2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

demoman教學.! [複製鏈接]

本人是Demopan (真係有demopan個套裝)
不過我都係一位demoman老手.愛用榴彈砲 和刀. (當然刀我是比較好==)
我會先列出demoman既武器.
榴彈"
基本榴彈砲 (本人有奇異 . 賣:4 KEY)
直擊榴彈砲

咁先講講直擊榴彈砲點用.
其實直擊榴彈 係比較難用同埋係多比老手玩.
不過好處係攻擊力高. 可以容易打爆sentry
不過 少弾,
新手都係唔好用.老手如果想玩返榴彈砲 (基本) 其實玩法差唔多 用果時可以用直擊訓練自己既精準''到''. 反而直擊榴彈 D 榴彈係直過基本果D所以 冇啦啦由直擊榴彈 換玩基本 係困難D
第二
基本榴彈砲
他是本人最愛武器 看我的奇異榴彈砲killing number 就知.
好處:都幾多弾啦4 粒.
不過 d榴彈 射得唔夠直. 所以都有少少難擊中目標
但好在佢唔似直擊, 射唔中就BYEbye 佢D 彈係唔會射唔中就消失
攻擊力其實差唔多.(同直擊比.)
不過係難殺heavy既. 所以殺heavy果時一定要''中''.唔係你就88
BAD處: 講左啦. 唔夠直LO d榴彈
重點."2
黏彈.*聖誕 . BOTKILLER 同一黏彈. (只是型d)
基本黏.
蘇格蘭
跳躍(高手尃用.本人都沒有那麼強.)
基本黏彈. 8粒彈. 快.出. 快爆. 很好. 不過 同人地打果時. 自己反應要快. 你睇唔到人地可能下一下會係WHERE所以你見到佢就係果到,就留d位放黏彈.
蘇格蘭 不用在 出場/ 進攻. 留係人地家用. 睇蘇格蘭xx黏弾個名都同你講左啦下.
跳躍者: 唉本人未學到- -高手用. 係同油鍋呀BOTTLE呀, 一d 多爆擊既武器/除左手榴彈. 因為佢冇爆擊.但攻擊力高到殺到你自己. 就係因為咁.你就要好準確咁運用你把跳躍者去跳躍到某人既旁邊呀咁.進下爆破
最後就係刀(近戰) ^^^^^^^^^^^^^^^^
刀:* 重要的是. 殺人果時唔好唔知你重有榴彈
半盲.
魔眼. 無頭斧. 尼斯9
巨刀.
波斯刀.
BOTTLE 油鍋..
第一:
武士刀(半盲):用係1比1. 最後先出.OR 冇血. 又清楚你有能力殺到佢先好用.因為佢爆擊率好高.好唔好彩一下爆擊.
你就好彩. FULL HP .
魔眼,無頭.尼斯9 : 三個同一玩法. 玩技術 最好有衝擊 (呢個廢. 用就用輝煌)  係用黎斬人頭既(玩saxton hale 都好好用). 你要殺果時,最好冇咩人. 殺一D medic  engineer spy sniper最好.殺得多最好. 係加血同speed/. 我本人成日用無頭. 型.異常啦. 係lo 榴彈冇彈. 又咁岩係正人地旁邊玩近戰. 用啦啦隊
巨刀. 廢/! 冇咩用. 用就用魔眼果D
波斯刀. 本人最憎. 新手尃用.1比1 果時有子弾就有血. 又要衝擊 用完又冇啦啦好快有= =真係比新手用玩法." 先用榴彈 之後 同人地近戰果時就用. 人地用返槍就你又用返槍.就係咁.
frying pan (demopan)狂說stout shako for 2 ref就得啦. (說笑. 玩法. 同bottle同一. 近戰用/ 同榴彈 黏彈一齊/攻擊力都ok啦.
手榴彈: 講左. 同跳樓者同一. 一齊用/

基本demo玩法係咁啦. ( 新手用)
有問題 or 同我1V1 找我.(小學雞唔好找我.)" or 想要奇異榴彈砲 (4 keys)
找我.:
Demopan買回比爾帽

已有 1 人評分威望 收起 理由
kwokut + 20 精品文章

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

kwokut thanks: thank for your 威望 + 20

十週年勳章(賀詞)

都幾詳細
其實基本黏彈最可以痴係牆陰人..
另外樓主你STEAM ID係咩?

建議: 在打攻略時最好用書面語..讀者會看得容易點,以及多點分段,善用分隔線,會使文章更加清楚,在適當,重要的地方加上底線,轉色或粗體..還有..少點中英混雜,,,例如:BAD處

非找碴,,真心建議..不喜勿插

你係新增好友打我個名上去."
Demo比爾寶寶 [#29]
因為我唔知自己id 係咩= =
sorry .
另外
thanks
CSB54042
我是新手打攻略既分享.
thanks for your teaching

hea!!!我收你基本榴彈砲!!4 key!!

我叫[HK]OLD SNAKE [蛇叔]

no la= =
賣完啦
似加奇異榴彈砲 6 KEY啦

基本榴彈砲主要靠"撞牆"特性打角位/小房間的敵人
直擊榴彈砲主要用作中近距戰用
基本榴彈砲 & 直擊榴彈砲係睇場合用.....
细場一定玩基本榴彈砲,
大場(payload某些很空曠點)可能要轉一轉直擊榴彈砲

蘇格蘭唔一定防守用,有時對方太多sticky可以拿來掃雷....
Jumper主要用黎train sticky jump....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:04 AM , Processed in 0.036632 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存