2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 [小心]極有可能受騙 請進
go

[其他] [小心]極有可能受騙 請進 [複製鏈接]

http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=864478
今日係交易區見到呢個POST
諗住買祝 ADD左佢MSN
佢講既方式唔係好似香港人
咁我諗住冇乜問題啦
佢話交易用PAYPAL/中國移動充值卷或中國聯通充值卷
我都覺得有D奇怪
不過我之前聽朋友講係真係有D咁既交易方法既
OK冇問題 咁諗住試下啦
我話買60祝佢話1張增值卡就夠
之後我問 1張就夠?
佢話
我再問佢第2次 1張夠60祝?
佢都話係
買完番黎我比卡號同PW佢
入完之後佢同我講 第2張押金發比我
我打個 ?
佢就話    暈,一共要2張啊,第1張系比我的貨款,第2張系比聯通押金,交易完他在退你
我話佢頭先又唔講
佢就話佢以為我知
事實上我頭先一直問佢係咪1張就夠
之後佢話唔比押金佢就收唔到錢
押金之後聯通會入番比我
OK唔緊要 我去7仔買多左一張增值卷
然後又比左個卡號同PW佢
今次佢話入唔到
佢話 也許是7仔那些出現的網絡問題
24小時內會覆佢
過左幾個鐘佢話 「他說那張卡被卡在系統了,說需要另外充一張去激活他然後才能解凍」
之後我問可唔可以睇下個信息 佢話發係佢手機上
我問番佢 佢(聯通)個系統有問題要我比錢
佢話「你而家只有重買一張,然後交易完他在退比你」
當中我當然有質疑同質問佢
最後佢話我覺得昆佢可以報警 冇必要為120搞到自己有案底
佢都有叫我打電話去問
之後佢比左個電話NO我「10010」聯通客戶電話
我即時打左去 但係個電話係PCCW既
我再次問佢佢都話係10010
其後佢再話呢個係大陸電話
當然我之後自己搵左HK既熱線問
我問左佢地好多次 D增值卷係咪淨係FOR電話
佢地都話係
我同條友講番佢就比左支付寶個網址比我睇 話用果個黎充錢
最後我屈服 再買多左張比佢要黎解凍
到我買左張卡番黎佢居然仲要我問押金
我真係覺得好奇怪
比120蚊買野 買完之後同我講要押金
買完個押金 個押金佢公司(支付寶或聯通)唔知有咩問題要多120解凍
比左120解凍仲要120蚊押金FOR解凍張卡
咩道理
去到呢一刻我真係好懷疑佢既誠信
我質問佢GAME名係乜佢死都唔講
係都話比左錢先講
話佢呃我佢話不多解釋
一直都係我比緊錢而佢乜都冇付出過
事實上我唔知佢有冇已經得到果360蚊
佢完全冇SHOW任何證據比我睇
基於以上既事情我有理由相信佢欺騙緊我
當大家遇到有賣家要用PAYPAL/電話卡增值卷
或者非香港人既時候
保障自己唔好同佢地交易

MSN記錄唔方便POST出黎入面有個組卡號同PW
已有 1 人評分威望 收起 理由
qaws353 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

大陸D騙子通常打字會同香港人有D差別

上次我玩野問佢有無幾千張祝強佢又話有

叫佢俾有幾千祝証據既圖來,佢會屈返你有意偷佢張圖用來昆人

仲有大陸騙子會要求你買淘點俾佢入

遇到D唔係面交/銀行過數交易既要小心D

笑傲無雙 玩過星曲WEB

連大陸人都昆香港人錢0.0

連大陸人都昆到既香港人錢

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

強國架下d人係咪窮成咁丫  幾百蚊都昆
冇大志  

樓主e後小心強國人賣野    真係幾熟都唔好信
我丫媽都比佢d親戚昆左十幾萬

哈 我澳門既 我收野都係面交 但我正係比錢佢 返黎先交易 無次有事 證明我地呢個地區都係有成信既 但真係估唔到自己國家有d咁既人 真係幾百蚊都握得落手--  羞家 樓主當買個教訓啦 多謝分享@@

大家要小心

大陸人都黎香港搵食@@

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

用電話卡好多都係昆9,,,
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:48 AM , Processed in 0.028990 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存