2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Cyphers --不吐不快之點醒新手--
go

[心得分享] --不吐不快之點醒新手-- [複製鏈接]

我唔知班新手上不上2000FUN, 但係GAME入邊見到D人做
埋哂D ON 9 野又冇得罵, 真係谷到成肚火

以下係總結左我以往打既中伏場既所見所聞,

1: 我要做英雄拯救世界!!!( 自己一人去偷塔+KEEP 住死)

大佬, 你係玩緊黑拳/泰拉都算喇, 但你玩緊殺人角/會戰角, 你去偷塔??!!
     有時見冰俠/ 光女/斬月 一個人去偷塔, 死足5,6次都偷唔夠半條塔血, 我真係.........

2.  我會遠攻我超強( 開場後只會躲在塔後攻擊)

老實說, 本身這種行為係冇咩問題, 但係對方死左1, 2個人後你仲躲咩野呀,
    近戰角都衝上去追殺, 你居然走番去打CP兵??, 最後近戰角1P幾死埋,順風變逆風

還有一件事, 很多人以為塔後係最安全, 3,4個人躲係塔後打。 你知唔知很多角色
    就係等緊你地咁做呀? 泰拉/飛槍 招大技一放, 全家死哂~~~

3. 常中伏角色( 無針對角色, 只依經驗來說)

我無法解釋為何隊中有這些角色的中伏率比其他高.......

1. 光女/ 逐光少女, 2. 凱恩/衛C理

基本上, 上邊既角色若只出現1個, 中伏機會甚微, 但若出現3/4個, 請保重....

拜託新手在未上手前, 請別用這些角色玩一般

4. 戰死好過逃走!!!

其實, 死1人就應該開始警覺, 死2人就應該開始撤退

5. 有機兵唔理37 21都會即打

雖然機兵係重要, 但如果我方人數比敵方在場人數多, 應只用1/2人打機兵,
    其他人當哨兵以防偷襲, 或者完全唔理機兵住, 殺哂佢地先打機兵

仲有, 若成隊人打緊機兵,唔好無腦不停用F技, 一者, 其他人在你F技中無法幫手打,
      比敵人偷襲既機會大增, 2者, F技其實應只在機兵霸體後出

我仲見過有蝙蝠女將殘血既機兵用F技送去敵方果邊, 我當堂O左........

冇計字都冇得打真係幾煩
就好似同電腦拍一樣  因為小左溝通

聽講今日維護完可以打字, 希望情況會好D啦

我琴日都有場明明win變輸,我地開頭都一路比人壓(因為個劍士完全唔識玩,下下都自己一個走搞到我地次次會戰都4打5)但後來對面打緊金盾比我一招龍劍雨汁左+死2個,有哂支援仲ace左對面,咁我地當然直爆大本win啦,點知原來我地得4個人爆緊,個劍士係屋企等血,爆到人地大本得返小小血,對面返哂㴝,我地比人反ace,個劍士又on jj想偷大本。唔返去守。最後比人反g(我地有守護者,守多10秒我地就可以出返兩個幫手啦)
所以新手們,唔好以為呢隻lol啦,唔可能一個偷塔,再加上睇睇自己咩英同隊友點打啦。小一個人就係小一個人嫁
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:09 AM , Processed in 0.027083 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存