2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 名將列傳 【活動】體氣巨劍 全耐抗50% 75%防 心得
go

[心得分享] 【活動】體氣巨劍 全耐抗50% 75%防 心得 [複製鏈接]

伺服器:隱仙谷
角色名稱:滑飄
id:lcw2775

大家好~ 我系滑飄  係公測個時我已經有玩呢隻game 我曾經試過玩全技巧型巨劍,雖然你入到戰場5v5或姐系10v10會殺人殺得好爽,但系當你入到去打1v1戰場,同d玩體魄氣脈型巨劍既人打你會覺得好辛苦,所以我最後選擇左玩體氣型巨劍 當你見到D棍想追 殺你 點知打你吾痛 比你追返轉頭個種FEEL~ 會好正
post張屬性圖先~呢張系出左名將同埋有補師同自己加既狀態全滿圖(無長平) ~~.JPEG

呢張係無出名將 無BUFF既圖
= =.JPEG
先講下我既巨劍心法配點先 ~
3ef677a31287f0e9f61bff7f99ddc7b9.JPG 不動劍訣LV4 呢招係一招超實用既技既前置技能 同埋加左HP上限 體上限 可以幫你提高D耐性
0c41313265655c9ea8e85c3a63475739.JPG 呢招技超實用 20%招架機率可以令你係戰場上面生存得耐D 重會大幅度提高你比怪打既機率 有呢招技你打副個時就可以保護D打手同補師 吸走D怪
92978ca3307565669a34a7836dd36312.JPG 跟住係呢招技升1LV加被冶療量1%同埋2%防 可以令你D防更加易上到75%

459eb88eed307f35ff75b1e3659fc6e4.JPG 呢招技都系好實用 前置係劍心歸元4LV 呢招可以令 123.JPG 同埋 321.JPEG 加多12秒 可以彌補你既較低攻擊

呢招都係LV4 都系前置技能 呢招吾多講喇

跟住系呢招係當你招架時降低你受到既傷害20% 好實用 其實劍技好多都好實用
458ca001574cb291130f89e305ed0d0a.JPG 呢招係對住D全技令到佢打你無咁傷既技 都系LV3

01633459a5979922d42c8e6118d0176c.JPG +5%全耐 令到你D耐性更易上到50%

56cf8879484ca7bf862470dea60a02e1 (1).JPG 跟住係呢招 目的係為下招技既5%全抗

d8bd65b344e44b2f862549405272e1c3.JPG 加5%全抗 實用

總結:困劍訣LV4 - 劍盾合一LV1  
不動劍訣LV4  夸父怒氣LV1
劍心歸元LV4 氣吞山河LV1  
巨擘劍訣LV4 無極護體LV1
滅寂入道LV3 五嶽入體LV1
總共係24點心法點數~

跟住我講講我副武 拳既心法
磐石心訣 LV7 14%血上限
天蠶功LV5 15%防禦
五行護勁LV5 全抗性5%
雲體護身LV2 移動速度2% 閃躲2%
一共19點 依家副武心法上限暫時得20LV~

名將選擇~~~
如果有錢既~我會用平天大聖 -牛魔王
因為呢隻牛魔王個特質係+3%體同3%氣
對體氣巨劍好有用~
但系如果無咩錢既話 我會用曹操
因為 本身佢係用  巨劍做武器
一來你用完D裝吾岩用喇 可以比隻名將
佢既特質係3%技3%敏~
不過大前提係你要同曹操友好度達到20000~

裝備既話我建議大家用呂布裝一套~腰 鞋 手  紀靈 衫 頭 李孫內甲 戒 劍就77LV藍劍  鏈你可以用80LV副本鏈
因為呂布套同紀靈套都系加HP上限同耐性%
另一個配搭就系 巨虎(劍)  孫堅 頭 衫 呂布 腰 鞋 手 80LV副本無雙鏈 戒 子  因為巨虎同孫堅係一套裝黎 齊左3件有加技能傷害~ 基本上你玩巨劍D裝強化到+10以上 就好輕易上到75%防 姐系頂防~~ 另外一題 你裝宿魂石可以搵D+耐性 +抗性 +招架 氣 體 個D石 ~

如果打副個時 有2招技真系好實用 可以不停吸住隻王~
1.JPG 呢招技係加招架 好好用 又可以吸王 CD又快~ 2.JPG 呢招技係可以減低自己受到既傷害 又可以吸哂D怪~呢2招技 係可以令你吸住隻王 保護打手同埋補師~ 好好用 推介呢2招技~

如果你係想入戰場同人PVP既話 有2招技都好好用
6.JPG 呢招技可以拉人返黎 人地想走個陣你又拉返佢返黎 減佢移速3秒 幫助隊友殺敵

5.JPG 呢招技可以暈人 重系一用 會移到人地面前 個3秒 期間 你可能已經秒左佢

順帶一提 你自己打單人副個陣 打D王個時可以用[size=15.454545021057129px]峰回落雁劍 跟住再用狂風亂舞斬  咁樣你可以不停回血回MP
[size=15.454545021057129px]減低死既機會~

[size=15.454545021057129px]以上係我玩體氣巨劍既心得~
[size=15.454545021057129px]歡迎大家同我交流下~
[size=15.454545021057129px]我GAME名:滑飄~

= =.JPEG (282.81 KB, 下載次數: 8)

= =.JPEG

已有 1 人評分威望 收起 理由
redwing88 + 50 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

全身+20???D數值好變態

回覆 SiU紙 的帖子

咁又吾系全部+20既 有3件+15

我想洗晒佢跟你點呀. 唔知勁唔勁呢

回覆 kyle5211 的帖子

絕對好`用

玩過星曲WEB

不錯喔~~越來越多樣化了

笑傲無雙 玩過星曲WEB

加幾多體同加幾多氣D點點分配未講

感謝樓主的分享
我都比較愛玩巨劍..但我玩力....好辛苦:(

點樣加點先?

多謝你的分享...但個人覺得技巧巨劍較特出...

9竟點配點???(用90-100lv黎睇)THX>–<
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:34 AM , Processed in 0.046111 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存