2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 金庸群俠傳懷舊版(港澳台) 番來玩左幾日...小小感想
go

[閒聊討論] 番來玩左幾日...小小感想   [複製鏈接]

十年前玩金庸ONLINE...自己一直都好鐘意呢隻遊戲...不過因為番工,都無時間再接觸ONLINE GAME,

不過近排開始又番學讀書,都可以抽下小小時間打下機(其實正確的來講係掛機)有時一邊溫書邊睇住佢種下田伐

木,再唔係有時間就研究下按鍵精靈點樣方便升LV,我都有買點數,都係百幾蚊,買左兩個負重裝重有的加精既

神丹,再買多個X2外掛。我都想好似的人咁練都咁勁,但現實生活都要顧,反正攻壇、神兵利器好早以前都玩

過、有過,所以純粹享受過程就已經夠了。

我見到的人買好多點數,又係咁罵個官方呢又唔好果又唔好,不如冷靜的想想,呢隻只不過係隻

ONLINE GAME(重要係OUT OUT 地)其實到頭來為左乜野?

周迅好耐之前做代言有句說話:勇敢做自己,大俠就是你!

唔知你地心目中既大俠係點?

純分享感受,不喜物插!

前幾日研究成功左一個靈鷲掛門技既按鍵精靈,如果想要既可以PM我教你用。

E+既金庸講好玩,都不及以前既1/10。e+既jy大家吾系研究入咩派好,學乜招好
。系研究究竟仲有幾多bug-.-樓主需然滿腔熱誠,但吾好怪我潑你冷水,jy已經變曬質。你所講既掛門技方法。其實007只需要幾分鍾就可以掛爆。

簽名被屏蔽

懷一一哥 發表於 12-9-23 04:10 PM
E+既金庸講好玩,都不及以前既1/10。e+既jy大家吾系研究入咩派好,學乜招好
。系研究究竟仲有幾多bug-.-樓 ...

007 要錢...我呢個自製版一蚊都唔洗= =V

你講得岩呀...呢隻GAME 同以前真係分別大...以前會見到好多人響馬洞入面周圍升LV 或者殺人

而家?鬼影都無隻。我留意到門派外好多人群埋一齊唔知做乜...同埋用X2 飛果陣都係咁...

同埋講公平...用月費始終係最好...戇奶GAME 公司有固定收入 遊戲平衡度又提高左...一舉兩得

簽名被屏蔽

笑傲無雙 玩過星曲WEB

買007巴啦,1個月俾幾十蚊,人地幾個工程師做個外掛,點都勁過你自己慢慢整

簽名被屏蔽

有的野唔係可以用錢買到番來...果樣野叫滿足感MA...

今日又成功用按鍵精靈整到掛機升LV...哈...

其實金庸ONLINE呢隻GAME個設計完成度真係好高...唔計外掛來講...

不得不佩服製作GAME 果班人

就好似某D人成日鬧外掛.....又話手動....先好玩.....我想講一句-.-
唗氣啦=.=" 我地呢D有工要返....有D甚至半工讀.....邊有時間同你手動慢慢升LV , 打4, 5個鐘先爆點好玩咩???

我地玩ONLINE GAME 係為左GAME內既樂趣架 (攻壇, PK) 唔係為左要比隻ONLINE GAME節磨架 (打點, 做任務<手動>)

有百零二百蚊買個外掛, 用千零蚊買點升強自己隻人....點都開心過唔用錢 走去人手玩有商城既ONLINE GAME...

你話唗錢...... 咁要享受遊戲就要比錢架啦.....唔通買正版GAME唔駛4, 5百咩....同一道理.....。

FortuNE622 發表於 12-9-24 02:10 AM
就好似某D人成日鬧外掛.....又話手動....先好玩.....我想講一句-.-
唗氣啦=.=" 我地呢D有工要返....有D甚至 ...

其實以前咁好玩既原因之一,就係跟住鐵心網自己做任務 . . .
千辛萬苦咁去解裝備/武功任務,真係好多樂趣,當然,而家點都搵唔返了

FortuNE622 發表於 12-9-24 02:10 AM
唗氣啦=.=" 我地呢D有工要返....有D甚至 ...

睇下花得有無價值囉...我有買X2 ...買補精藥...因為覺得係必要 所以未買

你叫我買 記憶天書 我就未必會 對我來講無乜用...我鐘意慢慢來。

呢隻GAME 就算平平地咁玩都唔錯...好多野可以做...做下技能 掛下升LV 已經夠磨一日。

如果硬要同人鬥...點鬥姐?

今日你花一千蚊 做左最強...聽日佢又洗多兩千追過你

到最後錢就洗左,得到個過程,但都係一場空

可能心態唔同左,唔會再花太多餘錢落遊戲度。

其實,最後都係睇下到底想要乜姐

頂有句說話:勇敢做自己,大俠就是你。

一齊做大俠啦

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實好老實講呀...我欣賞你努力玩遊戲..
但而家同以前已經唔同...玩法已經唔同晒....根本就唔係什麼懷舊版

以前好多野未開時, 冇咁多攻略, 冇咁多外掛事件時...
大家都抱住個期待既心, 上網睇到D山挨攻略又會走去試...間中炒下任務咁
係大地圖度摸索下, 行下行下...唔覺意接左個奇任務, 就算拎得粒狂暴丹都好開心
有時唔覺意行左入惡人島比怪圍到走唔到...都總叫左有D心驚既感覺

而家隻GAME已經發展到好成熟....或者叫夕陽了...
個個都知道咩派有咩招...用外掛學晒偷晒D有用既招叛教都仲可以番到身...完全唔洗擔心打唔到點上唔到LV
一個007乜都搞掂晒, 所有有用既任務都做(刷) 到熟晒, D無關痛癢既野, 可以唔做都盡量唔做...
抽多D時間係脫機掛下....怕練少陣會輸比人..呢隻GAME最衰就係呢樣野
不過玩得都預左, 錢, 花得起咪花囉.....好多而家玩既朋友以前一開始玩既時候都可能未係好識玩..
又或者當時冇乜錢投資去玩, 十年後既今日大家都可能已經投身社會, 我係其中之一... 負擔到, 投資下無傷大雅
隻GAME最好既地方係個聊天系統...有好友頻道
大家當傾下計咪算囉...冇所謂啦

係...其實無話努唔努力...可能個人比較念舊...呢隻係我第一隻玩既網略遊戲,以前抽唔到時間去玩,而家你比我再做下小小任務 升下級已經好開心
可能隻GAME唔係真正要懷舊目的,但響我心目中已經達到了。
始終有樣最感慨係:去到馬洞已經再見唔到有人,變成一個空洞。
馬洞始終係以前花最多時間出出入入既地方。
覺得而家有的似打緊單機GAME架其實...因為我諗無乜人係好似我咁玩。
好在去到城市重會有人..

玩過星曲WEB

欣賞你既
努力!!

欣賞你既
努力!!   +u
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 10:48 PM , Processed in 0.031943 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存