2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Cyphers [分享]高級電腦某一種打法
go

[心得分享] [分享]高級電腦某一種打法 [複製鏈接]

相信有玩過高級電腦都知道很難打倒電腦

鬥快拆塔式打法 野團都可以打到嫁

方法推介被ai虐到哭哭的玩家 如果你是很有技巧的 一直升裝全組野團也足夠打敗ai 那就不用看了0口0

你需要:
1隻多伊爾 開始一直0lv用大技拆除1 2 3號塔 後期用防裝 停留於20~30等左右就好  攻擊其他塔跟主能量塔
1隻其他拆塔角色 開始0lv 可考慮買鞋升到3等~10等 一直幫忙拆非多伊爾在拆的塔 後期用作偷主能量塔引ai回家
其他3隻可以係任意人物@3@用作打機兵 拖住ai 有時間可以幫忙打一下塔

情況是這樣:
利用ai會回去守塔的特性 一直令他們一直周圍跑 達到不能爆塔的目的 比他們更快打到主能量塔
3個任意角色可以隨意升裝 盡可拖住ai 幫忙拆塔 分工一下
拆塔小組用永不放棄的精神走最左/右的小巷 步近拆塔 死了因為低等重生時間非常快 可以一直復活再拆
打塔會引到1~2位ai 去守塔攻擊你 這樣也可以拖住時間 令其他人可以拆到塔 打倒分散的ai 盡可能比他們快拆完塔
到打到最後的主3座塔 一直等時機 等他們去到基地左右 就出沒打塔 引他們回去
隊員可以找機會吃機兵  在邊邊位的機兵會比較好吃 因為有ai看到的地方很客易被搶
找一個可信的隊員守住基地也是必要的
攻擊幾下塔之後 感覺ai來找你 可以隱藏自己在最左/右小巷 再等機會出擊
就是拖時間的拉鋸戰
只要活用這個攻擊模式 就可以玩弄ai在跑來跑去
可是因為ai拆塔 真的超快0口0 所以後期要非常小心 如果全隊死了 沒人可以打主能量塔 就會一下只被ai爆基地

好處:
用這方法磨 很大機會會成功 比努力升裝打 更有機會打低ai

壞處:
會被香港/台灣人 嘴炮你唔識玩 唔識升裝0口0 說話非常難聽 講你浪費佢時間
會有機會覺得你無能力打退出組隊 令人反感

另:
其實只要有3個玩家是明白這個拉鋸的原理 其實有2個電腦也可以成功的
低等的重生時間短 能一直復活 工作!!!雖然一直復活其實滿辛苦的 因為幾秒就出來了...

最後也是分享一下自己的方法而已 如果大家也有心得也歡迎指出喔=3=
小妹謝謝有看過這文章的玩家@3@再見(揮手

其實呢個方法早就在韓服流行...(0lv戰術)....不過多數是用黎緊下星期港台服將會開放的 rena 做的...因為rena的sp技是加速....大約3秒左右就可以跑半場

pkedward222 發表於 12-8-9 07:11 AM
其實呢個方法早就在韓服流行...(0lv戰術)....不過多數是用黎緊下星期港台服將會開放的 rena 做的...因為ren ...

多謝你既資料!!!

可惜仲係好多人唔明個個0lv特性

但係e邊係非主流

當人唔買裝就係唔識玩0口0

路過支持
我跟朋友 另外加上三位野團台灣玩家
小弟多伊爾 朋友泰拉 去打高電
成功戰勝 可惜一直被罵

是這樣的..我每次拆塔只剩一點就被滅了
結果尾刀就被另外三位撿走
然後就被說拆塔不力..雖然有點無言

推post推廣一下

回覆 foolishrabbit 的帖子

同情你

希望更多人知道

不用再被罵

你們做得很好!!!!!!!給你一個讚

O...原來有依種打法!?
我想問係邊到較設定先可以LV. 0?
因為我入親去都已經LV. 6......

另外關於"會有機會覺得你無能力打退出組隊" ,
我見個D人走左會更加開心,因為將會代替佢既ai肯定勁過佢
佢走左仲好
每次有ai同我一隊,ai都會係最短時間內最高LV. 個個...
非常想知道電腦係點樣升禁快...又團結到爆...

回覆 apsopc07912 的帖子

唔買任何裝就可以0LV=口=

6LV比較似買左手套同鞋

其實電腦唔係唔好 只係E個打法係要偷塔=3=引AI回去
電腦比較不夠人性化 只會守基地

而E個方法守基地既方法就係打人地個塔030

所以~就是這樣XD

不過電腦升得快 真係有時會勁過某D人囉>口<

回覆 ~櫻子~ 的帖子

但我入到去佢已經自動幫我買裝...
禁我要去邊到較自己買裝?

回覆 apsopc07912 的帖子

係廣場 最低有一個功能制 選擇之後

右下角可以勾番走 自動買裝

打緊ESC都可以打開功能設定嫁~

回覆 ~櫻子~ 的帖子

謝謝你的答覆~
不知不覺再推POST一次
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:37 PM , Processed in 0.032931 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存