2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Cyphers 對隻GAME既吐糟
go

[心得分享] 對隻GAME既吐糟   [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

呢隻GAME係公測之後一日我先開始玩,玩到依家,感覺都係麻麻地……
甚至愈玩愈唔爽……

----------------------------------------------
@畫質方面

老實講,我真係唔覺得畫質好,我將所以設定調到最高,都係咁既死樣……
同樣簡陋,唔多入眼……
簡單啲講句,隻GM成個2D咁。

----------------------------------------------
@人設方面

呢個真係OK既,我都幾鍾意入面既角色模樣。

@系統方面(呢個多野講啦)

戰鬥個陣,有個分數係叫「技術」,技術?系統係點睇技術?我每次都唔會50,咩料?殺數,助攻,爆塔,總分高,但技術都係冇50,真係唔知呢個垃圾有乜鬼用。一開波比人汁雞,技術得1,敵人九成血都係我扣,都係1?汁完我雞個個就十幾。
算啦,分數呢啲野都係過下目咁姐,無視囉,反正總分又係假既,技術又係假既。

買裝個陣,想睇下1號個個裝有咩效果,個個對話欄就偏要摭住哂,我頂咩……

隻GM無論LOAD任何野,都係慢過人,入GM,等十幾秒,開場等人,十幾秒,LOAD場等開波,至少廿幾秒,啲人又未必LOAD得快,成日都要等個條友。

好多時候放技打人,都係打唔中……個鼠標又唔可以好似SD高達咁固定……電腦就100%擊中,真係想高手都難啦……

有樣野仲令我激氣,某角色同某角色既技能係一樣既,泰拉=奈歐碧;凱恩=衛斯里,隻GM比D新意好冇……

行路個陣真係激到我爆血管,係廣場度向後行,個人物唔識轉身架WO,要等佢慢慢退…慢慢退…我真係比官方激鬼死,

-------------------------------------------
唉,算啦,呢隻GM公測唔耐,放長雙目睇隻GM會更新成點啦……

純個人意見,唔LIKE可以唔回,如果話我知一D我唔清楚既野,咁就回吧~
各花入各眼,而且我都對隻GM有期望,係畫質方面…

玩過星曲WEB

呢隻GAME 特色 就係 差唔多既角有兩隻 這不是沒新意好不
放技打人唔中 又係game setting既問題 WTF ?

人物唔識轉身 ← 呢個笑左
你MOUSE 左右鍵拉下睇下點先上尼吐呢樣呢果樣吧

我想講呢,轉身係要用R黎較架,醒目~
放技打5中~我頂,有game係一定命中架咩?5通你話ava個d game d攻擊一定會命中?d技下下都想中咁你開掛啦唔該~
同埋啦,你所指個兩個角色,火女我5知啦(冇挽過),但個兩個槍d技係有5同架,即使有d技有d係一樣都冇影響隻角色d特色~

Fuzk 發表於 12-8-8 08:07 PM
呢隻GAME 特色 就係 差唔多既角有兩隻 這不是沒新意好不
放技打人唔中 又係game setting既問題 WTF ?

呢既特色,OK,各有各見解

老實講,任何野都係系統運作,你出技>系統,移動>系統
我概括所有野>系統方面

咩叫廣場@_@??
就係你未開戰個陣,有NPC賣裝個個地方=O

R制?唔見有
兩個火女都有D技唔同,但一半既技能都係一樣既……得幾招唔一定(E技一定唔同囉)

#1既野只係我既吐糟,你地唔LIKE,可以扮啞,唔需要因為唔同意而去駁,我冇批評隻GAME垃圾之類既說話,我只係將我對隻GAME既不滿盡言

十週年勳章(賀詞)

Fuzk 發表於 12-8-8 08:07 PM

韓服 劍系 有3隻了 A)A 念力系 又剛出第3隻了

我想講LOL d技都係差唔多 A>A 咁佢係咪無新意

玩過星曲WEB

咁都唔叫批評 無野講

R制可以係MOUSE 右鍵 其實

助手紅莉栖  你理解能力都幾有問題架WO,我話「我冇批評隻GM垃圾之類既說話」,而唔係我冇批評隻GM  發表於 12-8-8 08:35 PM

小雲* 發表於 12-8-8 08:31 PM
韓服 劍系 有3隻了 A)A 念力系 又剛出第3隻了

我想講LOL d技都係差唔多 A>A 咁佢係咪無新意 ...

差唔多,姐係唔一樣啦

我舉出個兩隻GAME既技能,無論係動作同模樣都一樣,睇都冇癮,

其實有某幾點我都同意既
例如:技術分同埋買裝比野遮住 技術分我唔識睇所以望下就算
但係其餘幾點就....
你話load野load得慢 LOL個d咪又係咁 有咩好嘈???
放技打唔中人黎d係個人問題 唔好賴落系統到!!

玩過星曲WEB

助手紅莉栖 發表於 12-8-8 08:34 PM
差唔多,姐係唔一樣啦

我舉出個兩隻GAME既技能,無論係動作同模樣都一樣,睇都冇癮, ...

無人叫你睇 無人叫你上尼所謂「吐糟」

lol 我就笑死了 樓主真系禁鍵盤R制
命中果方面 電腦系屈嫁喇lol 咁一般人人都系咁 又吾見人話命中差lol
人物特色 韓服推出左32-3隻角了~_~
你話泰拉=奈歐碧 你玩多啲就知佢地特色 ~ 如果吾系出兩隻做咩~_~ 難道勞拉斯=崔斯勒?_?
反吐糟 A_A?

助手紅莉栖  你清楚,你當然知道佢指既R係咩啦,我唔清楚,當然會以為係「R制」  發表於 12-8-8 08:43 PM

十週年勳章(賀詞)

助手紅莉栖 發表於 12-8-8 08:34 PM
差唔多,姐係唔一樣啦

我舉出個兩隻GAME既技能,無論係動作同模樣都一樣,睇都冇癮, ...

兩個角色最多只係3招技一樣 無論係玩法 定位都唔同 你竟然話一樣

奈歐碧 打人痛過泰拉 泰拉打塔痛過奈歐碧

戴馬士 同 伊格 玩法又唔同  伊格係拉人番黎連

戴馬士R制係追殺 招LR 有得儲氣 伊格無

呢隻Game係半動作半Dota遊戲 技能就算"差唔多"

唔代表兩隻角色玩法係一模一樣

小雲*  我咪話就算有相同技能 佢地既玩法都唔同 你竟然話兩隻野一模一樣= =  發表於 12-8-8 08:48 PM
助手紅莉栖  哎哎,我係指佢地既相同技能,並唔係指佢地既玩法  發表於 12-8-8 08:45 PM

Fuzk 發表於 12-8-8 08:36 PM
無人叫你睇 無人叫你上尼所謂「吐糟」

唔睇,又點玩呢@_@??

你似乎對「吐糟」有另一見解咁WO,不妨說說看

玩過星曲WEB

你所謂的「糟」 正正有些是本遊戲特色 明?

Fuzk 發表於 12-8-8 08:42 PM
你所謂的「糟」 正正有些是本遊戲特色 明?

正正就係我個人唔滿意,所以就去吐,明?

玩過星曲WEB

助手紅莉栖 發表於 12-8-8 08:46 PM
正正就係我個人唔滿意,所以就去吐,明?

只能說你太自我中心 鍾意吐就吐 批評就批評

Fuzk 發表於 12-8-8 08:50 PM
只能說你太自我中心 鍾意吐就吐 批評就批評

自我中心係指一種在行為或觀念上,完全以個人為主而不考慮他人的傾向。

難道你說我不考慮你們而去批評嗎?_?

其實都幾gag
點解玩到好似好勁咁 但技術分都係唔夠50
貼張圖上黎大家研究下 睇下會唔會係bug

or... 發表於 12-8-8 09:55 PM
其實都幾gag
點解玩到好似好勁咁 但技術分都係唔夠50
貼張圖上黎大家研究下 睇下會唔會係bug ...

當時又冇影……

助手紅莉栖 發表於 12-8-8 08:04 PM
呢隻GAME係公測之後一日我先開始玩,玩到依家,感覺都係麻麻地……
甚至愈玩愈唔爽……

我的見解~~~~~~~
呢隻game的畫質,其實唔算差...比起其他game黎講,其實已經算好好架喇,可能你的要求太高,所以先覺得畫面的質素差哩...呢d都係你的個人喜好,我都唔可以批評,另外,技術、分數個d,我都認同你講法,我都唔清楚究竟個d分係點樣計出黎~~~
而人物的技能方面,其實我認為某d人物的技能相同,都係因為官方想我地有多幾種新的玩法哩,例如戴馬士同伊格咁,雖然佢地之間有3招係相同,但兩者打法唔同,而且大技更是各有特色,可能官方係想我地用下戴馬士的玩法套落伊格到玩...黎玩出多幾種新玩法,同樣伊格對戴馬士都一樣~~~

其實樓主都係對隻game有唔同既睇法o者
但可能只係樓主唔太了解隻game
廣場 用滑鼠 禁實左/右都可以轉視角
而人物 佢出得就一定有佢既道理既 只要有一招唔同 玩法都差好遠
load人果到我都覺得有d怪
我唔係講隻game 晝面差 但唔係十分好
點解入game要load咁耐?都唔緊要
有時等人真係會等到操-.-我初初玩仲以為hand機,玩玩下就習慣lu= =
之後你所講既命中率 只係睇你反應好唔好 準唔準 我覺得佢第3身 佢同有d槍game 視角一樣 只係佢唔係拎槍 係出技
的確,電腦係有d屈機 你行去佢後面,佢係好似有後眼咁見到你,你遠距離未hi到佢分分鍾以經比佢反擊
但當你玩到殺電腦(中級~高)可以殺得好易果時 去玩下一般 你會發覺"殺真玩家係會易過電腦" 當然唔包括某d神手
有技術自己去搵團就打戰術
自然你都會變到一個高手咁
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:05 PM , Processed in 0.045437 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存