2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) 警察局既聽到既對話
返回列表 發新帖 回覆
go

警察局既聽到既對話 [複製鏈接]

榮譽勳章 十週年勳章(賀詞)

個陣我16歲 個陣岩岩冇讀書 所以夜晚冇野做就 落去網吧打機

有一晚 如常地出門口打機 打到凌晨4點既時侯 有好多警察周偉行

之後查我身分證 佢睇完之後 捉左我出去 佢話 依家要帶你返差管

冇追問啦 係門口 集左一班 同我差唔多年齡既少年

好多警察 圍住 我心諗 係咪邊到打完交呀...拉咁多人做乜?

之後我問是但一個警察 : 做乜拉我返差管 我犯咩事

依家唔係你犯咩事 根據乜乜乜法 (唔記得左...) 由於你地未夠18歲我地怕你地咁夜仲係條街到有危險
所以帶你地返差管 叫你地父母黎接你地返屋企

(當時心諗...下.......)

咁一大班人上車....去到差管 接待室 我地企晒入去 得兩個警察 睇住我地 後面 就有個女警 一個一個咁打比 我地既父母 叫佢地黎接我地走

係接待室開頭個5分鐘都好靜 冇人講野
之後第6分鐘開始個兩個警察太悶 開始搵人吹水
問中有個 產光頭 好細粒既細路四眼仔 我諗佢都係高14XCM
警察用一如既往探口風既方式問佢住邊 幾歲 點解係到之類啦
原來佢 係呃呀媽去朋友屋企溫書實情去網吧打機個D  以下就係偷聽既正題

光頭: 我依家都唔知點同呀媽交代好 唉 點會遇到D咁既事
警察A: 冇野既 好少事姐  (我心當時在想: 喂喂喂 咩事呀 這是什麼對話)
光頭: 唉~
警察B: 咁你讀 FROM. 幾呀?
光頭: 中TWO
警察B: 中TWO呀!? 咁即係 FROM 二啦 下話? (請用讀出黎既方式 你或者會容易理解)
光頭:係呀

我忍唔住大笑左一聲....真係忍唔到個一下
之後警察B 望住我一齊笑
E個位四眼朋友 係到R頭
之後個D都好無謂 冇必要講

偷聽既事完了
已有 1 人評分威望 收起 理由
信徒yau + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

中TWO, 好笑!

明串佢~_~"
因此驚你地危險而帶返警署-.-" 咁既理由都有=__=

i have nth to say.......=.=

歪理的感覺..........

大笑左....

又一個新名詞..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 09:05 PM , Processed in 0.030939 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存