2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 本人第一次作既小說(搞笑) 唔鍾意唔好罵我>< ...
go

[小說特區] 本人第一次作既小說(搞笑) 唔鍾意唔好罵我><   [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

1-第一章:夢見
係果個夢入面,我夢見一位男仔,佢同我講:我衰(唔記得點打)要你既幫忙。
我問佢:幫咩?
佢話:e家唔可以講住,到時你見到我就問我啦^_^
我:吓...
第二朝,我起左身就醒起今日係[林克山地中學]既開學。我即克(唔識打呀)。跑番學校E個時候,我見到琴晚果個男仔。
之後我問佢:請問...
我未講完,佢就打斷左我既對話:哦,原來係你,其實我想你幫我KO巨大吱雞!
我同佢講:原來你想利用我姐- -,點解你要搵我。
佢答我:因為你可愛囉!
之後我就話:你呃我
待續‧‧‧‧‧‧
已有 1 人評分Good 收起 理由
血色幻想 + 1 手濕禁錯

總評分:  Good + 1   查看全部評分

頭香

1-第二章 哪來的力量
之後,佢講左D唔先乜東東既咒語:Legend of the golden witch
突然,我既力量不停咁樣上升,之後俾人強制拉左入去巨大吱雞既世界。
當然,我E家好驚。
男仔佢話:唔洗驚,用你既力量消滅佢啦。
之後我就用左招黎攻擊隻怪:Starlight Breaker(誤!!!這是奈葉的!!!)

終於,巨大吱雞死了。

2-第一章 TVB邊樣好睇D
某日伊(難)特村創造左TVB 邊樣最好睇既比賽
艾美就話:我鍾意雷霆掃地
拉迪話:我鍾意巴不得搓搓
高町奈葉話:怒火柒頭
古手梨花話:飛雞!
我就罵佢地:你地都傻既,緊係灼眼的夏娜好睇啦。

2-第二章 日記
有日,火戰,火咒,火弓偷睇貝阿特既日記
佢地睇到一半就大叫。
E個時候,安琪又睇佢既日記又大叫仲衝左去廁所!
一分鍾後,夏娃睇兩睇就讀出黎:

第1事件 「玫瑰庭園的倉庫」
    遇害者:藏臼、留弗夫、霧江、樓座、紗音、郷田(第一晩・六人之活祭) 
    在玫瑰庭園的倉庫中發現6具無法辨別容貌的屍體,其中兩具屍體左半邊被毀容。
第2事件 「書房」
    夏妃和繪羽正要向金藏通報六人遇害一事時發現一直將自己關在書房內的金藏消失了。那天早上夏妃和金藏見了面之後,繪羽把一張收據塞在書房大門中。繪羽從收據的位置沒有改變這一點斷定金藏並沒有出過門,夏妃則堅稱她和金藏見過面,之後繪羽便得出夏妃把金藏推出窗外的結論,引發了一場衝突。戰人卻認為金藏只是藏在了書房的某個角落中,此外他也指出繪羽在第1事件中並無不在場的證明。
第3事件 「繪羽・秀吉的房間」
    遇害者:繪羽、秀吉(第二晩・緊靠的兩人)
    繪羽和秀吉兩人的遺體在其臥室內被發現。可現場的情形是房門被鐵鏈從內部拴住,而且從門縫之中無法看到遺體的所在之處。
第4事件 「鍋爐室」
    遇害者:金藏(第四晩・頭)、嘉音(第五晩・胸)
    嘉音撇下熊澤一人獨自前往地下室追捕凶手,在與凶徒對峙時他的胸部被一柄凶器貫穿。另外眾人在鍋爐室發現燒焦並散發著惡臭的金藏的遺體。
第5事件 「書房」
    剩下的倖存者聚集於書房進行籠城。中途,桌上某處憑空冒出一封來自魔女的信,離信較近的源次、南條、熊澤、真里亞四人被夏妃懷疑,因而被趕出書房,後發現信中內容似乎有針對倖存者中離間之計的嘲諷。
第6事件 「客廳」
    遇害者:源次(第六晩・腹)、南篠(第七晩・膝)、熊澤(第八晩・腳)
    在趕出嫌疑人四人後過了一段時間,書房的人接到一通電話,裡面只有持續、陰森的真里亞的歌聲。三人立即離開書房尋找另外四人下落,在客廳發現源次、南條與熊澤的遺體,一旁是面對牆壁孤身一人唱歌的真里亞。
第7事件 「玄關」
    遇害者:夏妃(第九晩・魔女復活)
    在客廳的夏妃偷偷離開眾人,其他人隨後追趕夏妃,結果在玄關發現夏妃的遺體,頭部中彈。真里亞聲稱看到夏妃是讀著一封信離開的客廳,但那封信卻並未出現於夏妃的遺體旁。
第8事件 「後日談」
    遇害者:戰人、朱志香、譲治、真里亞(第十晩・黃金郷)
最後,夏娃俾貝阿特極速秒殺

3-第一章 午夜胸鈴
某位科學家接到任務,要佢消滅貞子。
之後佢諗下諗下,終於都諗到喇。
就係:辦法一:關上電視,拔掉插銷,讓貞子卡在電視裏面動彈不得!
    辦法二:移動電視,使螢幕沖牆,當貞子爬出來時頭上一定會撞個大包!
    辦法三:在螢幕前放一面鏡子,當貞子爬出來時看到自己樣子一定會嚇個半死!
    辦法四:把兩台電視面對面放在一起,讓她在電視之間爬來爬去,累也累死她!
    辦法五:把電視放到高處,讓貞子爬出來,掉下了摔死!
    方法六:把電視機弄得像酒吧一樣,掛起來,爬一半就摔死她!
    方法七:三個人擺一桌麻將等她出來,三缺一,她一定不會拒絕的!
    方法八:把電視對著點了火的壁爐……
    方法九:找個籠子,把籠子門對這電視機螢幕,讓她自己爬進去,養起來慢慢研究~
    方法十:拿板凳給她拍回去!
    方法十一:在電視機前放一台跑步機,等貞子一直在跑步機上爬!
    方法十二:讓她看貓捉老鼠,笑死她。
    方法十三:拿手電筒照死她。
    方法十四:信春哥,並大喊春哥救命。
    方法十五:塞個地雷在電視機裏,一出來貞子就S定了,不過記住要給自己做好防禦,以免誤傷。
    方法十六:直接控制《午夜凶鈴》作者,讓作者把貞子從書中刪除掉。(這樣貞子就死掉了)
    方法十七:叫小叮噹把貞子弄穿越了。
    方法十八:讓貞子拍古裝片,穿越多了自然會時空錯位,就回不來了。
    方法十九:用大蒜堆在電視機前,她一出來准會臭死。
    方法二十:只需抬腿

玩過星曲WEB 忍影世界

第一章 午夜胸鈴
拿手電筒照死她
頭香

其實唔明你講緊乜-.-

唔明你講咩 是旦作都昆到幾分

出文速度咁快都冇人睇?

3-第二章 伊吹風子要代替6轉火弓
有日,伊吹風子見到有位男人,佢叫xxx!個男人自認係6轉。結果,伊吹風子送左兩句俾xxx。
之後,風子發現個男人真係6轉火弓,就引起貪念,下定決心要成為6轉人物。之後,佢要成為6轉就先要殺死6轉火弓。之後佢就開始殺人計畫,
終於6轉火弓死左,但俾6轉火咒發現,只可殺埋6轉火咒....

好好笑咩?-.-

開心好幸福 發表於 12-10-8 10:55 PM
好好笑咩?-.-

好唔好笑你既事姐 家陣我利用動漫黎作野係咪得罪你先 ?

吹雞:feelfffffffff~~.....一大班人._.

love12q 發表於 12-10-8 11:07 PM
好唔好笑你既事姐 家陣我利用動漫黎作野係咪得罪你先 ?

咩動漫黎?
介紹下ok?

樓主比心機

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

s200411011 發表於 12-10-9 10:50 AM
咩動漫黎?
介紹下ok?

嗯。e家我用左海貓 寒蟬 clannad 用住咁多先= -=

唔好睇
TOOBAD

好野好野
短篇四格
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 07:35 AM , Processed in 0.048837 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存