2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 天下系統錯位BUG
樓主: lina1212
go

[疑難雜症] 天下系統錯位BUG   [複製鏈接]

我既顯示見到自己出之前一下未出街><
你LAG左唔可以入我數!

BTW LINA連我D相都KEEP埋@@

笑傲無雙 玩過星曲WEB

頭先係FACEBOOK見到有人話BUG其實係技術既一種…仲要有人讚好
我睇完真係對隻GAME, 對果D所謂既 ”技術玩家” 完全灰心, 失望

如果錯位BUG無意中出黎既話, 屬無心之失, 情有可原
但故意使用去影響對手視線同戰局既行為視之為技術既一種, 我真係不敢苟同

當日點解要封 “邪神戰士、斗”?? 等等等等用錯位魔神腕黎拉人出場既玩家?
魔神腕係成件事中最無辜, 明明係跟足原著既一招好招….
無啦啦比人擺左上台, 問題既根本就係出係錯位上面
或者有一日有人故意用魔神腕拉完人話自己係唔小心/無心/唔知咩事 (唔係話緊LINA, 係某D人)黎解釋…咁官方又點界定? 當冇事? 照封?
邊個係出於“技術” , 邊個出於”無心之失”… 呢兩個情況, 官方點樣去衡量/界定?

如果個BUG一直唔改, 而玩家亦一直本住 ”個個都可以用, 只係你唔識用” 既心態去打比武
咁官方唔需要再封任何人,  我亦都唔需要再玩落去
個天下就比D有”技術”既人去打埋佢吧

楊改之 發表於 12-6-26 11:21 AM
頭先係FACEBOOK見到有人話BUG其實係技術既一種…仲要有人讚好
我睇完真係對隻GAME, 對果D所謂既 ”技術玩 ...

我認!!!係我讚好!!
我讚好 都有有問題ar?正義の士 ??
我讚好就代表我地有用過or 我地一定要用??o羊道理ar???
我讚好可以代表我支持対方講野 覚得好笑 
我讚好可以係讚人地講得好 不代表我有用low
facebook 讚好ge原因有好多ga low
講緊野個位 分明係串緊D 無知的小朋友 
看1地無知的中国朋友 実在忍不住 
人地串両句 我讚好 甘都五得???甘facebook 不応該比人讚好la 五応該有讚好制la
讚好 就代表他有用過?笑了 =.=  
祢五玩、無問題 我会可惜無左1位好玩家
不過龍珠五係為祢一個以運作 五好講到甘偉大 五玩就五好玩
bug位  我個人絶不認同 

[但故意使用去影響對手視線同戰局既行為視之為技術既一種, 我真係不敢苟同]

是問以家有誰可以100%保証係天下一定可以故意用以個錯位bug ar?????????
錯位bug 通常自己錯左位都五知ga ......点専登ar..??不如祢教下各位la?可能係我無知
我真係五識。。。。。。

支持豆腐 目前BUG錯位不論在天下或是擂臺上都被某些玩家當係一種技術  各花入各眼 你唔認同并唔代表尼樣嘢別人就接受唔到 同樣認同的人并唔代表佢就一定會用一定識用  就好似殺人放火 係辣椒門口淋紅油甘 個個都識 唔代表個個都會去付諸行動

tofupop 發表於 12-6-26 02:43 PM
我認!!!係我讚好!!
我讚好 都有有問題ar?正義の士 ??
我讚好就代表我地有用過or 我地一定要用?? ...

豆腐, 我只係話有人讚好...唔係話你有用....
係我CONCEPT入面讚好係認同佢既意思, 如果我誤解左你, 唔好意思
我只係覺得好可悲...點解用BUG都有人認為係技術...

BUG位我唔識, 我唔知原來BUG位唔可以100%成功...
但有D衰玩家用魔神腕去錯位拉人百試百中....當然呢樣野我亦都唔知佢點做到
影響戰局既我只係針對D惡意用BUG既人, 我上面已經講左無心插柳既人係情有可原...

但我想講既係如果個個都當BUG係技術, 係一個正常比武既技巧去睇
如果去到你用我又用, 你BUG我我BUG你既地步,
到時仲捉咩人, 封咩AC姐....邊個係有心, 邊個無意都分唔到啦
咁樣玩落去一D意思都冇囉...

另外, 依我睇FACEBOOK講野果幾個姓TAN既應該係大馬人, 唔係國內同胞...
唔想大家覺得國內既朋友就一定係衰人....

我笑左 唔好仲用我個名黎講野 你地會以為唔用到BUG?我只有笑而不語 你地個ST少年EC 你以為拒唔用到BUG?甘撐你地會大佬wo

楊改之 發表於 12-6-26 03:31 PM
豆腐, 我只係話有人讚好...唔係話你有用....
係我CONCEPT入面讚好係認同佢既意思, 如果我誤解左你, 唔好 ...

有D衰玩家用魔神腕去錯位拉人百試百中..<----- 封以D人係応該的 我都絶対認同

講真 我都絶対五会當BUG係技術, 係一個正常比武既技巧去睇 我都五会講真 

学祢講「如果去到你用我又用, 你BUG我我BUG你既地步,
到時仲捉咩人, 封咩AC姐....邊個係有心, 邊個無意都分唔到啦
咁樣玩落去一D意思都冇」 

另外, 依我睇FACEBOOK講野果幾個姓TAN既應該係大馬人, 唔係國內同胞...
唔想大家覺得國內既朋友就一定係衰人<--我講野可能過左位、不過我絶対無話國內既朋友就係衰人!
大天都係國內的  我地個個視他係大老的~(係老人個老..)
我地会好多中国朋友ga la ~~我地都玩得不知幾開心
so 我絶対無意思話國內既朋友係衰人 因好多朋友都係大陸的
香港。。太少人玩la

年華 發表於 12-6-26 03:37 PM
我笑左 唔好仲用我個名黎講野 你地會以為唔用到BUG?我只有笑而不語 你地個ST少年EC 你以為拒唔用到BUG?甘撐 ...

請問他又点bug ????幾想学下野~~

><豆腐玩我阿

打得天下同中意打天下武道會的人  大多數都唔中意用BUG或俾人BUG  我同豆腐好中意係天下穩到一隊好對手 大家打到火紅火綠果種FELL  不論輸贏  我尤其覺得係  以豆腐的技術同裝備 何需要用BUG呢 佢地果隊人已經到左求敗果種境界  而我隊人亦以豆腐果隊為終極目標(暫時天下團首位)  砌低佢地如果真係戰術同技術上 我會好開心 如果用BUG贏左 我會無地自容

拒地會個EC同戰士BUG一樣 KO出場但唔顯示出場 武道等近攻全部都唔到

年華 發表於 12-6-26 03:47 PM
拒地會個EC同戰士BUG一樣 KO出場但唔顯示出場 武道等近攻全部都唔到

ic~~~

我玩少年時都係近以個幾月ge時。。我真係五識少年bug
我玩時己経係無戦士組ga ar~~

ttwe12tt 發表於 12-6-26 03:47 PM
打得天下同中意打天下武道會的人  大多數都唔中意用BUG或俾人BUG  我同豆腐好中意係天下穩到一隊好對手 大 ...

大天。。五好講到我地甘神
以両日。。。。。。。。。。。。。。。。。
希望今日五好再有悪運発生><!

年華 發表於 12-6-26 03:47 PM

呢D情況通常反而係我打人先會發生...
但我可以肯定既係我地討厭用BUG既人...
如果對我地有任何懷疑既亦都歡迎影相拍片比官方定奪...

楊改之 發表於 12-6-26 04:08 PM
呢D情況通常反而係我打人先會發生...
但我可以肯定既係我地討厭用BUG既人...
如果對我地有任何懷疑既亦都 ...

如果對我地有任何懷疑既亦都歡迎影相拍片比官方定奪<--我明祢出発点ar
因以様野我地自己眼看都好難可以界定的 祢録片係対 
等同我地成日天下 都看不少錯位的
我不満只係有D人不停話人地bug 要求封ac 等。。。個D無知人。。
我只係対以種人非常不快甘...

武術王

回覆 楊改之 的帖子

請唔好斷章取義

以下黑色字為原文:

其實,呢個bug(?)就算要用都要掌握時間掌握得好先有用,亦算係一種技術;

客觀黎講, 真係要佩服發現呢個bug, 而又可以隨心所欲用既人,

"技術"本身係一個中性詞, bug位拉手的而且確係需要技術 (e.g. 時間性上的掌握)

但請留意"技術"有好壞之分

認同這是"技術"絕對不代表贊成或鼓吹別人去用

亦不代表認為這"技術"應繼續存在

再說,如果佢哋真係用呢招就無敵嘅話,早兩日我加入了的流派團友又點會攞到成人團冠軍?
所以呢程況係應該叫廠商跟進呢啲錯位及系統延誤問題,而唔係隨便封人個號就當解決。

"應該叫廠商跟進呢啲錯位及系統延誤問題,而唔係隨便封人個號就當解決。"
從呢句可見那位留言者并不是贊成別人可以繼續用bug, 而是中肯地建議gm跟進, 而不是好像某些好事之徒所言去草草封ac了事

風騷DODO講得好好  有理論有實際  大家請停止下爭執  認真睇下同品味下尼篇嘢  你可以唔認同 但甘只係代表你個人睇法  其實最好莫過于發俾辣椒管理層睇下  佢地責任尤其重大

kevinlam101 發表於 12-6-26 07:12 PM
回覆 楊改之 的帖子

請唔好斷章取義

睇野要全面D, 我講緊既並唔止係呢個一個留言, 而係仲有其他留言, 你應該都睇到

咩叫做 "佢用得 你都可以用 只係你唔識用" ?

楊改之 發表於 12-6-26 07:34 PM
睇野要全面D, 我講緊既並唔止係呢個一個留言, 而係仲有其他留言, 你應該都睇到

咩叫做 "佢用得 你都可以 ...

的確実有人甘講過 

不過我都解返個個人意思只係想串下個D [無知]之人~~
不是古吹人用
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:32 PM , Processed in 0.030226 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存