2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL GP 出三相勁D定無盡勁D?
go

[閒聊] GP 出三相勁D定無盡勁D?   [複製鏈接]

今日打完一埸
我用GP上路~對面惡魚
我FD同我講GP出妖刀無用~咁我試下啦 咁我第2件裝就出貪刃跳下錢
JG好快就黎幫我殺左佢一次
之後除左暴擊Q佢打到佢300外 基本上Q佢一下約10分1左右 唔算痛
但佢暈我連技都打成3分1
最後我農兵 帶鬼步+傳送 係咁開大同飛下路眼位夾攻(當要係我閃燈示意開戰啦)
就係咁我呃助攻仲肥過上路係咁打兵既惡魚
最後出左 吸血旗 終末 三相 妖刀 軍盾
最後點解會出軍盾唔出好戰呢~因為40分鐘到 會戰我地死剩1~2隻我地就可以攻城
而且對面第一個集火我
(其實完前我多成5000無得用 之後都係咁買3水)

好喇正題喇~
之後完左同人討論
人地話出無盡+好戰 會比三相+妖刀好
無盡暴擊係會250% 但係三相Q 唔係會X2咩?(閃耀劍)
後期我暴擊Q 落對面惡魚同狼人(佢地都上左坦裝) 都暴到佢地3分1血
暴擊Q 卡特 法洛士 艾希 打佢地3分2血一下

同隊既就叫我出 好戰無盡 因為都出埋終末點解唔出好戰
而我就考慮緊無盡作用大 定 三相作用大
(其實呢我唔識玩ADC 打手我最勁個隻已經係GP)
我主玩坦角 主SUP 同補另外3位 無盡我打左成700埸都未出過

以我出裝方法 吸血旗+軍盾 會上血 且靈氣裝 加上E靈氣 算係幫隊上加攻加防
終末 有防 妖刀 有物穿 加上旗既-CD可去30% 可以Q多幾下
加埋三相既暴擊率有48% 加埋綠水56%
同埋有E 妖刀 三相 鬼步既步速 可以追咩人都得
又有攻速 後期我一刀一隻兵暴擊一刀小兵6XX 清得又快又可以推兵
唯一缺點 坦力(血)唔夠 火力會比打手大男弱 要有順風勢先出到

以正常大路 無盡 嗜血者 好戰 終末 冰鎚 既GP
血會多好多 坦力夠
攻高60(+40)+20+80 暴擊X2.5
暴擊率都唔弱有43+(綠水8%)最多都有51%
但係優缺點 我未用過就唔清楚了
以普攻一下計基本上都上到400(即暴擊都1000) 血上到約5000

你套裝基本上無乜問題

不過如果你妖刀轉無盡既話

我包你會發現新大陸

笑傲無雙

打惡魚應該要出鎖甲
同埋gp全攻唔係禁好...
出終末好戰都夠力

緋櫻靜 發表於 12-8-12 06:05 PM
你套裝基本上無乜問題

不過如果你妖刀轉無盡既話

我都有咁諗 反正有成5000起到根本無得用~
想賣左佢~可惜諗到個時又唔番得城~
之後見人地下路3人推兵 上路一人推
我即時閃燈食巴龍 之後做唔到呢個動作了

回覆 ROCKARTEST 的帖子

你下次試下跳錢刀跳完就賣左佢

唔好出妖刀

出無盡

kenneth7111 發表於 12-8-12 06:06 PM
打惡魚應該要出鎖甲
同埋gp全攻唔係禁好...
出終末好戰都夠力

我出裝就係出左貪刃試野先咁慘
JG易大一開波上完藍即黎幫我殺佢一次
之後又迫左佢番城一次 上6後我開大又呃左2助攻
但係開頭換血佢1甲5水 我1鞋3水 其實都係5:5波
無奈我用水比佢多兵線比佢控住 農兵輸佢再上眼 分差就會好大

到我出左貪刃之後上血 吸血旗+小冰 之後先鎖甲上終末
其實個時兵數佢多我30~40 我見比人壓即時換線 叫下路開火

其實下路艾希+法洛士都壓我地加里+艾希
佢地上眼起龍區 我地隻加里上眼唔多 只係放草 咁我先閃燈叫佢地打 再開大飛落黎殺人
(易大 每次來佢地都識退)所以易大幫下路GANK唔到 但佢好醒 佢見我飛下佢即上路幫清兵

緋櫻靜 發表於 12-8-12 06:11 PM

你下次試下跳錢刀跳完就賣左佢

係喎 我諗唔到添
咁樣開頭又上到暴擊
而且$750 之後可以等到30分鐘到先賣左佢
但係我想問 三相+無盡會唔會太過拖裝?
加埋成8千 上埋鞋要9千 出既次序有錯就影響成個結局
同埋我會先出靈氣裝 軍盾 (吸血旗 睇情況) 唔知有BUG定咩 GP普攻好似吸唔到血 只有Q先吸到 試過好多次
通常我出裝無跳錢下 1鞋3水>紅水晶>小冰>鎖甲>紅水晶>軍盾
但係就比FD話GP唔玩暴擊就唔洗玩佢暴擊先勁
所以今日就試左暴擊GP

妳核心裝有
好戰者 無盡 終末
妳就好打得

通常我玩GP都布甲5血 對住物傷為主既英雄 法傷英另計
布甲之後可以轉燈籠 加攻加防吸血加多隻免費眼 何樂而不為
跟住通常出多個賢者 跟住三相定好戰+終未就睇你下係咪劣勢

布甲5水 我都好小出 原因係燈籠唔係一定出
因為逆既話 要出完鞋+燈籠都成12~15分鐘
個時都好大機會小會戰放埋上路就變左 作用唔大
當然食兵小龍打野係好用 但我出得軍盾+終末 防會比燈籠作用大  又+到物攻~
賢者會考慮出 我GP SUP賢者必出
當然我會放棄妖刀 GP出妖刀都係算拖裝 換好戰無盡都好~睇火力同坦力再作決定

簽名被屏蔽

我玩Fiora最中意同GP玩 XD

我個fd會出無盡,因為佢話gp一般會比人肥得快,前期龜d唔成問題,肥起時一槍ad ap carry無左一半血,升分無難度,不過佢話係咪削gp個時,而加就唔知喇

笑傲無雙 玩過星曲WEB

新手一問..
GP同惡魚即系咩英? =.=

笑傲無雙

我之前挽都係上燈籠先...
免費眼同吸血....然後直上好戰  之後就好難會死

笑傲無雙

回覆 Kiss☆ 的帖子

gp=海盜
惡魚=雷尼克

Kiss☆  thx  發表於 12-8-12 08:28 PM

兩樣都要出架喎= =
我既出裝方法係
鞋三紅/布甲5紅>cd鞋>好戰甲>三相>爆擊劍>終未>吸血劍
鞋就睇情況睇幾時出
我正常會出cd鞋

一係就你果套既妖刀轉無盡

一係就三相,好戰,終末

二選一

三相+無盡絕對係白痴

唔係拖裝

而係軟到不行

除非對面比你更白痴

否則千其唔好兩種一齊出

我自己出法
仙女守護 1眼 3紅3藍起手
賢者之石.鞋.貪婪之刃>鞋升級 睇下要出物防or魔防鞋
好戰者 終末 無盡 貪婪升妖夢 賢者換守護甲
去到妖夢既地步 通常q人1下 暴擊有800(最少我試過

緋櫻靜 發表於 12-8-12 11:31 PM

一係就你果套既妖刀轉無盡

我正有妖刀轉無盡打算
但係後期出無盡作用大唔大呢?
如果真係大後期
出到終末 三相 無盡 好戰又點睇呢?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 02:11 AM , Processed in 0.049688 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存