2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ老玩家給予 橘子的建議
go

[國家] FEZ老玩家給予 橘子的建議   [複製鏈接]

希望每一個對FEZ有熱誠既玩家...都可以留個名....谷恆個PO
比代理可以睇到我地既心聲
為左可以令呢隻GAME恆久不衰...同埋進步落去

話說...由08年頭開始國服...然後港服....之後又玩台服...最後回流番港服
大大話話都有幾年時間....見証過FEZ既興衰
包括以前既爆滿伺服器...全民WAITING時代
百人1LV國戰時代....   外掛時代
FEZ係我玩得最耐既人ONLINE   GAME....
無論轉過幾多次GAME...最終都係放棄唔到FEZ...呢隻係一隻好遊戲...我唔想代理糟蹋左呢隻好遊戲

入正題:   強烈希望GM可以睇下...反映比橘子
由於黎緊既更新...會係新系統  姐係編年史版本
什麼資源戰....一堆未玩過既野
但試問而家既港服人流....就算開新野..
玩起上黎真係極之冇癮
至於點樣去解決呢個問題....  首先你地要諗下吸納新玩家呢個問題
FEZ被譽為一個極難有新手既遊戲....除非新手有人帶玩...同有非凡既熱誠
問心...如果你要我一個人冇人帶自己...玩新手任
我諗我玩到20LV已經唔想玩
新手退散三步曲 1   無黎頭新手任   (我寧願你開始派本經書....比佢自己打怪打到20LV都冇咁無哩頭...呢個新手任簡直係趕客)
新手退散三步曲  2   好難先升到16LV   仲要坐水  坐10幾場..熱誠大減
新手退散三步曲  3   好難得先到2X LV  可以打前線....比人殺到隻狗咁
為此....我覺得參照日服.....超好既新手機制
唔知幾倍經驗...幾場就可以升到30LV  (唔洗30LV咁高   25LV都已經好好)
起碼可以即刻投入前線....過左果幾關無謂既難關
如果橘子你地真係為遊戲好.....我相信你肯改到咁
再係新改版既時候大賣廣告...宣傳等等
一定會有好多新人流入黎

不過要講第二點就係
就算幾多新手都好...FEZ係一隻大量需求玩家既國戰遊戲
香港打機既人口....同埋市場..太過細
而家開左咁多年仲有咁多人肯玩...咁多人比錢你洗..已經係奇蹟
呢隻遊戲其實仲有得做...前題係你地肯   港台合服
呢個問題我覺得你地真係要諗下...合左SER....加埋新版
呢隻GAME既遊戲性絕對會大增...照我頭先咁講...唔好再為難新手
做下宣傳吸新血....要做現時既ONLINE GAME  舊GAME頭5名絕對冇問題
呢D就係一眾老玩家既心聲...希望你地可以接納....改進

最後奉獻大家一句.....我覺得...就係因為你地搏晒命去抽野
令到橘子唔愁冇肉食....未去到水浸眼眉....佢地緊係坐定定唔改革!!!
抽裝之前...問自己一句
「乜著咁令會好揪D架咩?」
呢句說話.....希望可以幫到你地可以懸崖立馬
已有 7 人評分Good 收起 理由
harry126 + 3 變左既雷神果然唔同
天津八雲 + 3 你說的內容我非常同意
RoSaRiO + 3 你說的內容我非常同意
rewq + 2 「乜著咁令會好揪D架咩?」+10086 我宜家都.
魏煌2 + 2 呢個新手任簡直係趕客 =]
JACKYUIU + 1 乜著咁令會好揪D架咩?
pkedward222 + 1 你說的內容我非常同意.....可是香港傲嬌何.

總評分:  Good + 15   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

港版升lv真的太難了

夜:) 發表於 12-7-28 09:47 AM
港版升lv真的太難了

同意....我有朋友....到掛水果關
就已經唔想再玩落去

Alta活動勳章

我之前叫FD玩, 佢話呢隻GAME好難玩

KennyCKL 發表於 12-7-28 09:52 AM
我之前叫FD玩, 佢話呢隻GAME好難玩

咁多老手~~~  會難架~
如果跟日服咁行...好多新手福利~
我相信好多新手會比較接受到

港幣戰士稱霸的

路過的細路 發表於 12-7-28 10:15 AM
港幣戰士稱霸的

唔會囉= =
我全AC裝加埋都唔過200蚊
都玩到咁耐

笑傲無雙 玩過星曲WEB

路過的細路 發表於 12-7-28 10:15 AM
港幣戰士稱霸的

你有冇玩過呢隻GAME?
大把人1$都無用過就已經頂攻頂防
何來港戰稱霸

有d人叫我開隻人玩其他職
我話升lv好煩

但係頂防無用...同人隻揪...邊個多石邊個話事(超高神級技術除外)

傻K!nG  唔洗a石都夠a石抽啦 r石用星介抽大細咪有:( 打國戰 15攻20防 夠做了  發表於 12-7-28 12:29 PM

日服成日有D新手招募活動同埋戰線回歸活動
停玩幾個月玩番有特銀 金幣 星紅星藍 石仔之類
比香港好太多
又成日有活動送飾同埋呢樣個樣
其實一隻免費GAME係要吸人流LO
人多先有多D基數既人消費
一隻咁好既GAME
只怪黑橙哥唔識食

玩次日服就知港服好難升-,-

玩過星曲WEB

回覆 細豹 的帖子

黑橙的玩家大部分是ドM......

玩過星曲WEB

Dreaming_ 發表於 12-7-28 10:34 AM
日服成日有D新手招募活動同埋戰線回歸活動
停玩幾個月玩番有特銀 金幣 星紅星藍 石仔之類
比香港好太多

人地日服ge服務範圍幾乎係全世界.......
你睇下人地日服中土幾多場........
我地港服服務範圍.包麻海外都係都果400~500人.......
邊有得比........
人地收入好咁多........

如果少人抽黑店...港服應該汁左好耐
就係咁多人抽 黑橙見仲有得賺先未汁....
更新方面既野就...吸水game自然更新得快...賺得多 本錢夠..好似龍谷呢d 1個幾月又更新...
FEZ好難架啦 橙橙有心先算啦

回覆 仙人SH 的帖子

呢d係拎現況講  但係港服都有輝煌既時段
唔係營運商既態度點會咁多人走

其實fez國戰系統已經吸引過其他online game好多。
我覺得大家多啲組團去網吧打fez,已經吸引到新人lol

因為要代理商為一隻舊game大賣廣告,可以話係冇可能。

同埋港服新手仲有一大難關,就係踢人系統…
我冇去過台服唔清楚係點,不過日服,好少會踢人,
而港服係睇你唔順眼就會踢,
以前話打怪升到16lv先可以入場,低過16lv就踢,
之後有新手任,就要你打到20lv先可以入場,
根本係不斷推高緊,就算學日服可以幾場25lv,極可能只係變成「未夠30lv唔可以上前線,見者即踢」。

另外…我真係唔支持單挑del ac,
因為好多人del左一個ac,其實就已經係del埋game。v_v

年底我可能會嘗試整mad,希望其他人見到會有興趣而試玩/回流。

shoyruho  第一張我見過好多次-__-不過依舊噁心  發表於 12-7-28 10:21 PM

最後奉獻大家一句.....我覺得...就係因為你地搏晒命去抽野
令到橘子唔愁冇肉食....未去到水浸眼眉....佢地緊係坐定定唔改革!!!
無人比錢橘子會索性接埋fez

話說早幾日同班FD打住LOL吹水
唔知做咩講起FEZ
全世界第一反應就係: 吊,幾年前個隻lag到game都入唔到既on9 game丫ma

風雨霜雪 發表於 12-7-28 12:20 PM
其實fez國戰系統已經吸引過其他online game好多。
我覺得大家多啲組團去網吧打fez,已經吸引到新人lol

兩年前最高峰時間可以有8個100人場, 未計城裡面
點解兩年後會變成如此田地
營運手法固然有問題
但在今天各種大熱作陸續面世
FEZ越來越小眾亦是無可厚非
星戒用途不斷縮減, 回收老伯厭食症病入膏肓, 輪盤武器兩週年, 寶石店直頭係時代既眼淚
再加上門檻高, 香港市場狹小
營運左4年都算係咁

成日都話著靚裝會勁d根本就係以偏蓋全
總有人喜歡自己角色有套好睇少少既裝
而日服好流行混裝, 因為多選擇, 呢期miss左唔緊要, 儲星戒玩下一期一樣開心
香港miss左一期就係一期, 無錢抽就係無錢抽, 無運抽都係永遠唔駛中
想要套裝抽又驚唔中, 買又驚比人呃

問題唔係第一日發生, 一直有講既問題無去正視, 無去處理
大家溫水煮蛙, 最後咪一獲熟

asdmmb123  簽名圖(煙~  發表於 12-7-28 12:38 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 07:46 AM , Processed in 0.051533 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存