2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇英雄傳 一大堆新手玩家可能會問既問題。(更新數條Q&A BY 15/7) ...
go

[心得分享] 一大堆新手玩家可能會問既問題。(更新數條Q&A BY 15/7)   [複製鏈接]

Q:裝備過重,點解決?
A:裝備過重既話,可以試下去強化套裝,強化裝備係會扣該裝備既重量既。
另外就可以試下學負重專精,不過前置需要力量増強RANK C到先學到

Q:銀幣點先可以最有效率咁用完?
通常都係一日7場,因為過左7場之後銀幣就消耗就會+1,之後仲會去到+2,最多一日入面銀幣一次消耗係4個
打完7場之後通常都係做自己野,炸礦既炸礦,刷決戰既刷決戰(呢度提一提,刷決戰最快既係開【勇士的挑戰】過完一個場就會見王)

Q:AP點先拎得多?
當你開場個陣你會發現某幾個關卡係寫住TODAY,姐係代表該關卡既AP已經恢復到第一次打個陣咁多(不過只會係一次,而且如果你殺左圖入面其中一隻BOSS之後死左就無架啦~)
一船既TODAY係唔駛幣既,所以係必刷既。
AP=>學技用既點

Q:點先開到英雄?
A:英雄難度必需要到50LV先開到,另外英雄亦都會有機會出珍貴既野E.G.強化藥水(任何裝備+5以上需要用到) 附魔(去布林個度附) 特級強化石(70LV以下裝備強化可以用到)
不過會難打到...自己衡量下實力啦(我56LV走去打都有機會死)

Q:冰結晶,元素結晶個D點出架?
A:係2船冰山谷AND5船冰山谷既場入面,可以搵到好多冰,打爆個D冰就有幾會出冰結石
而元素結晶就根據元素結晶既名(E.G.平原元素結晶就可以去3船平原個度打爆任何場地入面既雜物有機會出。)
P.S.任何幽靈都係有機會掉出生命元素結晶之類

Q:有D稱號乜都唔加但係有D就加好多,但係加好多個D個名又唔好睇,要加成定係要型?
A:稱號只要得到就會自動加左落人物屬性到,所以無論帶邊個稱號都無所謂架~

Q:2船主線任務,分散的命令書,打咩出架?
A:三本命令書分別係打
終極彈弓=>伊貝克的大哥
魔族令書=>敏捷的伊庫克
地精族長=>強壯的伊穆克

Q:任務物品【舊字條】打咩出架?
A:一船30LV副本【被踐踏的草原】,打敗黑風之後就會出。

Q:低級既強化石用唔到強化高級既裝,可唔可以扔架?
A:唔好扔,因為若干版本後普通既強化石係可以合成中級強化石,中級可以合上高級,高級可以合上特級
(小提示:合強化石係需要某一D痕跡,如初級精靈痕跡同初級大地痕跡ETC)

由某人提醒後所加既FAQ
Q:銀幣幾時更新?
A:星期一同星期五既9:00A.M. 補滿50個
(有個BUG就係如果你係8:59掛魚船掛到9:00就有可能會唔更新幣比你0口0)

Q:雙劍滑步升9級所需要既靈光板甲重靴同靈光板甲腿鎧到底可以係邊度打到?
A:可以係4船平原狼人BOSS&五船紅魔射手BOSS已"極低"機會掉出。(如果唔怕死可以試下打英雄,當然可以搵一D細BOSS係以上兩類既場打..打完退出之後就唔駛曬戰幣)

Q:弓手技能:致命射擊(騎射),點解有陣時BOSS跌低左都用唔到既?
A:只有某一D體型較大既BOSS先可以發動,而且請CHECK一下自己夠唔夠SP(神聖值)

Q:SP(神聖值)點先可以儲到?
A:SP(神聖值)可以藉由攻擊敵人黎儲,當若干時後攻擊唔到敵人就會慢慢到扣
當然也可以用神聖值藥水補充SP(神聖值)。

Q:弓手技能:多重狙擊,點先可以好似示範片咁LOCK同一隻BOSS?
A:當多重狙擊達到RANK A既時候就可以啦(52LV可以升)。

Q:變身點拎架?
A:40LV之後就會有一個主線任【誓約:新的魔法師】,跟住解落去就有了。

Q:變身任解到最後,點先係轉光騎,點先係轉暗騎,而光騎主咩暗騎主咩架?
A:當解到最後選擇殺死蓋聯就係轉暗騎.唔殺死就係轉光騎。
而光騎主防,暗騎主攻。

Q:變身一小時一次點計架?
A:當達到整點XX:00,就會重新計一次變身所以就算唔得閒都要係59分之前變一變身。

Q:變身點升LV架?
A:當你係戰鬥中變身就會加變身既經驗值,當滿左2000經就會升1LV(一次變身大約100經到)
可以按C之後按陣營技能升技/睇一睇而家有幾多經係度。

Q:碼頭個火堆有咩用架?
A:個個火堆可以行近D之後坐低之後就有一個BUFF.分開3LV.而LV只係加維持時間 BUFF係一小時隨機換一個.

Q:物理暴擊精通同狂怒點拎架?
物理爆擊精通:打完一次地精族長之後去馬利到接
狂怒:物理暴擊RANK D之後打一次小白去搵馬利接

新增
Q:點解要掉D野洛營火度燒?有咩用?同埋點掉?有咩掉得有咩唔得?
A:因為無燃料佢唔識著火0口0同埋要用兩件先得,汁件野行過去會自己幫你放落火堆到,所以擬似可以燒既(木頭,食物)先可以放落去燒

Q:[釘鎖皮革戰裙]係邊合/打?
A:經由打【艾利斯的信念】的BOSS掉出。
P.S.打(?)係因為唔清楚問問題既人想搵既係咩..已我認知應該係[釘鎖皮革戰裙]

Q:如何使用馬車?
A:完成22LV任務【另一個城市】後便可使用。

Q:22LV任務【另一個城市】如何完成?
A:接任之後去另一個城市(經由魔法研究室加手邊既傳送點出去直行)既酒吧(入左城市之後正面既傳送點就係了)之後返去搵旅館找奇怪的旅行者。

Q:雷霆狂怒點先拎到?
A:升狂怒到RANK A同埋42LV後可以去馬利個度學。

Q:唔小心賣左D唔應該賣既野比NPC..點算?
A:去NPC個度.係上面按回購之後就可以買返啦(OFF左一次就無架啦~)

Q:唔小心賣左任務物品,點算?
A:可以去打多次/用回購系統

好啦..我諗就諗到呢D.其他有咩問題可以係下面問我,順帶一提.強化到+8(我打錯左0口0係+8)以上,多謝某人提醒) OR附魔卷9級以上係有機會失敗之後爆裝架:P

最後宣傳一下

【港台服瑪奇英雄傳】【凱爾特】【RC:3012797】招港澳玩家加入!儘管我們只是一群遊戲愛好者【只收20LV以上】

當然唔介意你地入黎RC問我地問題啦0口0
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 60 感謝分享!

總評分:  威望 + 60   查看全部評分

笑傲無雙

謝謝解答@3@

Q:AP點先拎得多?
當你開場個陣你會發現某幾個關卡係寫住TODAY,姐係代表該關卡既AP已經恢復到第一次打個陣咁多(不過只會係一次,而且如果你殺左圖入面其中一隻BOSS之後死左就無架啦~)
一船既TODAY係唔駛幣既,所以係必刷既。

依個真係唔知

Q&A GOOD JOB
希望新手開po發問前可以黎呢度望望先XD

小弟問個問題(唔好笑)AP係咩黎

lacx123 發表於 12-7-15 03:09 PM
小弟問個問題(唔好笑)AP係咩黎

ability point (好似係)

升技用

多謝指教!!

thx大大的教導~~~

WING WING 叻叻!!

wing5205  多謝0口0  發表於 12-7-15 04:18 PM

笑傲無雙

璃` 發表於 12-7-15 02:32 PM
Q&A GOOD JOB
希望新手開po發問前可以黎呢度望望先XD

咁都要置頂先有用架

笑傲無雙

竟然沒提星期一、五各加50銀幣。上限也是50銀幣。

所以最有效率是每天打8-9次。(每天第一至七次扣2銀幣, 第八次開始扣3銀幣)

另外,釣魚及救命既章儲起都可以換銀幣。真係唔夠玩又唔想花錢可以試試。

玩過星曲WEB 笑傲無雙

我也在弄一個QA綜合帖了 [未整好......]
太多人係甘問問問X99999999
http://www.2000fun.com/thread-5013895-1-1.html

有放埋你以上果D上去QQ

ericho731 發表於 12-7-15 05:15 PM
竟然沒提星期一、五各加50銀幣。上限也是50銀幣。

所以最有效率是每天打8-9次。(每天第一至七次扣2銀幣,  ...

多謝你既提醒..已更新。

笑傲無雙

(有個BUG就係如果你係8:59掛魚船掛到9:00就有可能會唔更新幣比你0口0)  =0=!

ericho731 發表於 12-7-15 10:15 PM
(有個BUG就係如果你係8:59掛魚船掛到9:00就有可能會唔更新幣比你0口0)  =0=!

呢個BUG係我一個國服朋友同我講既0口0可信性唔高.不過你可以試試A_A

已更新數條FAQ

更新幾條問題0口0同埋可唔可以開個專比人問問題既POST..我唔想下下都要搵人地問問題個POST...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:00 AM , Processed in 0.040082 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存