2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 會長大人是古龍 【日記】有時候日記都會斷尾(斷尾預定活動帖) ...
go

[活動] 【日記】有時候日記都會斷尾(斷尾預定活動帖) [複製鏈接]

係開始寫日記之前我先講明,
我係一個無耐性,熱度連三分鐘都無,又唔係成日上到網既學生黨......
有時候,我父母會叫我去訓,個日日記會連跟住個日兩篇發,
當幾日無更新既時候,對唔住,呢個帖斷左尾,請去睇另一位啦~

2012年9月11日 晴天
標題(隨手/心打,與內文有機會無關):有種猶豫不決叫懷疑
由會長大人是古龍正式公測個日開始,
我就開始玩,有時玩幾個鐘......有時玩十五分鐘......,
哎唔記得介紹自己,各位好我叫魂魄妖夢(東方眾應該知咩黎,係咪?)
本人而家42級,暫時打算升心法唔升等級......

反正升心法都有數值加架啦

仲都唔少添......

係等級上便,隨心係我習慣,但係......
錢呀錢呀錢呀錢呀
無錯,要經就要錢!
師門任,湯藥酒-錢!
幫會任,有時都仲係湯藥酒-錢!
其他?少年,唔通你真係相信,
靠其他每樣經加加埋埋,你一日可以升到好多技?
所以......有時候,捉下野幫補家計在所難免......但係,
市價呢!市價到底係咩呢!

極品,無技弱點金,
唔識市價我捉左望住佢眼甘甘!
我可以問,但如果......
佢地想要,會唔會報細數呢?
呢種懷疑,令我猶豫不決,令我......放佢係度放到佢健康咁......
希望......呢段日記活動時間之內,我會下定決心賣左佢......

2012年9月12日 晴天
標題:霍天青,看我靈犀一指!
今日恐怕真係我呢世人最囧既一日......
主線經過一連串麻麻煩煩打黎打去既任務之後......
本來諗住希望佢放下水,見到任務話要搵霍天青,
咁就簡單啦......

睇下,做暗雷BOSS都做到咁廢,
我諗住都同之前打東瀛武士差唔多架啦......

好吧......我呢世人最衰就係成日早下判斷......
到底做咩同一個人著左件黑衣,換兩條靚就勁左咁多架呢?
講起上黎,之前勾魂手,黑衣人著左件黑衣都好抽得BOR......
唔通係"乞兒光環(好吧......我錯了 )"?!
第日如果搞咩時裝,我一定都要買番件黎拎BUFF......
不過係呢一刻,我真係有道氣,由腳底直衝天零蓋,
然後使出左真。靈犀一指,恐怕連陸小鳳都要甘拜下風!
(前方高能注意,唔想盲眼者請跳過或離開!)

(反正又無話過唔俾用遊戲外既圖,又無話過唔比舉中指~)
我突突突突突!做BOSS做到你咁嬲打得你一個渣!
結果......好理所當然又意料之外但其實係情理之中地.......
我唔打LU......
幫會入便無人卡係度陪我打,幫外便我又無膽同人組,
鬼叫我唔識咩叫TEAMWORK咩......
DREAMWORKS我就識!

2012年9月13日 晴轉雨,雨又轉晴......
標題:一枝禿筆,可以齊家治國平天下;一包點數,可以散財亂心驚魂魄
曾幾何時(簡單黎講就係幾十分鐘前),我搏哂老命係咁刷呀刷呀刷,
活動NPC都每位二十幾次之後,總算集哂五本書......
而且上天都對我不薄......

雖非極~但上亦可~請別要求多多~這都是時臣的錯~
順便講下,隻勾魂頭目既下落,就係放生左LU
不過算啦由佢,反正無技仲要有弱點,極品我諗都無人要啦.......

人旺會點?人性會教我地打蛇隨棍上,話咁快,你睇下~

咁樣就突然熱血上腦買左包點......銀包進入瀕死狀態......
我買左本經,然後合手,唔係祈禱,只係一直係到講:
GAMEONE 我保你大......GAMEONE 我保你大......

我就知道會係咁!唉......
錢就用左,心就碎左......
真係震到入心,五臟六腑攪碎哂都形容唔到我有幾無奈......
最衰係,我竟然無銀兩買過隻去洗隻極品出黎
眼水飛,怒氣升,怒氣熱得可把小籠包蒸......
心痛過度......寫唔落去......哎呀好痛呀
最後......同大家講一句......
沉迷少年,唔等於倒錢落海......
係等於......全家跳海

好啦,樓主心痛完了,再黎過......
反正1000點......150點一本經,我有6次機會,而家1次姐......
大丈夫,萌大奶!

學我第一日都話過,師門任真係好......
最好就係......呢隻野3000蚊,頭先見到小鳳5000蚊-O-高下立見
錢咁就滾到手,話知呢隻下品啦,反正洗完出黎咪又係唔同......

......我就知道極品同我無緣......
好在有隻上品安慰一下......

2012年9月14日 晴
標題:有錢許你GOOD END未來,無錢你等BAD END未來
話說最近GAMEONE就出左個服務,可以元寶轉銀兩,
咁就1元寶對2000兩,簡直係嚇死人......
元寶對點數就1對1,大家都好清楚,
一包1000點就250蚊......
1000X2000=2000000......

你睇下你睇下,一包1000點就可以幫你一野升上財富榜第二,
買多少少或者加上原本就有既錢你就第一!

咁搞法,玩死人咩,250蚊你就突破天際,
但轉個頭番黎睇,唔買點,要幾耐先有2000000銀兩到手?
呢個問題,唔洗答大家都心知肚明,我就都幾睇呢個服務唔順眼......
咁搞法,玩家擺攤價錢一定又發水啦,漲硬啦
而家我就見唔到有咩大變化,但係,
我已經見到活動D書,一日兩日前賣500兩,誇少少都千兩姐,
今日?我見到五千兩,係五千兩呀!

漲到咁既樣,唔買點根本都追唔到物價......
真係估唔到,呢個世界上有一隻ONLINE會咁快俾港幣/台幣戰士秒殺,
賺錢都唔係賺到咁掛,GAMEONE!

大佬,我就唔會想你撤回咁誇張,
但最少,SET個限額好唔好?
再唔係,整低少少個匯率好唔好?
好恐怖囉!

2012年9月15日 晴
標題:鐵拳無敵孫中山都不及一串銀彈!
注:今期內容完全會破壞各位對我既印象,
請再三考慮後閱讀......

之前係FB同GM話個匯率太過份,
佢都好快回復我話會搞搞佢,
咁我都相信佢回得咁快,係有幾下誠意既,
相信黎緊幾次更新之後應該都無咁變態架啦,
呢個時候,梗係要趁未轉之前"搞搞"佢啦!

有錢賺我唔賺咪傻?
遲少少,等財富榜更新時.......

你呀你呀仲有你呀,通通都同我差唔係好遠渣,
記得呢一頁入便其中一位仁兄同我講話......
個匯率就係咁SET我吹得佢漲?
而家如果佢係到,我真係想問佢心情點......
辛苦賺既錢,咁就比我一下追到,變到只係俾我多少少......
嘿嘿嘿嘿嘿.......
果然嘛,銀彈攻擊天下無敵......
無論大人細佬,男女人妖,高矮肥瘦都好,錢都係好有用

2012年9月16日 晴
標題:無奈,只有超無奈的無奈啊!
古語有云[認真你就輸了](你話唔係古語?認真你就輸了~)
成個遊戲最拖時間既活動-蘇櫻仙居,
我相信大家都玩過好幾次啦......
我係一個好衝動既人,無論玩幾多次0_0

我都係想噴血囉!

咁多!罰款罰咁多?!

這......這到底是為什麼?!
WHY....?WHY......?WHY?!
PLEASE!CAN SOMEBODY TELL ME WHY?

真係諗唔通!我琴日換左咁多錢你今日係黎折我銳氣架?

虐待?!人在江湖中哪能不捱刀呀!
刀就一定要捱,但死我呢幾日都無俾佢死囉!

邊個屈我!

喂喂!我無呀喂!做咩逼我話我叫佢去死呀喂!

啊啊啊啊啊冤枉啊啊啊啊啊啊!
因為唔存在既野罰我錢!?
啊點解我玩左幾日,日日我都係俾佢咁屈架0_0
隔幾日屈我一次由自何,日日你過火D掛呀箱哥!

2012年9月17日 晴
標題:散走家財幾萬貫,聚來銅錢兩三個;只為一渺茫夢想,而散萬兩去購物
知道用點換錢同自己賺錢而發達既兩種人有咩分別嗎?
前者,散家財如同彈指一樣,毫不考慮,無錢咪再換囉......
嘛嘛,算係我自己對自己既自嘲啦......
後者,朋友如手足,錢財如衣服;你動我衣服,我斷你手足......
錢就有如老婆,你向佢D錢打主意,話知佢識你幾多年都即刻同你絕交......

三十個如意金錢,可換一個大俠,但前無白老鼠,有邊個會去收集?
答案就係......我囉......
知唔知點解我D錢會跌左幾萬?
好簡單,蘇櫻仙居佢咁岩賣呢樣,收我二萬幾......
之前我三萬幾係玩家到買都捨得,個陣我買完破產都無咩所謂,
更何況呢次二萬幾,身上家財全SER頭十之內?(嘛嘛,跌左落第六)
但三十個......呢條路好長好長好長......
暫時我個人只知道可以係師門,仙居又或者係玩家到入手......
三條路,兩條要錢,一條講機率......
我諗,當我有30個時,我銀包已經......
果然啊......每個人都有錢,只係唔夠姐......

我諗,要用兩句形容自己應該係咁:
雖有霸氣散家財
可憐薪水不夠用

為天國的銀兩君哀悼ING

2012年9月18日 晴
標題:最高最速敗家傳說!
一生二,二生三......
假如諸君望琴日我洗錢,覺得:
嘩你個死敗家仔,咁洗法你捐俾我算啦!
咁今日你地唔好睇落去,你地會慘叫......

隔離盲眼緩衝區......

一百四十萬......
十六幾萬用黎買如意金錢,
其他用左四十萬黎買一隻GO女......
我知,你地想講市價就二十幾三十幾萬,
但係......賣個個係我老友呢......朋友嘛.......
反正......琴日我都講過,無錢咪再入點囉......
更何況我直到呢一刻之前,我真係收唔到咩......
買左番黎好恐怖,
山級但數值竟然同我隻極品吹雪差唔多

2012年9月19日 晴
標題:偷得浮生半日閑,望住銀包頭都爛......

嘛嘛,今日無咩大扣錢,大家唔洗咁緊張......
但連日黎狂燒錢,都已經加加埋埋令我無奈嘛......
果然我就係唔識分配啊~~~~~
如意金錢13個,好!咁去到30個時我仲有無錢?
答案明顯,無
好同伴?都好!咁一隻四十萬,搞下搞下幾多隻後我會破產?
數下手指都知,5隻都無
人地舉頭望明月~低頭思故鄉,
我就舉頭扮逍遙~低頭眼眇眇,
無錯,係眇緊自己個銀包......
現實定遊戲都係0_0......
後繼無錢吶......
富豪榜又一飛~跌落16......
16.....十六......十六夜.......十六夜咲夜......
好似都唔錯BOR......
唔錯個頭咩!燒錢燒到咁,幾日後咪跌出榜?

2012年9月20日 晴
標題:無錢,日常,啊啊啊啊啊啊......
敗家個幾日,我無咩做日常,除左去仙居撞下買幣咩都無做過......
但用錢用得多個人就十下十下,
本來諗住做師門任賺下錢......
點知唔記得當年最燒我錢就係師門任......

所以話......生活技能原來真係好重要......
我唔想再用幾千蚊買咩垃圾食物俾佢......
我馬上開左任務,一下CANCEL左佢......
咁大家都好清楚記得代價係......

好吧......我諗我都係走開一二邊撞頭算,
做唔到係一件事,但都唔洗話我成日掛住打交掛......
呢樣真係無......雖然係固定對白,但望住好HURT囉

2012年9月21日   晴轉雨
標題:錢果然還是浮雲啊......

都係個句,銀包無咩變多無咩變少......
突然間就覺得好想咁樣講......
享受古龍者,就係贏家~
呢句野去到邊都通用嘛......
其實我一直都覺得唔洗咩嚴格既攻略......
更加唔洗麻煩既賺錢大法......
隨心亂玩就好嘛......
將錢,點,玩法通通都拋去,感覺一身輕......
呵呵,真係好難形容囉,
總之而家係到做城鎮任......
輕鬆簡單就有經......
唔理啦,希望各位係呢隻遊戲用本能去玩啦......
成日頭痛唔好嘛~
頭痛係身體健康出問題既FLAG......
嘛嘛,可能你地想問,
做咩今日同琴日既日記都咁空泛?
嘛嘛......話哂呢期都無咩長進嘛,
主線仲係獨孤,錢就停左無咩大起大落,
邊有咁多故仔俾你地睇呢?

2012年9月22日   晴
標題:我級技法如飯桶,師兄相助敵見紅,獨孤幾回歸冥界,破主線夢又成空
今日心情好到不得了,好到飛天咁制......
因為今日門派頻到有個師兄幫我打獨孤~
只係佢同我~正確黎講係佢一個......
佢叫我防禦睇住自己唔好死就得......
跟住佢真係打得掂......佢心法點到65級,萬馬狂打......
最好既係我第一次竟然死左,佢肯再幫我打第二次......

你睇下~真係通左架~最衰佢陪我打時我唔記得CAP圖啦......
佢咁好人,我真係覺得我無投錯佢票......
係呀,佢就係o清o......
雖然佢票數唔夠另一位高......
但佢真係免費幫人打......
好人到不得了......
另外個位嘛......曾經同會DA ZE~
不過講深入D,我又真係唔記得佢做過D咩......
除左偶然佢問問題我答番下佢就真係諗唔到......
不過算啦......而家佢兩個都封頂,
我話我答過佢問題都無人信啦......
話哂"等級"就係老手證明嘛......
搞到我都升下升下咁,呢幾日升到46級啦......
不過......標題最後一句大家都明,
獨孤K左之後又黎個崔一洞,係咪要玩殘我......

2012年9月23日 晴
(我都好想知點解咁多日都係晴- -想問呢點既諸君唔好問我)
標題:我命由錢不由天 天欲滅錢我滅天
諸位放心......呢期唔係講錢......(咁你個標題呢?!)
就只係隨便搵野講姐......(唔洗望呢個括號,自我吐槽用)
自古以來(啊咧?呢隻遊戲出左幾耐- -),
市集都係古龍系列傳統(喂喂喂一定唔係囉3_古龍玩拍賣架)

睇下,係幾咁熱鬧?(睇下,係師門傳黎係幾咁LAG機?)
近乎咩都有既市集......(自從有換點功能咩都貴哂既市集......)
連唐家堡秘笈-乾天昰氣都有既市集......(但從來都唔見有六扇秘笈既市集......)
真係好神奇......包羅萬有(真係令人失望,有錢用唔到.....)
最恐怖係......突然間賣如意金錢既人都消失哂......(本來就唔常有嘛- -)
之前仲一口氣買到四個(就係得個一次渣嘛- -)
總之呢,市場真係好得意架姐!(唉......總而言之真係一個無意義既地方)
睇黎日後要多D黎至得!(睇黎日後都唔洗黎......去仙居仲好過)

2012年9月24日 雨
標題:對唔住,你係個好人......
同標題所講一樣......等我用最近見過既句式黎講明先......
如果你認為臨近完結我會出特別長篇個類既話,對唔住,你係個好人,但你黎錯地方
如果你認為臨近完結我本日記內容會特別充實,對唔住,你係個好人,但你黎錯地方
如果你認為臨近完結我寫既野會較合大眾口味,對唔住,你係個好人,但你黎錯地方
如果你認為臨近完結我會將之前既野深度重溫,對唔住,你係個好人,但你黎錯地方
如果你認為臨近完結我會同各位講咩人生意義,對唔住,你係個好人,但你黎錯地方
如果你認為臨近完結我都係會持續風格亂講野,對唔住,你好悲觀囉,但你黎岩地方
兩三日前同人傾計,佢就問我係咪蓄經,
我就話曾經拎哂去狂升心法,
全部50之後而家就開始升LV......
講真,我自己就覺得無人信啦......當然可能你地信既......

唔理點都好,事實就勝於雄辯......
直接放圖好過......
反正......今日諗唔到講咩啦ZE~
不過唔知而家先開始重新升級算唔算慢呢......
等到我55級可以萬馬心法65打4時,
話唔定出左新等限到時佢地就打5......
突然呢種後悔感覺狂衝心頭囉- -......
所以各位......千祈唔好學我- -......
假如你跟左我呢條路,對唔住,你係個好人,但係你選錯左
假如你無跟我咁做,恭喜你,你無信我,所以你咩事都無......

2012年9月25日 陰
標題:FINAL DAY,快撈DAY
話明FINAL DAY,梗係快撈DAY啦,
撈得快,好世界,早日收工講BYE BYE啦~......

今日要講既主題就係~
無主題啦~TA-DA!
因為......講真,今日我就感冒既......
個頭暈暈地,所以呢,就咩都無做過......
只係做左D野,拎左下經咁......
但同時有一樣可喜可賀既事......
就係本人總算有15個如意金錢......
達到目標一半LU......
加埋今日呢帖黎計,
就平均每日一個如意金錢......
個人對呢個速度都幾滿意......
不過自己都無留意原來有咁多......
真係幾出乎意料......
不過咁樣都同時證明左,香港,呀唔係,
會長大人是古龍真係一個天天有希望,日日有奇蹟既ONLINE......
呵呵,呢句對白好老土,但岩用......
所以嘛......整體呢十五日黎講個人都幾開心既......
哎,食晚飯,而且都好似100字呢呵?
咁諸位再見啦DA ZE~

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:58 AM , Processed in 0.044781 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存