2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 名將列傳 轉貼攻略-羽扇的副職業搭配建議 – 讓羽扇變的更強! ...
go

[心得分享] 轉貼攻略-羽扇的副職業搭配建議 – 讓羽扇變的更強! [複製鏈接]

Alta活動勳章

如果你一心一意想要玩羽扇的話,推薦你副職業乖乖的選杵棍,除了氣脈跟心法都是杵棍的屬性之外,杵棍的心法也可以很有效的提升羽扇的整體能力值,下面讓我來分享一下選杵棍的好處,還有如何用杵棍的能力來輔助羽扇。
首先你要知道,各職業的心法中,「被動提升屬性」的心法都是通用的,也就是杵棍的一些加智、加術爆、加術爆傷害等等的心法,都可以用來提升羽扇的能力值,讓你的羽扇變的更強!
而且遊戲中有一個小技巧,當你在放某一招BUFF型技能時,按下技能後,趁角色人物在做動作時,馬上切換到另一個職業,這樣切換過來的職業就可以獲得前一個職業的那招BUFF效果,雖然只能放一招,可是放一個強的BUFF還是可以讓人物變的很強。

所以當羽扇的玩家選擇杵棍當副職業後,可以先把杵棍技能的「烈焰護體」點滿,然後先按SHIFT+2切換成杵棍,接著按下技能,趁人物在施展動作時馬上按「SHIFT+1」切回羽扇,這樣你的羽扇就能身上持續帶有「烈焰護體」的BUFF了,多了這招,你會覺得你的羽扇清怪、擋怪、拖怪、殺怪的能力都變的更好。

再來看看心法

如果你是智扇,可以把冰心訣點滿,這樣就能多14%的智!攻擊大幅增加(記得一上線要先切換一次副職業,然後再切回主職業,才會有效果)

如果你是技巧扇,就把陽火訣點滿

如果你是氣扇純補,也能點這招來加7%生命值

然後不管你是補扇、智扇、技扇,這兩招個心法也點滿,可以增加5%術爆率,是直接加5%,效果很好,然後般若功也能增加20%術爆傷害,對補血也是有用的,效果都很棒。

剩下三點你可以學易經功,降低爆傷,可以讓你更不容易被殺死
看完上面的內容相信大家應該對副職業輔助主職業有了一些概念,你當然也能去跟其他職業搭配,或是點自己想搭配的心法跟技能,杵棍放BUFF時,放「寒冰護體」對PK也很有幫助的,大家可以發揮自己的創意。
已有 1 人評分Good 收起 理由
kellylo + 1 支持 , 加油^.^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

好文,那個技巧很有用

玩過星曲WEB

之前我玩全敏拳...去到戰場俾d全技棍sm...之後轉去玩全技扇...但前幾日岩岩改到d扇係戰場補血量低左好q多...以家走左去重玩一隻技棍...打戰場都真係幾爽....歡迎大家一齊加入神棍列傳online

Alta活動勳章

西欄花
你仲玩到台版?
我用vpn都比人封左AC...SAD= =

我覺得佢遲下出弓手就會克制到法師,
所以唔使大過鼓吹大家玩弓xd

玩過星曲WEB

我玩到啊...我之前隻全敏拳都俾人封左...不過唔係因為我用vpn...係因為我用假資料登記做賬號...以家我問我台灣個fd借左佢真人資料扲返個acc了...佢伸請台版acc要用真實台灣資料=.=用身份證產生器果d玩無耐係會俾人鎖=.=

玩過星曲WEB

嗯...我都覺弓手會克法師..不過佢唔知幾時先出...我頂唔順以家都玩緊隻棍...隻game遠攻打近戰真係好鬼屈機=.=

Alta活動勳章

回覆 西欄花 的帖子

你就好啦
我都唔知點解打打下副本,
斷線再上就話被凍結...""

呢家灰左,
買左VPN玩左1星期xd
呢家玩返港版算""

玩過星曲WEB

﹏楓靖ξ影月 發表於 12-7-14 08:17 PM
回覆 西欄花 的帖子

你就好啦

你同我個個案一模一樣=.=''我又係打打下單人副本斷左線...上線果時話我賬號已被凍結...最後我上佢官網回報俾gm...佢gm答我話我d個人資料有誤..我就知領左野...不過呢個世界上有點就使得鬼推磨
我之前網遊d台灣game友同我玩緊名將...我送佢一個10格包包佢幫我攪掂左...填一填佢d個人資料再傳真過去官網就幫我開通返個acc...話晒我隻賬號仲有成7xx金同d值錢宿魂石..都唔只一個10格包既錢=.=
ps:你d個人資料只要用返正確既台灣資料佢就唔鎖你...不過係唔知有冇台灣仔會幫你即=.=

﹏楓靖ξ影月  唔啦 玩港版算了xd  發表於 12-7-15 01:14 PM

有唔明野想問一問

首先你要知道,各職業的心法中,「被動提升屬性」的心法都是通用的,也就是杵棍的一些加智、加術爆、加術爆傷害等等的心法,都可以用來提升羽扇的能力值,讓你的羽扇變的更強!

關於呢個問題,我想過google search 左,有玩家話  心法部分 有寫武器專用的 是不互通的, 除此之外的心法 , 都有互通.邊個岩?
同樣地,我係玩棍副扇既,咁我學羽扇既"心隨意轉"呢個心法 之後轉棍玩又會唔會有呢個心法既加成?

謝謝大大分享
已有 1 人評分威望 收起 理由
s2000s -100 惡意灌水

總評分:  威望 -100   查看全部評分

Alta活動勳章

回覆 yom012104 的帖子

只要冇寫XX武器專用 心法就是共通
你上線的時候,先換一下副武器 再轉番本職  心法就共通 人物就有副武既加成

其實我想問羽扇點樣加點架@@?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 01:17 AM , Processed in 0.045466 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存