2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [卡特連娜]出裝與符文
go

[英雄心得] [卡特連娜]出裝與符文 [複製鏈接]

又係我問~_~
有冇卡特連娜高手教下我出裝次序~_~
唔想成日做肥料....

十週年勳章(賀詞)

鞋+3水
出1200果把吸血槍
跟住我就會直出死帽
有時我會出25ap果把刀仔吸下錢
可惜我唔係高手~_~

直出死帽?
點解唔會合冰杖
既?

攻擊力最大化

咩意思??
攻擊力最大化?

十週年勳章(賀詞)

簡單D來講,就係推爆攻擊力,只求瞬殺

CCCCCCCCCCCCCCCCCCC

tomchunman27 發表於 12-6-30 01:36 PM
又係我問~_~
有冇卡特連娜高手教下我出裝次序~_~
唔想成日做肥料....

首先,卡特連娜係一定要識玩先得,你唔識比你神裝都只會係肥料,雖然我唔係咩高手,但都可以教下基本玩法
玩法:LV1升Q技,LV2升E技,LV3升W,有R就升R,之後優先升曬Q,之後E,最後先係W
因為一開始卡特連娜好脆,所以一定要拉開距離,Q就係好好用的技能,重可以反彈,如果同敵人距離差D,可以用小卒反彈打佢
E技雖然高攻,但要到敵人身邊,一開始係件好危險的事,一定要好小心同一定經驗先可以用好呢招,不過呢招係可以當閃現用,不過一定要有小卒/隊友在範圍內
W技一開始升高無咩用,只要升1要佢的反彈不扣傷同用E技加防的效果即可
R技係雙刃劍,識用可以配合QWE秒人,坦都有機會打死,但亂用=自殺
一開始要跟據敵人的英雄選擇路,建議2人上/1人中,前期打人,一開始狂用Q扣佢血,一打中,敵人多數會走2-3步,你要用呢段時間食卒,因為卡特連娜所有技都唔洗MP,所以打卒亂放好爽,前期,不建議用E,不過佢無血當然可以用E追殺,多血可以用下W+Q打下敵人,一上6LV就可以殺人,因為R真係好恐怖,你要小心走位,想方法引敵人出控場技,一有機會就用W+E+R,其實都死得,沒死就加多下Q同點燃,之後玩法大約都係咁,自己用自己的方法慢慢打,不過中期一定要加油,因為卡特連娜最恐怖就係中期,識玩=惡魔,可以帶團隊WIN
出裝
我一開始就係法師鞋(跑快D+法穿)>槍刃(Q技食物攻+魔攻同+吸血,,一用Q技就十分強,加上槍刃本來就係一招攻擊技)>死帽(AP恩物,超強)>冰杖(追殺戰超強,又加血加攻)>虛空杖(無視防禦),出到呢到多數都差唔多有結果,如果未打完就睇情況,多坦/自己有優勢就出多1個死帽加強爆發力,如果多AP/AD(自己無優勢)就出血/防裝,因為要加大續戰力保護大本營。
記住卡特連娜唔係法師唔係坦
佢坦唔到,唔係企定定用技,佢好脆,一定要狂走位,可以閃的技都要閃,追擊時要退的時間就要退,最重要係對卡特連娜有愛同多練習,練好爆發的時間點,個人建議爆發時最好人隊友在身邊,一黎可以殺多D人,二黎逃走時可以用E技走佬。
(全文得卡特連娜4字係複製,其他一字都無複製過人,無抄過人,無搬字過紙)

回覆 tomchunman27 的帖子

十分應同

不錯wow~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:52 AM , Processed in 0.055261 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存