2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 暗黑破壞神3 Diablo3 亞服係咪唔會有現金拍賣?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 王先生
go

[消息情報] 亞服係咪唔會有現金拍賣?   [複製鏈接]

回覆 閃KANE閃 的帖子

可能我講得比較難理解...sorry
少人去刷錢 game幣0流通 => 一般玩家都係窮鬼
問題黎...點解 美服D幣值越整越低?
好簡單...呢加d3有一個過度期...就係因為煉獄難度
基本上你既裝備平衡等級上倒某個特定限度 你就唔會再有需求
(例如你而已過左煉獄act4)刷裝只係時間問題
而63lv既裝備價值同61 62lv既價值跟本唔同一個等級
對過左煉獄act4 既人黎講 錢同裝備 可以話係好易刷,要幾多有幾多

但對於"好多"岩岩上煉獄同卡係煉獄act2既玩家來講...
佢地跟本係打唔倒63lv既裝備...什至連63lv既裝備都冇

所以理論上 裝備既 供與求 應該係成正比
但由於 diablo既系統因素
裝備同遊戲幣剛剛成反比 (裝備價格形成一個金字塔比例)
最好既裝備好貴都有人會賣...
但差小許質數值既裝備跟本一文不值...
形成一般裝備過多...
勁裝既要幾多錢有幾多錢 廢裝既完全冇錢

其實d2某種情況都相似...
同一頂暗金裝"軍帽"141防數值 同 139以下數值 既價格差天共地
除左+防 所有數值一樣 但個2點防跟本係可有可冇 (有玩d2都知法師防係冇用)
原因就在於 141係"完美" 只係完美 兩個字
有用既暗金裝一樣多倒掉...送比人...原因只係為 數值唔"令"
呢種情況同絕大部份既online game完全唔同
幾勁既裝遲早都係平民化 只係時間問題
其實魔獸世界都係一樣...只係因為魔獸裝備係綁定 所以冇直接影響物價

官方都講明d3 傳奇裝一定會慢慢直倒完全超越 藍 黃 裝,但將唔會係1.0.3推出
呢加d3物價情況同以前d2 1.0.3(冇act5巴爾) 較為相似

而且都有玩家反影問題...物價過高,煉獄難度過高等等
物價方面其實交易你情我願,呢加個情況問題唔大
再過2-3個星期物價就會回落
難度方面的確近戰較為不利(1.0.3將會調整難度)
掉寶 寶石 鑄造等等都會有調整

當基本既63lv裝備平衡返呢個市場需要既時候
裝備追求情度就會唔同
例如當大部份人都裝備千3攻單手武器既時候
追求既就係攻速 爆擊傷 偷血 等數值
當大部份人都裝備千3單手武器 有攻速 爆擊傷 偷血
就會再追求 更完美既攻速 爆擊傷 偷血數值
傷害->傷害+能力->傷害+能力的數值....
最後係就去倒好似d2軍帽 傷害+能力的數值完齊+一樣 既時候就會用一d跟本係完全冇作用既數值黎做價格比較
所以 裝備只會越黎越多 越黎越勁 越黎越平,追求既野越黎越完美
刷裝既壓力越黎越細
供與求 既問題好快會解決...
而呢個轉變過程時間通常都會係亞服較快...因為打工錢既人較為多...
遊戲節奏更快...優閒玩家更難追得上裝備既需求

所以如果係享受遊戲更應該選美服

回覆 M2001123 的帖子

當然...我唔會咁傻仔啦=)
佢講得嬴韓國法律我就底切...
但我之前都講過...
官方講明會諗辦法幫助中港台既玩家使用現金拍賣場呢個係鐵定既事實
而官方都準備緊中國服
至於用咩方法冇人知...問題多倒數都數唔哂
我可以肯定係亞服 韓國server開放現金拍賣場係冇可能

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 M2001123 的帖子

最後就唔清楚啦     不過以目前黎睇  仲有大把時間咁玩XD

M2001123 發表於 12-6-15 02:13 PM
回覆 GX9901 的帖子

= =其實呢..佢可以走灰色地帶

其實呢如果個ser係韓國…個DB都一定只係韓國
無可能話大陸/其他地區開個拍賣 服務器係韓國架設 如果係外部連接一個DB跟本唔可行
兩個唔同地方 加上暴雪講明唔可以將人物轉移其他服務器…物品都唔得…
即係數據係無可能同服務器分開運行
有人話暴雪要賺錢 點會唔開牙… 用小小邏緝先…韓國法律都已經唔比…台灣如果批…佢一早有消息啦
就算批左…你台灣無可能獨立開到港澳台現金拍賣…
由此至終你都係要經 韓國服務器!
即係要連入韓服用現金拍賣…咁即係犯緊韓國法律  所以韓國官方都會禁止
正如新加坡你唔比帶香口膠…你帶左入佢境 又咪犯法  道理一樣姐

十週年勳章(截圖)

回覆 〤無忌〤 的帖子

邊個話冇可能=_=
都話主機唔係同一部黎...
係一種電腦技術黎

因為我已經知道分開左..
我做果行既唔好意思= =

M2001123 發表於 12-6-18 11:12 PM
回覆 〤無忌〤 的帖子

邊個話冇可能=_=

搞清楚小小野先
主機可以係好多部連成
另外如果DB 都一定係分開 但問題係佢分開架位址 係同一個國內!
唔係誇國DB  會有好多問題的
咁我想問下 兩邊都有DB 兩邊都做backup..咁出現問題 跟邊個backup restore出黎?

十週年勳章(截圖)

回覆 〤無忌〤 的帖子

佢既拍賣系統其實就好似E-MAIL咁
同GAME SER 唔同
角色放上一件裝上去拍賣以一個封包寄出
已拍賣SER只係留有你既回陲地址(IP)
係一個獨立系統

已有問題出現REBOOT既時候佢都係會以你個IP為固定
所以佢衣加已經用IP綁定係一個AC既方法實行
當你係第二個地方online 就要重新綁定
當然又係要錢解決既問題...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:51 PM , Processed in 0.031434 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存