2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 名將列傳 【活動】80LV氣體,50%全耐抗羽扇配點裝備心得 ...
go

[心得分享] 【活動】80LV氣體,50%全耐抗羽扇配點裝備心得 [複製鏈接]

HELLO,我係隱仙谷SER 
角色名稱:翎玥嵐
2000FUN UID:2883673

一開始玩扇果陣我係玩技扇,副武係棍,打單人副本做任都好快打完,
但一升到80LV入去PVP場玩果陣就發覺技扇好似比人切菜咁切,
入到去PVP扇同棍都會第1個比人打,
所以之後有問過公會D人如果要轉屬性,轉敏定係轉氣會比較好,
前提係我身上既裝已經加左20,如果轉敏就要換過哂D裝同宿魂石,
最後我決定左轉走氣體EC路線,身上一樣係著技巧較高副本裝,只轉左宿魂石屬性。
轉左氣體之後去打PVP大致上要比幾個大力既玩家圍摳我先會死,
但缺點就係冇敏扇蓄勁咁快,補血多但會慢,
為左可以谷全耐都可以50%,宿石全部都係用左+2%全耐抗或者係防禦。

以下分享下我氣體扇
人物能力:(加左羽扇BUFF,名將:平天大聖.牛魔王)

全套+20,副武只係用一個+10普通拳

因為我仲係用技巧更高既裝,術爆都仲有27.4%

裝備分享:(戒指+項鍊,郭氾套裝)
我盡量會用有+抗性或者耐性既裝,呢套有加氣體,效果提升5%治療量。

裝備分享:(內甲+武器)
前2日換左貂蟬內甲,武器準備會換埋把舞靈心(但未遇到把屬性靚)
未換之前係用王木內甲,把扇粒石洗得唔靚浪費左一行。

裝備分享:(頭+身+手+腰+鞋)
氣體EC搵唔到岩用既金裝,李儒腰係技E留下既裝,
上面有提到我只係換左石冇換裝,所以睇起上黎有少少9唔搭8

裝備分享:(自製金法寶,屬性都好基本,只係做到有加2行+耐性所以就用佢)

心法:(扇+拳)
扇我冇學心隨意轉,我無+敏,多7%蓄勁真係唔係好覺得有快左
拳有+血+防+抗性我覺得對我幾有用,不過我就比較懶,拳既心法抗性果邊未學齊

名將:平天大聖,牛魔王
未轉氣體之前用貂蟬,但係佢同我一樣好快死,
當要轉氣體果陣要諗用咩名將,剛好有人賣牛牛,
而隱仙谷物價上脹,我用大約1萬金買左佢番黎。
雖然就樣衰左少少,但係我轉左氣體之後冇乜攻擊力,牛牛都幫左唔少忙。

谷佢氣脈都係冇咩用,轉比我都係+少少,所以我全谷佢體魄
80打孔好貴,所以先用70-65裝,
武向皓套裝效果:反彈所以傷害5%,提高所有耐性5%

打副本我依家比較常用係放完太陰等牛牛係咁轉,
我自己再出下技,唔似技E果陣可以係咁爆,
最近好多EC轉左敏,氣體EC少左好多,
連帶D石都平好多,
1P1遇到敏E我都只可以所以我好少去打,
5P5同10P10其他玩家當我沙包咁打
拜託你地打我好啦唔好打我隻牛,忠誠令依家好貴...
我就黎要賣身葬牛啦

已有 1 人評分威望 收起 理由
redwing88 + 50 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

嵐姐成身藍時裝仲黎參加活動:-(  

回覆 cleverppl 的帖子

玩下之嘛 /.\

十週年勳章(賀詞)

氣體最衰就係比隻敏拳搞住你已經唔洗幫隊友補

玩過星曲WEB

不錯喔~~越來越多樣化了

謝謝大大分享!樓上黎黎去去回覆都是同一句= ="

謝謝樓主分享...雖然唔係玩EC  但你都去到50%耐抗...
勁!!!!!

謝謝分享,得閒又打下心我先!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 10:39 PM , Processed in 0.073515 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存