2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 港服單挑達人...綺曲 雷法對戰各職心得分享 ...
go

[法師] 港服單挑達人...綺曲 雷法對戰各職心得分享   [複製鏈接]

前言:  最近好多人叫我教佢地玩法師...所以我開篇文...希望幫到佢地
單挑係FEZ既基本功....練好單挑...了解對方職業運作模式
對打戰場....10KILL  都會有極大幫助  

首先要講   法師對任何職業都好...最要注意既就係精確既PW控制
可能人地見我拉打好似好簡單
但係前提係你要有  100%既吹飛技命中率....同埋精確既PW計算
如果一招吹飛技MISS左....或者冇MP吹飛....比人埋到身
你就會即刻冇左半行血...甚至會輸
冰C  44PW      雷C  3XPW   要用咁高PW既技能...MISS左一下已經離死不遠
無論幾時...一定要常駐3X PW放雷C  

對戰士:  
雷A  雷C拉打
拉到去一個佢沖斬打唔中你既距離...放1下雷A...然後佢沖過黎
就預先係佢沖斬落地既位置擺定個雷C魔法陣   佢一沖就放...佢就會彈起
如果計錯距離   佢沖斬打中你...就直接放冰C
如此類推....你亦都可以係佢沖斬過黎果陣...放冰B  再拉遠少少  放雷B  佢再衝過黎就雷C
(高階技巧: 捉沖斬落地既時候....如果你個法陣紅圈...擺正係佢落點中間...佢就會原地少少飛起
有時如果自己比人逼到埋牆  或者後面冇退路  你知道佢會沖斬你
你可以預先將雷C個紅圈既...「邊位」...放係佢既落點   佢就會大幅度吹飛...
平時比人迫到埋牆....我會用呢招...吹飛佢黎我果邊...我同佢交換位..再拉過
雷c就好似藍板....你控制到佢既吹飛方向你就係神)

對法師...
無論打國戰或10KILL遇到法師都係咁打
唔多講...鬥雷A後手...冇技術可言
邊個出B技邊個輸,,,除非你覺得自己既先讀B技準度去到神級
因為當單對單....對方只注視你一個...你放B技根本80%係避到
B技國戰群揪陰下人還可以....法師單對單用唔著

對刀遊:
全SER最勁果隻刀遊...難民鬼八都係咁樣比我拉死
同打戰士一樣....  雷A 雷C  冰C拉打  
不過要注意既係   唔可以比佢殘到...一殘就輸
全職通用毒蛇破解法    當然  情況PW許可  當然用冰C  雷C吹走佢
但係一唔夠PW  既時候...應該點做?
好簡單....你向後打斜行   佢就會打唔中你
因為毒蛇係直線技...如果你打橫行同向後打斜行  佢就會MISS
另外一個避毒蛇既方法...佢起跳...你同佢同時小跳起跳
佢就永遠都打唔中你...重點係  等佢跳你先跳...佢唔跳你唔好跳
你跳先你會比佢捉到...回夠PW再冰C

對弓遊...槍遊
雷A 雷C  捉後手
避招  雷A  避招  雷A  
比人拉遠左?...埋身避招雷C
打法就係咁....不過要嬴真係好難  果D仆街毒DOT   火DOT  精準

對擊劍 :
打法同打戰士一樣  雷A C  冰C拉打
不過對擊劍....唔同其他職一式一樣既拉打...極講求技術同命中
一打唔中...比佢埋到身...就仆硬街
好講求駕駛員既基本技術...冇乜可以教
PS...見到識玩背住你後空翻埋你身既擊劍....你已經輸左一半
擊劍士後空翻埋身係完全克死法師  你既吹飛技PW用太多
如果佢一個空翻背住你跳...避左你招吹飛之餘...埋你身...你又食一套連技
不過好彩港服識咁玩既擊劍唔多

另外...就係講點打有魔反既擊劍
魔反係10KILL同國戰有用
但係隻揪完全係廢技
至於點樣破...你放雷A...佢一破魔反果0.5秒會企係到擺POST
你再放多個雷A佢就要硬食  如此類推  同佢換MP
但係自己要留30-44MP放吹飛技
以我經驗  一隻有魔反既吉...
比你破左幾次之後..就會索性連魔反都唔開...同你打真君

對拳手  
最冇難度既職   雷A  雷C  拉打...
佢一飛腳就雷C    直接屈死

已有 18 人評分Good 收起 理由
清新點 + 3 感謝分享!
夏娜乂呆 + 1 內容觸犯版規
endylamk + 1 係有d料既
peterwinnie + 3 純對事
0polarbear0 + 3 貢獻度+3
superbia + 3 感謝分享!
realfantasy + 3 goodest!
風雨霜雪 + 2 感謝分享!
DeViLx零 + 2 感謝分享!
魏煌2 + 2 感謝分享!

總評分:  Good + 37   查看全部評分

"全SER最勁果隻刀遊...難民鬼八"?0.0
e個世界邊有話最嫁~
我唔信你單挑未輸過比刀遊~.~

RoSaRiO 發表於 12-7-21 02:20 PM
"全SER最勁果隻刀遊...難民鬼八"?0.0
e個世界邊有話最嫁~
我唔信你單挑未輸過比刀遊~.~ ...

好少輸比刀遊
輸都係自己ON 9吹飛技MISS左

hi
好久不見了
痴線佬

kennethas  笑左= =  發表於 12-7-21 03:31 PM

Violin6409 發表於 12-7-21 02:34 PM
hi
好久不見了
痴線佬

我成日見到你  你唔知姐

細豹 發表於 12-7-21 02:35 PM
我成日見到你  你唔知姐

i miss u

快d做on9野比我笑啦
紅國又唔玩啦?

咁你有無vip我阿 我驚家

玩過星曲WEB 忍影世界

對戰士高階技巧幾好
本人打戰士總是差一點

其他都同你差不多
同埋B技可以用得更好

我隻新ac係你團入面^^

有冇冰b心得?

紅孩子 發表於 12-7-21 02:45 PM
有冇冰b心得?

多數都係捉後手   國戰同10kill先會用到
其實咁大舊野飛出黎
起手又慢
唔捉後手好易避

雷c紅邊個個就無聽過 其他都係大同小異 都係講 打得準唔準姐
btw 我想知你點打狂空襲個d弓遊

紅燒屁股肉 發表於 12-7-21 02:58 PM
雷c紅邊個個就無聽過 其他都係大同小異 都係講 打得準唔準姐
btw 我想知你點打狂空襲個d弓遊 ...

雷a 雷c
詳情請見   百人戰
綺曲vs 舊恨hate

雷法對全空襲弓遊

平手

細豹 發表於 12-7-21 03:00 PM
雷a 雷c
詳情請見   百人戰
綺曲vs 舊恨hate

但係本身2個企得好遠呢? 點樣殺入去雷c攻距

紅燒屁股肉 發表於 12-7-21 03:03 PM
但係本身2個企得好遠呢? 點樣殺入去雷c攻距

向前左避又避...咁要睇對手係咪on9
如果你幾招都避到2招   到雷c距離
就雷c佢...拉近再雷a
最驚就係火毒精準....如果佢冇用呢三招  其實冇咩好怕
因為佢空襲係同你雷a差唔多距離
佢射到你  你雷c都一定射到佢
如果佢識玩  9拉你果3招  冇得打

細豹 發表於 12-7-21 02:22 PM
好少輸比刀遊
輸都係自己ON 9吹飛技MISS左

甘都係輸過-.-!!純花生0.0

笑傲無雙 玩過星曲WEB

而家雷神重做唔做到均傷1m7呢
我真係好想知呀....

細豹 發表於 12-7-21 03:00 PM
雷a 雷c
詳情請見   百人戰
綺曲vs 舊恨hate

關於小小問題既.

有唔少戰士單挑都做到,,
沖斬打中法師再連碎(通常仲會出唔到冰c,,唔小系比人cut)

遊俠都試過,,都系獨蛇中左就冰c唔到,,
系雙方p值問題定反應問題?.?
ps:我冇雷c嫁!!!!!!

仲有關於魔反吉吉,,
我試過打d魔反吉,,系出完魔反,,反方向離開雷a範圍,,
之後再跳跳番黎...因為速度快比較難捉...

細豹  衝斬一中就放冰c 放唔到冰c因為你轉技慢左 要多d練數字轉技  發表於 12-7-21 08:07 PM

重壓請問點用
成日打召喚:車車 都miss
求教學

<----仆街弓遊火DOT =[?

無上黎發膠一排
多左好多fans!!!!!!!!!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:09 PM , Processed in 0.032840 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存