2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 名將列傳 【活動】全技80火棍.名將.技能.心法.副職.裝備.宿魂石.7 ...
go

[心得分享] 【活動】全技80火棍.名將.技能.心法.副職.裝備.宿魂石.78單人副既心得 [複製鏈接]

首先.我主要用既技能係火系 即係火棍 咁我點既當然係點爆晒火系既技 有錢咁就點埋冰系技

為左配合火系既技能 我所點既心法就緊係偏向火系
可能有人會用自己其他配點方法 我亦都同意 可能我呢個唔係最好
我玩火棍必得既心法係意棍訣--------->御火訣(對焚天+八部好有用)

跟住就講下副職 我所揀副職係雙劍.依家就會解釋一下好處同配點
首先.+爆撃值高(即爆擊率)+10%
二.+技巧3%同爆擊傷害9%
三.降低爆擊傷害35%
四.生命同體魄提高7%(三同四都對棍呢隻豆腐職黎講好有用)

到裝備方面(78藍裝就唔講了)
75金裝可以用袁術(+八部龍火傷18%)/曹操(火系技能+10%) (其他就最好唔好用了)
而 腰手腳我好用緊78藍裝 因為冇錢 如果用袁術既人手同腳可以用埋曹操 咁就Very good

致於武器方面就選用75金(負天權柄 自己用緊&較多人用)(奔騰之柄較低攻所以最好唔用)/77武

宿魂石方面(最好全部用晒術爆屬)
頭:李儒(才智+4%技巧+2%)
身:赤(體魄+4%技巧+2%)
腰:可以唔跟 我自己喜好(用緊術爆陷仙技巧+2%)
手:泰納(技巧+4%術爆值+6%)
腳:跟自己喜好 我是但揀左粒+4術爆既石(最好有+技巧)

78單人副 對其他職可能好易 但對棍會有小小困難
首先清左第一隻Boss隔離既小怪先
到Boss方面(張遼)(比較難打)
我就有自己既方法 就係圍住隻Boss黎行用25/30公尺既技能黎打佢(唔好停低 一直按A / D 同拉住個畫面黎打)

跟住 李儒同貂嬋亦都係用同樣既打法(如果用埋寒冰護體可能仲好用)

呂布就更加唔洗講 點樣打都唔會死
同後一隻Boss王莽(係最難打)
但亦都可以用上面既方法打 不過要食水 同睇住佢草氣個招技唔好亂行

所以其實棍低防 單刷單人亦唔係問題 即使裝備得全+10(我係其中一個)亦都夠打

同名將方面 由於我係火棍 所以我會用火系的名將(孫悟空)
自己本身有招降火 配合埋名將招火PVP都唔錯而且孫悟空的名將特質亦+3%技巧 好洗好用又好睇

講到呢到d講完啦架啦 希望支持一下thx

角色名稱:齊天乂大聖
2000FUN論壇會員ID: leoleoleo3

THX

已有 1 人評分威望 收起 理由
redwing88 + 40 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

支持一下
傷害充足爆率也不錯
可惜爆傷不算高 而且耐性太低血量也不足
在戰場上很易被秒殺
很多棍太著重輸出 往往忽略了耐性和血量

嗯嗯感謝分享

玩過星曲WEB

不錯喔~~越來越多樣化了

UPUPUPupup

多謝你嘅share ^o^

笑傲無雙

謝謝大大分享~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 06:34 PM , Processed in 0.032635 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存