2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 打rank,拿造型問題
go

[問題] 打rank,拿造型問題   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

s2就黎結算啦

無記錯係1450分拿janna造型...!?

無耐岩岩升左30,有諗過打下rank

無奈聽過好多fd講,好易落左去低等場就上唔翻

我主要都係打下上路,adc同jg都識少少

中路同sup都識玩不過好唔掂

上路我主要都係提摩,慎同jax (ire,石頭人果d都識少少)

adc就得個汎,ez,jg就烏迪爾可以話熟

咁樣就去打rank會唔會好冒險?

ng打得果19x場勝 勝率51%

如果跌左落去s2結算係唔係會變翻1200?

我識玩咁少英去打rak會唔會唔夠?

ng同rank生態有咩唔同?

以你宜家既實力
打rank會中伏
跌落elo hell
但係我打建議你打
橫掂s2結算後
s3又係一條好漢
升到:有skin又有頭像
跌左落去:s3又係一條好漢,咪當吸收下經驗,試下牛刀,順便睇下自己係咪夠料入呢個世界

同埋你最好每條路都熟
每條路都有2-3隻英
你精邊條路咪專修果條路, 副修其他

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

chengchunhei 發表於 12-10-13 08:35 PM
以你宜家既實力
打rank會中伏
跌落elo hell

邊到講頭像1450分送?
頭像唔係睇比賽送咩

本人而家900幾分
藍寶戰無不勝
囂囂的去打rank
0死多殺
最後
下路adc30分鐘神農90兵
完場被G
隊友  好重要

笑傲無雙

樓上的正解...
打RANK有好隊友係最重要

Mr.文仔 發表於 12-10-13 08:51 PM
邊到講頭像1450分送?
頭像唔係睇比賽送咩

1450分
有金牌頭像,金牌banner, janna skin送

未試過打rank..其實幾分有野拎?

十週年勳章(賀詞)

上路慎10埸會被ban9埸
就算無被ban,你都要確保利用你招大技幫到中下,因為人地識玩,出隻jax你對線實輸,其他英都可以狂推你線,你開一次大就無一次塔
teemo,特定counter,你唔會埸埸用
jax,除左某幾隻之後上路都叫ok,都幾推薦

ad:ez,有機會被ban/搶,同埋前中期一定要比對面ad肥,線上壓制對面,唔係肥唔起後期無力
vayne,同ez相反,但係技術要求好高,正常前中期會受壓,要確保自己抗壓力夠

jg:udyr,呢隻野,講好唔係唔好,但係唔夠精,要主gank,佢唔係最勁,主反野,有更好的,加上佢技能組都唔係打後期,神手另計

總結:你d英其實唔算好多,想打rank唔係唔得,但係我可以講你基本上會長期用vayne/ez/jax 呢3隻,自己把握到呢3隻的話我相信無咩大問題
已有 1 人評分Good 收起 理由
炎髮‧灼眼 + 3 感謝分享!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

我講下我個意見先,一來我都同意樓上有位人兄講s3又係一條好漢,所以打下都無防,我初頭係一30級就走去打rank,講真呀個時我咩符文都冇也~錢都用去買英,輸輸下去到9百幾分~才知驚~我個fd叫我開個新ac仲上返去~不過另一個朋友叫我打返上去先至型~,咁我咪開始整下符文~睇下人地點打~慢慢就打返上13xx而家目係1450令個skin!!

打就一定要打的 結算前拎多d經驗係第三季都有多d好處
同埋你ad識太少 得汎同ez rank game十場有九場唔係ez被ban就被選 除非你既汎可以打得嬴ez+sup
但冇咁上下走位能力既汎 好難打.所以下路唔係你最優勢既選擇.
而烏爾迪係現在版本既優勢已經不如以往,多出了好多op角既原因,你e隻jg應該不夠給力了.
而上路應該係你最好既選擇了.jax同提魔,識玩既話都可以對上唔同類既top,係怕杰西多d咁解,打其他應該都冇咩難度.

不過英唔係最重要既一環,技術同意識先係,有良好既基礎技術可以幫助係線上打出優勢或對抗劣勢.而正確既意識可以指揮好隊友.其實我以前係低分場有一個月卡左,果陣因為成日盲目目跟左d隊友既錯指揮,影響左自己.係我知道左呢點之後我發覺高分場既打法同低分場有好大分別.當你打多左自己會發覺唔可以盲跟,要扭正返佢地既錯先可以係指揮方面carry隊友.

十週年勳章(賀詞)

http://loltw.gamebase.com.tw/sum ... %E8%B2%9D%E8%B1%AC/

獻醜了

睇下我有咩要改善?

符文頁太少 如果比人搶左上同ad 咁你玩乜? 坐底4頁符文

打RANK最緊要有好隊友!

都就洗elo 鳩打左佢算啦

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 炎髮‧灼眼 的帖子

點解隻隻英雄都買加魔抗果對鞋@@(唔記得叫咩名)

1450前玩TOP最好   你識TEEMO同JAX應該好簡單@@

盡快打爆對面+爆塔    對面一定嘈   一嘈就贏~

笑傲無雙

台服1450
美服1500
計最高分而唔係current rating
1200分D 人同N game 差唔多
好易上到千4分(打左9場)
不過唔知點解我上到千4分果時好多人trolling-,-(我自認冇能力救世界... 但最少我都係正數...)
搞到我吊左係千4分 打左2x場
上到千5分之後D人變返正常...

心得係...想贏?比條路我
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 08:39 AM , Processed in 0.036938 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存