-----------------------
-看來好多人同我想法一樣 繼續食住花生睇樓主在某論壇發_論
-原來好多人同我一樣領會相同意思 你仲口口聲聲話人誤解 看來樓主要好研究怎樣表達正確意思了

Michelangelo.G 發表於 12-6-2 02:23 AM
OK FINE~

我M320 都係咁狂殺人架WO 除左亂射之外
M320 做爆風都係一門學問 只係好多人亂射咁解

當你試過明明睇唔到M320 爆但係點解死左你咪明白M320 唔係你所講咁

你有你睇唔起M320 我有我睇唔起你
一隻GAME 同現實既制度係無分別 你改變唔到人地用咩 但你又唔識改變你自己
共產黨都教人用AK打飛機啦 唔通佢地打緊仗又投訴無防空炮 唔通同敵人講不如簽返張條約唔俾玩空戰喇WO
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:18 PM , Processed in 0.035967 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存