2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 對台狗一字的感評
go

[閒聊討論] 對台狗一字的感評 [複製鏈接]

首先啦﹏台狗尼個字我唔多認同佢既存在,我對任何以地方命名不良玩家的字詞都抱有不悅(eg港系,台狗,泡菜撚),你可能話,有個台灣人做左d好狗既野,咁我咪叫佢台狗囉。。。咁點解你唔叫佢賤人,仆街,臭西,你鐘意有個狗字既叫佢冇品狗,食屎狗都得嫁~點解要加個地方名係前面尼?你知唔知你咁做已經係一竹杆打一船人,對正常既台灣玩家做成幾大既屈辱!所以停止你既行為啦!小學雞!

另外,有d人都成日反映台灣人成日係到搶豆,拿拿拿!尼啲就係文化差異啦!人地台灣玩家係冇"場"尼個觀念,地方係大家既,只要唔係汁你怪就okay,尼個就係台灣人既"品"。。似得天ser班傻系?有佢打冇你打~少少事就滅你號唱十你,惡文化。

台灣人言語上都很好,我有入台族同港族,我係未見過台灣玩家串人/用粗口,真心話,我係一個台灣族仲開心過港族,佢地唔介意你低lv,唔介意你問野,你見過一個新手問一條問題唔洗3秒有十幾條友答佢未?我係港族除非有著數,如果唔係我最高記錄試過成朝都冇人理.個個都係自己有個小圈子,我尼d遲入既完全搭唔到嗲。仲有,我係港族未比人叫過我個名,入左族2日係未有人叫過我,無論我幾努力搭嗲都冇用。
已有 2 人評分Good 收起 理由
cliffhou1997 + 1 你說的內容我非常同意
willdiey + 3 Ya 冇人理

總評分:  Good + 4   查看全部評分

頭香

回覆 cliffhou1997 的帖子

你個post都講得好好~搞到我都要追加d文

玩落得啖笑 發表於 12-7-26 03:46 PM
回覆 cliffhou1997 的帖子

你個post都講得好好~搞到我都要追加d文

多謝

玩過星曲WEB

一開始見標題以為係 用一個字 黎 評論 台狗

finnicchan1  哦  發表於 12-7-26 06:43 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 01:00 AM , Processed in 0.030200 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存