2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA 關於< TERA > 商城道具[官方暫定]
go

[消息情報] 關於< TERA > 商城道具[官方暫定]   [複製鏈接]

除了靠微薄的月費之外 販賣不超過10種商城道具 來貼補家用 <遊戲代理費用>

改變外觀或是增加便利性的道具  
道具例如 <經驗加倍> 或是 <鑑定> ....等等

PS:     
                  "經驗加倍道具"  是為了上班或是遊戲時間相對少的玩家
                  "鑑定"是為了方便玩家將獲得的道具,
              洗到適合自己職業素質的屬性,
              減少玩家花大量的時間一直在重複洗同樣副本.....

商城的道具將會以下面的大原則方向進行:
1. 絕對不會賣防爆或是防退的道具
2. 絕對不會賣神兵神武
3. 絕對不會賣藥水類的道具

OMG又承諾可以做到以下幾點
1. 保證一如往常一樣竭盡所能的防止外掛

2. 保證玩家線上回報的問題,
絕對會在數小時內回覆(艱難的問題最多也不會超過24小時)

3. 保證在公頻上洗頻或是發言不當,接獲回報一定會處理!

4. 保證提供多種免費防盜機制,帳號若有使用防盜機制卻被盜,
官方將會完全無條件賠償。(帳號共用共享不包含在內)

5. 官方保證一定會努力"督促"原廠開發遊戲/改版/改BUG的速度

雖然我們無法做到能讓100%的玩家均能接受或滿意,
但是我們真的很用心,
也希望TERA是個可以讓大家定居的好遊戲

試問大家:這樣的TERA收費機制,大家能夠接受嗎?
如果不同意上述商城物品,我們也歡迎玩家的建議,
有什麼其他既不太破壞遊戲平衡,
又能讓官方不賠錢甚至是賺錢的好方法?
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 10 消息分享

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

玩過星曲WEB

無論點,我都會玩=)

鑑定必須取消

呢件野個令隻GAME玩完

信住先 希望玩過之後OMG可以Keep到防止外掛口卑 !
雙經或鑑定你真係覺得冇影響月費game壽命?我都希望你可以長壽D

笑傲無雙

基本上有雙經同鑑定已經令我對呢隻game興趣大減
之前d月費game係玩時間,唔係玩錢
宜家又出雙經同鑑定.只要有錢就升快d 鑑定d野靚d!!
同商城game有乜分別!!!!!!!??????

鑑定卷有分普通同高級卷

如果連普通鑑定卷都放入商城就真係唔掂.

奸商城野取消野佢啦..唔好煩- -
如果又系鬥燒錢...我諗玩黎無乜意思..

林董:在馬兒肥又要馬兒不吃草, 代理費用是天價的千萬美金的情形下,鑑定只能洗出不同屬性, 沒法越洗越好, 經驗券與鑑定我們會採用以價制量~

令人失望的發言,想回本就拿出誠意,而是不是拿出商城

笑傲無雙 玩過星曲WEB

係月費GAME入面
我覺得經驗加倍道具同鑑定道具
已經破壞左遊戲平衡
又係用多D錢升快D
用多D錢洗靚裝
我寧願商城只出時裝染色同改樣貌等道具都好過出加倍同鑑定

商城出靚衫或姐令道具發光石頭都好吸引人燒錢而又唔影響平衡性
月費制係想玩家平衡成長 亦令代理有平搵收入
正所謂唇亡齒寒 商城唔會影響平衡我想先會令大半玩家每個月心甘情願咁供奉!
我廿四小時輪姦架電腦 人地有錢就用十二個鐘用雙經 邊合情理呀 用錢買時間
人地魔獸之所以成功長玩咁多年 乜本都翻晒
人地真係做到防止外掛(呢個係代理應有責任)
冇商城冇抽卡仔 個個月比或者包季都甘心D 想賺錢就全商城
實有幾個港幣/台幣戰士幫補下你 不過試問又可以玩得幾耐?
我地都係想可以一直幫襯住你姐 XD

出雙經同監定卷同唔駛錢既GAME商城有咩分別?

雙經我就唔介意    係監定卷有問題

十週年勳章(賀詞)

佢冇承諾 冇轉蛋...所以...

改變外觀
1.5倍經
2倍經
3倍經
普通鑑定
高級鑑定

放埋一齊抽

笑傲無雙

你地諗得可能太極端, 只因你地要同人鬥,
雙經, 同鑑定都可以接受
就雙經而言
如果你係鬥lv既玩家而言, 係鬥時間
而買雙經呢d錢, 對現時既玩家來講小巫見大巫,
短時間內你地lv快速上升~減少你地打裝既時間, 因為低lv 好快過~有時用低lv裝都ok
而到一定lv 雙經既效果依然有, 但相對已經唔多重要, 因為上到一定lv~
呢d online game差2-3級應該唔太重要, 重要既係裝備, 你都係要花時間係打裝方面
諗下上班族, 玩得少既上班族, 你要人地放假仲打幾個鐘既同樣怪去升個1,2 個lv~
佢地既興趣都會大減有雙經谷一谷, 起碼可以打少一半既時間佢地可以做其他野

而鑑定, 有錢玩家可以係咁鑑定洗屬性,
你冇錢都一樣可以去打怪出寶, 運氣好~分分鐘中高屬物品
你去打寶又可以升lv~又可以打錢~又可能中其他好野,
你拎d好野去賣~收d鑑定返黎你都一樣可以鑑定
鑑定呢d....好難中心水
你打副本打到寶實實際際拎到實物仲好啦- -,
而且~你洗得屬性, 如果爆lv60裝 你都唔會洗58, 59裝呢d野啦~點都洗最好個套~到時已經去到後期,
遲少少到60既人可能已經用真錢買裝, 比你地d玩家買鑑定, 慢慢洗啦

其實我覺得冇咩問題
如果你係愛好和平玩家, 的確雙經或者鑑定會令到其他玩家既能力值上升, 但係你既然係唔中意同人打交,同人比較, 咁其實都係各有各玩, 你打下怪可以欣賞下風景,
佢燒下錢又可以提高下level.  何樂而不為?
再者如果你係中意同人打交呀,同人比較的話,其實我覺得你dum多d錢落去都唔驅

我 鐘 意 月 費 game
係 因 為 會 商 城
點 解 而 家 都 要 有 商 城 囧

月費加商城已經係主流...

雙經其實我覺得又唔會太破壞平衡
同你平時一齊玩個班FD實會有D係返工/返學, 甚至咩都唔洗做
雙經就令返工/返學 小時間玩既朋友拉返近D差距

我想知 , 會唔會有 (  "時裝"   )  
有就好......
旦唔要 有加攻 +防+血個d  < e d 好破壞平衡

mahou  會有時裝 而且有轉蛋(日版)  發表於 12-9-6 11:36 AM

個人唔太反對 雙經同鑑定 ..
一來E隻GAME 不是等級大於一齊
二來.. 等級總會封頂
三來..裝備好技術差 一樣無用~"~
比得錢玩月制..到你真係有需要鑑定..比多少少錢真係會有好大影響嗎?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:02 PM , Processed in 0.038949 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存