2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online cd改左無%,集中垃圾左,我用戒指試出大約每 -1多少.唔知 ...
go

[疑難雜症] cd改左無%,集中垃圾左,我用戒指試出大約每 -1多少.唔知是否對,大家可以用來計計看.   [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

cd改左無%,我試出大約係用0.007x技能既冷卻時間就 = 技能冷卻時間,再用來x你有多少-cd ,就得出會減多少秒.
我用2隻戒指試出
撒亞人:
技能冷卻時間如果係60分鐘,=3600秒,
3600X0.007=25.2
(戒指)技能冷卻時間減少7 = 7x25.2秒=176.4秒

神龍技:
技能冷卻時間如果係120分鐘,=7200秒,
7200X0.007=50.4秒
(戒指)技能冷卻時間減少7 = 7x50.4秒=352.8秒

大喝:
技能冷卻時間如果係20秒,
20X0.007=0.14秒
(戒指)技能冷卻時間減少7 = 7x0.14秒=0.98秒

我未加技點,所以只有睇到幾樣技來計.

已有 1 人評分Good 收起 理由
楊改之 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

多謝你既資料, 今晚我番去實測一下睇下如何!

好正確...
姐係話.技能冷卻時間減少143可以完成0%CD
142可以0.幾%CD

補上.界王拳爆擊率公式
1倍界王=爆擊率*1
2倍界王=爆擊率*1*1.2
3倍界王=爆擊率*1*1.2*1.2
4倍界王=爆擊率*1*1.2*1.2*1.2
如此類堆

ccpppp 發表於 12-8-15 10:31 AM
好正確...
姐係話.技能冷卻時間減少143可以完成0%CD
142可以0.幾%CD

0CD 已成歷史,現在穿-100CD的裝備可達致極限CD,上限為70%,即使再-多點也是同樣效果。

你過左100冷卻.?
你咁講..101同100一樣..係味咁既意思.?

ccpppp 發表於 12-8-15 11:23 AM
你過左100冷卻.?
你咁講..101同100一樣..係味咁既意思.?

係, 琴日連同普利-15CD 既BUFF一齊測試, 一共-123CD
但效果如下, 例:
超級撒雅人: 18分鐘 (原來: 60分鐘)
沖暈(1點): 18秒 (原來: 60秒)

OK..唔該曬...
係呢.E+攻速最高幾多%.??

ccpppp 發表於 12-8-15 11:42 AM
OK..唔該曬...
係呢.E+攻速最高幾多%.??

格鬥仲未上去睇過= =
我睇到旋轉發射淨係字面上描述唔同左..

以前係增加攻速15%, 以我為例:
22%(手) + 23%(棍) + 20% (速攻) + 3% (時裝) = 68%
68% X 1.15 = 78.2%
呢個係以前既攻速

更新之後聽朋友講速度應該冇變, 但攻速OVER左某個數之後, 旋轉反射會用唔到出黎
後來佢地飲左苦茶, 攻速-15%, 旋轉反射就出到了

如果以上情況係真既, 得出既結論係, 又以我做例子:
22%(手) + 23%(棍) + 20% (速攻) + 3% (時裝) = 68%
68 X 1.5 = 102% (根據目前字面增加 50% 黎計, 但呢個情況下旋反唔WORK)

但係當苦茶-15% 攻速之後, 再用旋反:
68% - 15%(苦茶) = 53%
53% X 1.5 = 79.5% (呢個情況下就用到旋反喇)

因此我朋友覺得攻速冇變...

(以上係不負責任估計.....其實我未做過TESTING嫁....不過朋友既攻速裝備同我差不多, 或者比我更少, 如有錯陋, 歡迎實測朋友提出修正)

係咪我數學唔好。。。。
用1隻戒指= x7
咁計2隻戒指咪x14?
條數咪又大左=0=?
定還是係個答案再-返原本冷卻時間=使用cd飾品後既冷卻時間?

THX~你地題供資料

╓幻風╜ 發表於 12-8-15 12:15 PM
係咪我數學唔好。。。。
用1隻戒指= x7
咁計2隻戒指咪x14?

簡單D計將而家你有既-CD 打7折
-100 既 = -70%
-80 既 = -56%

╓幻風╜ 發表於 12-8-15 12:15 PM
係咪我數學唔好。。。。
用1隻戒指= x7
咁計2隻戒指咪x14?

我係有2隻需要戒,我只不過唔想打咁多.你想睇就打埋比你睇.

撒亞人:
技能冷卻時間如果係60分鐘,=3600秒,
3600X0.007=25.2
(戒指)技能冷卻時間減少7 = 7x25.2秒=176.4秒
(2隻戒指)技能冷卻時間減少14 = 14x25.2秒=352.8秒

神龍技:
技能冷卻時間如果係120分鐘,=7200秒,
7200X0.007=50.4秒
(戒指)技能冷卻時間減少7 = 7x50.4秒=352.8秒
(2隻戒指)技能冷卻時間減少14 = 14x50.4秒=705.6秒

大喝:
技能冷卻時間如果係20秒,
20X0.007=0.14秒
(戒指)技能冷卻時間減少7 = 7x0.14秒=0.98秒
(2隻戒指)技能冷卻時間減少14 = 14x0.14秒=1.96秒

楊改之 發表於 12-8-15 11:58 AM
格鬥仲未上去睇過= =
我睇到旋轉發射淨係字面上描述唔同左..

格鬥家出左旋轉反射,終於有丁點柱光,努力打錢買 -CD%野,韓方就來打壓,
玩野咩,格鬥家想找人組隊打愊本極難,2家連丁點柱光既旋轉反射都唔放過.
韓方佢地都唔知有無睇過龍珠,佢地真係好翩心係娜美星人.

小心D 發表於 12-8-15 01:24 PM
格鬥家出左旋轉反射,終於有丁點柱光,努力打錢買 -CD%野,韓方就來打壓,
玩野咩,格鬥家想找人組隊打愊本極 ...

下,我覺得官方一開始就是偏坦娜美人...

偏坦了魔界了嗎?打怪打3,4千還有miss 。。
你用過你就會知。。不是娜美星人。。只是魔導而已

hks00342 發表於 12-8-16 01:49 AM
下,我覺得官方一開始就是偏坦娜美人...

係囉,
以前等佢改,等極都唔Q改,上次改版出左旋轉反射,終於有D希望,
佢就來改野,根本就係睇實格鬥家來打壓,偏坦娜美人.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:22 PM , Processed in 0.036568 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存