2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 金庸群俠傳懷舊版(港澳台) 第一隻玩左兩日就放棄既GAME- -
go

[閒聊討論] 第一隻玩左兩日就放棄既GAME- -   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我以前冇玩過金庸 只係睇住呀哥玩
既然依家出番 就諗住玩下
點知 開左角色之後 完全吾知要做D咩- -
企左兩日 都搵吾到人幫我 唯有決定放棄- -
其實我覺得依隻GAME係幾好玩 只係我吾識玩- -

金庸係最好玩的online game!!
只係新手起步是最難,同埋金庸的聊天系統是最方便最好最簡單的!

我都同意你講法。。。新手初頭玩真係好辛苦

十週年勳章(賀詞)

怕醜草 發表於 12-7-18 09:49 AM
金庸係最好玩的online game!!
只係新手起步是最難,同埋金庸的聊天系統是最方便最好最簡單的! ...

問題係好多攻略網都冇教新手點玩- -
我連去邊到打怪都吾知- -

笑傲無雙 玩過星曲WEB

http://42.2.160.32:81/jy/
呢個網站可以幫到你!
唔好放棄啦,我都係新手~我覺得好玩過好多一味跑任既ONLINE GAME!

hoyin2234 發表於 12-7-18 10:07 AM
問題係好多攻略網都冇教新手點玩- -
我連去邊到打怪都吾知- -

頭先比你果個網,左手面果度,有練功心得,有教你幾多實戰就去邊度打怪咖

有人帶住係好d......但你係全頻問多幾句應該點都會有人幫你既^^

十週年勳章(賀詞)

twstws422 發表於 12-7-18 10:14 AM
http://42.2.160.32:81/jy/
呢個網站可以幫到你!
唔好放棄啦,我都係新手~我覺得好玩過好多一味跑任既ONLINE ...

我禁去練功心得 佢話 這個網頁無法使用- -

十週年勳章(賀詞)

兆田樺 發表於 12-7-18 10:30 AM
有人帶住係好d......但你係全頻問多幾句應該點都會有人幫你既^^

好難得先有一個公會收我 但入去十問九吾應 個個係到傾緊D我聽吾明既野- -

hoyin2234 發表於 12-7-18 10:40 AM
好難得先有一個公會收我 但入去十問九吾應 個個係到傾緊D我聽吾明既野- - ...

@@"你個咩組呀@@?唔通唔係香港人開所以睇唔明口語@@?

唔用外掛幾難玩

十週年勳章(賀詞)

兆田樺 發表於 12-7-18 10:47 AM
@@"你個咩組呀@@?唔通唔係香港人開所以睇唔明口語@@?

香港公會黎- - 吾記得左咩名- -

hoyin2234 發表於 12-7-18 11:08 AM
香港公會黎- - 吾記得左咩名- -

哈哈哈~咁一係你過檔黎我依家個組一齊玩啦~個組d人好鐘意吹水講粗口-_-

其實放棄都岩~因為會洗好多錢!!

笑傲無雙

你GAME度叫咩~一起聊天/玩~~我都係半個新手~ONLY玩左幾日~~不過E家D基本野都叫識識地甘

hoyin2234 發表於 12-7-18 10:40 AM
我禁去練功心得 佢話 這個網頁無法使用- -

咁奇怪!我都用到wo...我岩岩玩左兩日,都係睇呢個網學野..其次就組織頻問人,其實好易玩

轉貼自 鐵心網

新人開始至門派武功10lv前         在城市旁打動物, 重玩或有經驗玩家可以到逍遙山洞或京城旁的動物天堂打各種動物, 升點加打皮. 很好賺. (注意不要打有毒的動物)

實戰2千前

大約條件 : 武功lv10
        1.到雁門關下(20085,3861)打一個站著的強盜。(順便接靈芝商任務), 一點就開打, 升點很快.
2. 到武當附近打盜賊群(很出名的新手打點區, 不知的話在全頻問)

實戰2千-8千

大約條件 : 武功lv15,
        1. 打青城下的熊霸天 (一次7個, 約40點)

2. 打採花賊 (血刀洞裏)一個5-6點
3. 到雁門關馬王洞打較弱的NPC (詳細座標請參考馬王洞座標圖)

實戰8千-1萬2千

大約條件 : 武功lv18
        1. 到峨嵋地圖迷宮打,在第3層有7個惡道人頭子或是山賊或破戒僧.
2. 到血刀洞裡也有破戒僧*6, 或惡道頭子.

實戰1萬二千-6萬

大約條件 : 武功lv24
        1.到雁門關馬王洞打較若的NPC (詳細座標請參考馬王洞座標圖)
2. 繼續在峨嵋地圖迷宮打,在第3層有7個惡道人頭子或是山賊或破戒僧.

實戰6萬-15萬

大約條件 : 武功lv 33, 拆招20lv, 防150
        1. 到星宿點NPC就打星宿弟子, 不要點星宿掌門.
2. 到古墓踩地雷打古墓弟子. 不介意成公敵者可以直接點門口孫婆婆選洗派.
3. 到峨嵋踩地雷打峨嵋弟子(要先把善惡減為負)
4. 到雁門關馬王洞打較弱的NPC如山林怪儒, 蘇普.

實戰15萬

大約條件 : 武功lv35, 拆招20lv, 防150
        1. 到武當去踩地雷打武當弟子, 或點東南西北(要先把善惡減為負500, 找人組隊帶進去), 每次得點3x-50, 不要點其他NPC!
2. 到雁門關馬王洞打會增援的NPC (詳細座標請參考馬王洞座標圖)

實戰15萬-40萬

大約條件 : 武功lv40, 拆招20lv, 防150
        1.到雁門關馬王洞打恨天, 蘇普, 小偷..etc (詳細座標請參考馬王洞座標圖)
2. 到武當去踩地雷打武當弟子, 或點東南西北(要先把善惡減為負500, 找人組隊帶進去), 每次得點3x-50, 不要點其他NPC!
3. 到青城踩地雷打弟子或衡山點NPC, 每個6點, 好處是實戰升得快, 也較清靜.

實戰15萬-40萬

大約條件 : 武功lv45, 拆招30lv, 防150
        1. 到華山茶店下方, 有兩個邪派長老加一個殺手的那裡, 踩地雷可以打刺客x5 或忍者x6, 這裡得點只有40左右, 但升實戰超快!! 每個可加17以上實戰!
2. 到雁門關馬王洞打會增援的NPC如野人, 惡霸頭子.(詳細座標請參考馬王洞座標圖)
3. 到武當去踩地雷打武當弟子, 或點東南西北(要先把善惡減為負500, 找人組隊帶進去), 每次得點3x-50, 不要點其他NPC!

實戰40萬-70萬

大約條件 : 武功lv46-60, 拆招30lv, 防150
        1. 到峨嵋踩地雷打峨嵋弟子(要先把善惡減為負)
2. 雁門關馬王洞打野人, 悟醜, 恨天, 或蘇普

實戰已過70萬

大約條件 : 武功lv60-70, 拆30, 防200
        1. 雁門關馬王洞打惡霸頭子, 山賊小隊長, 或江洋大盜. 一場100點以上.
2. 到雁門關馬王洞打羊虎.一場30-80點.

實戰70萬-80萬

大約條件 : 武功lv70, 拆招40lv, 防200
        1. 到血刀去打血刀弟子.
2. 到逍遙洞(又稱劍塚洞)或血刀洞去打會增援的NPC.
3. 到雁門關馬王洞打會增援的NPC如邪教護法, 江洋大盜等(詳細座標請參考馬王洞座標圖)
4. 進高昌迷宮, 這裡得點不多, 但有時在更新後可能有驚喜. 但相對危險性很高, 因為通常NPC也不弱有冒險精神的人可以偶爾去試試
5. 闖恆山, 打贏門口的把關NPC就能進去. (要先把善惡減到負500)
PS:這方法我還沒試過. 得點多少不清楚. 試到的人請告訴我.

實戰80萬-130萬

大約條件 : 武功lv70, , 拆招40lv, 防200
        進血刀洞後,到第一個十字路口選左。到第一個雕像處向上走,再到第二個雕像處往左走,過幾個畫面就到 (1100, 5xxx)這裡有綠寨頭子和盜賊及大內高手,增援奇多,一次可得60到180點左右的學點

實戰130萬-500萬

[ 蠻兵第1打點地]

大約條件 : 武功1階 lv75或2階60, 三階50, ,拆招40lv, 防200
        進血刀洞, 到第一個十字路口選左。到第一個雕像處向左走,再到第二個十字路口往左就到,

這裡NPC有三種 : 野蠻人25000, 大內38000 和 蠻兵100000hp

注意不同臂力會出不同的NPC和決定增援的多少. 另外實戰過500萬就開始沒太多點.

當臂26時不會有蠻族兵, 臂27開始有蠻兵, 但增援不太多. 臂28以上增援較多.
臂30以上, 得點大多過兩百點.
臂力32以上會出打龍尊殺手, 一場有200多點, 並掉龍王甲 重50.

實戰130萬-600萬

[ 蠻兵第2打點地]

大約條件 :

必須要臂力32以上, 武功1階 lv75或2階60, 三階50, ,拆招40lv, 防200
        進血刀洞, 到第一個十字路口選上。直行,到第二個十字路口往下就到,

這裡NPC有三種 : 風寨盜賊, 大內38000 和 蠻兵100000hp

注意不同臂力會出不同的NPC和決定增援的多少. 另外實戰過500萬就開始沒太多點.

臂27開始有蠻兵, 但增援不太多. 臂28以上增援較多.
臂30以上, 得點大多過兩百點.
臂力32以上會出打龍尊殺手, 一場有200多點, 並掉龍王甲 重50.

實戰500萬-700萬

大約條件 :

武功2或3階70, 拆招40lv, 防200

到逍遙洞(又稱劍洞), 走到一個地方.(打護衛侍, 絕頂高手, 風寨盜賊頭子, 野蠻人), 平均有150~230點一場.

走法 : 進洞->上->上->上->下->上->左->上->上->右->上->右->上->左->上->左->上->左->左->左

實戰700萬-3000萬

大約條件 :

武功3階80, 拆招50lv, 防200, 攻150

在上面所寫的劍洞打點處再向左過兩個畫面就到叛徒區. 這裡有許多叛徒打, 每場大約200點.

走法 : 進洞->上->上->上->下->上->左->上->上->右->上->右->上->左->上->左->上->左->左->左->左->左

或在附近的一些場景也可找到不同派的叛徒.
血刀.峨眉 11602.2400
全真.古墓 13506.4946
靈鷲,武當.星宿 9000.3231
少林 9297.530
恒山.華山 8800.541

實戰1000萬-3000萬

大約條件 :

武功3階80, 拆招50lv, 防200, 攻150

地點為血刀洞 8000 6000 , 打邪僧(有飛翔帽, 霹魂戒) 和其他NPC. 一場200點以上.
須解過牛醫仙那邊的10位病患後才能進入(也就是說1000萬實戰以上)

唔好睇鐵心d野///out啦!!05年打後冇更新!!
如果係懷舊1ser既..留低game名
我地會有專人處理跟進...!加入我地個組織啦!

依隻GAME好玩

加油,好快上手~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-18 03:22 AM , Processed in 0.038060 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存