2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 信喵之野望 ~25萬想組個合戰5-7連勝陣
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] ~25萬想組個合戰5-7連勝陣   [複製鏈接]

E家有1隻伊達 ( 固有 智勇 女英)  +15萬NP

求老手指點

笑傲無雙

有2種組合
1.四喵陣  3+2+2.5+2.5
2.五喵陣  3+2+2.5+1.5+1
本人比較推介五喵陣
四喵陣可以3.0伊達 ( 固有 智勇 女英)
                 2.0補師陣5 活5 守護5/信義仁 愛姫  伊達老婆
                  +2個2.5打手(柴田/本多/有掩護射擊都OK的)高攻高防 最好有守護  伊達防低~

五喵陣   3.0伊達 ( 固有 智勇 女英)
              2.0補師陣5 活5 守護5/信義仁 愛姫  伊達老婆
              1個2.5攻盾
               1個1.5 (掩射的籟名/山田,盾三好)
             1.0空 要主都係 鼓舞/德之心/伏兵看破/傳令/喝破
另伊達 防低 最少要有2盾/掩射  另外如果你想換2.5補都得(活5 守護5/信義仁)
你咁多NP都話新手~
另外多左的NP可以送比我XDXD

今日1萬汁左隻陣5 活3 愛姬
希望5萬內搞掂埋隻打手+籟名

25萬NP要7連其實不難,只要你在合戰的順風方+小小運氣就可以了。25萬NP劣勢方其實都幾難7連UP。仲有樓上,2.0做補師不穩定,補師基本建議2.5OR以上(除左你係用日本2.0水貓寧寧極卡外)。仲有伊達一定要雙盾保護。
其實主流玩家大約都係咁上下:
3.0大將:伊達其實都可以,不過注意防低就是了......多數都係用升燈大將(如果你唔怕過一至二個月降燈通街走的話,E+仲未普及,卡價仲係好高,可以玩多1-2個月既......)
怕遲下降燈就用番伊達啦
2.5補盾:多數技能都係信義仁,活法,陣中見舞(不過一隻貼好技都要10M到,最好推薦茶貫,因為最能補和補量在2.5中最高)
1.5X2(多數都係瀨名+山田)
最後1.5放隻支援盾:例如明石(信義仁,傳令,喝破)
不過咁樣貼好技唔只25M,建議你先買左D空卡番黎自己升。慢慢升一定可以既,盡量真係唔好用2.0做補師,因為2.0水貓其實係打手黎,只會打人,需要佢補血時經常當機,由其係伊達防低,2.0水貓唔隱定令佢更加易令小血既佢比人殺死)
玩下去就會感受到信喵其實很有樂趣,遊戲含有很大的戰術和學問。當然最重要就係玩得開心啦.......
*最後提示多次*,只花25萬NP一隊兵在合戰劣勢方其實都幾難7連UP。要7連就入順風方啦,我以上既提議空卡價格應該小過25萬NP,不過技能要自己貼和花時間訓練就是了(貼技正常當然要用番10幾萬,唔好彩既20幾萬都未貼完,不過慢慢黎啦)。練起應該都唔會差得去邊架啦,好啦。希望你玩得開心啦@

5萬你想搞掂隻打手同瀨名我睇都幾難- -
除非你唔玩緩射
其實伊達咁軟 可以試試比個伏兵佢搏對手冇伏兵看破

伊達用伏兵就真係唔好搞啦,人地一有伏兵看破,伊達就會好似中左BUG咁樣係咁伏兵同比人看破。搞到冇左攻擊力,而且通常人地放伏兵看破既都係1.0/1.5小貓。3.0大將用伏兵,好容易比人用1.0/1.5COST換你3.0COST。要用伏兵都係留番其他人啦。

岩岩2.2買左隻柴田
我諗往粗粗地打多1-2次合戰再轉陣.,始終伊達真係太軟~,~
下次我想組極毛利+北條陣不過2隻+埋好似要成百萬

grando27794 發表於 12-8-26 10:30 AM
岩岩2.2買左隻柴田
我諗往粗粗地打多1-2次合戰再轉陣.,始終伊達真係太軟~,~
下次我想組極毛利+北條陣 ...

等遲下會降價。現在日本價格空卡2隻合共約40多M

20萬1隻可能要等4-5個月..................................

極毛利日本空卡19M左右
極北條日本空卡2XM-3XM左右

伊達大將 3.  
補可以係盾補OR 攻補
全洋槍攻補 可考慮 空既 亞濃 內建的掩射3 都幾抵玩  想補效好D有細川~但要自貼...全自貼
盾補可以多數就用足輕 超多選擇~唔駛貼系列 有蝴蝶~茶貫~山羊等等~自貼系列就里見...全自貼
建議盾補的~因為小血時會易發動補血~再加上2.5的頻繁度~在合戰中一定有優勢的~

近排金毛好似跌左好多
可能出左金本多、北政所,金毛價值大不如前

台版都唔知要等幾耐先有金本多同北政所出....
同埋金本多都唔係人人有,所以金毛都重係令人頭痛

信喵之新手 發表於 12-8-26 03:51 PM
台版都唔知要等幾耐先有金本多同北政所出....
同埋金本多都唔係人人有,所以金毛都重係令人頭痛 ...

依家起碼用開金毛果班大戶會轉玩金本多,北政所
況且依家最頭痛唔係金毛,係稀阿市既恥笑

笑傲無雙

台板最頭痛係雙直江=口=

bestso88 發表於 12-8-26 06:18 PM
依家起碼用開金毛果班大戶會轉玩金本多,北政所
況且依家最頭痛唔係金毛,係稀阿市既恥笑  ...

咁就要睇你好唔好彩遇上.....其實金毛都唔可怕GE 可怕在於金毛魔改刀狩....有冇升燈都要中招- -
出隻金本都係唔想比佢咁GE組合太強大

隻稀市又係極品黎,我好想知台版幾時先會有

kitkit3525 發表於 12-8-26 07:54 PM
台板最頭痛係雙直江=口=

直江 蝮蛇 兩兵都係強得過份
雙直江D打手可以報消
兒家D直江升到1張3萬幾....想收都冇錢收/_\

玩e達 最緊要... 有雙補
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 10:27 PM , Processed in 0.033217 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存