2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 少少勢力戰心得同少少抱怨現今玩家
go

[心得分享] 少少勢力戰心得同少少抱怨現今玩家 [複製鏈接]

前言:
話說, 兩星期前俾某兩人係咁串話我只係識打曹唔識打袁勢力, 之後又話幾難打,
袁第四回戰冇可能過到呢D話題,
但我自己AC有曹又有袁, 我自己真係5回戰都過到(雖然都有失手)
同佢講勢力任O岩O岩出果陣, 曹都有劉關張BUG,
你係避唔到佢, 但都仲有計打到,
人地又死話一定避到可以唔打,
之後又發生類似以前吞2 D黃金事件,
"裝分高表示應該比你勁, 乜都識, 你低分挑戰佢就9UP扮勁"
到今日, 都係仲係當你9UP咁串左一句, OK, 就開左隻67LV裝分400去打
結果MA, 頭先錯手都過到5關好在,
唔係又要開多隻60去做俾人睇GA,

正文:
自改板後注意重點:
1:袁曹軍將領攻擊防御力已修正提昇, 請自行小心
2:袁勢力改板後已改成可參戰
3:劉關張攻擊防御力也修正提昇
4:改板前要是一氣完成前置三個任務進入最後任務, 會得到士氣高昂, 改板下沒有了<--12點25分更新
5:改板後跟劉備談判變化增加<--12點25分更新
6:改板後士氣值不能再繼承

曹勢力:
招募人才:因應完成度影響敵軍淳于瓊第四戰第二回合走和不走?(未確定)
作壁上觀:因應完成度影響第五戰清除敵人劉關張助戰
別人的較好:完成後清除敵人士氣高昂狀態(好有用)
假傳軍餉:因應完成度影響敵人士氣值(爆超必呢)

其他未知所需條件但可發生:
我軍士氣高昂
敵軍血量減少50
敵軍攻擊力下降

入戰時可參戰人數:9隻

袁勢力:
盛大排場:因應完成時間影響許褚攻擊力?(未確定)
祕密盟約:因應完成度影響第五戰我方劉關張參戰
兵怨四起:因應完成度影響敵士兵數減少(改板後, 只係試過30分試過唔見左一隻咁大把)
龜速生產線:完成後清除敵人士氣高昂狀態(好有用)

其他未知所需條件但可發生:
我軍士氣高昂
敵軍士氣值影響
敵軍防御力下降

入戰時可參戰人數:4隻(劉關張在減少3隻)

其他有時間再確認, 因為改板好少轉第二方式打, 始終改板後資料唔同左, 自己都冇乜心機試,
再唔係, 俾D高裝分試吧, 我冇氣再講, 而且抱怨完畢,
仲有, 我唔係要打完想表達自己有幾勁,
最起碼我有自知之明, 但係有限裝分, 我最少都會做到可以做到野,
而家係打機, 唔係同你比乜野, 自問係吞3玩家各位,
自己諗下玩ONLINE呢隻只係遊戲,
駛唔駛下下乜都比高低, 當係官渡見到D人真係無聊到冇野做,
追住D低分玩家黎殺果陣, 我真係冇乜野講,
你話佢同你有仇就話姐, 定係你想表明, 個場係高分,
低分低LV唔應該入?
定係冇野做追住D低分殺就好好玩滿足到你要求?
如果你話佢開黎掛機, 你睇唔過眼佢拎盒仔就話姐?

有感而發, 有問題可以叫板主叫我刪帖, THX

官渡D人追低LV殺易拎30分吧@@?
或者殺20隻拎成就呢A__A

我開隻分身出尼,炸門都有30分

高分的人殺小號比炸門更快吧

永恆星夜 發表於 12-10-15 10:10 AM
官渡D人追低LV殺易拎30分吧@@?
或者殺20隻拎成就呢A__A

就見講分, 拎左成就果d人,
仲有冇必要次次入到去到殺20隻over拎成就?
成就都要次次更新去拎?
仲有, 殺到100分再殺會有bouns?
跟住係, 30分團, 而家有力玩家打npc好慢?
我自組自己掃npc例如高覽張郃夏侯肥許,
都唔駛30min就實有40分或以上,
我自己仲要三千分都冇,
更唔好話我見過果d真係高手玩家,
上星期官渡睇住佢地打npc 15mim已經分有剩,
打npc加分我都係俾佢地講左一次去試,
打3次30分真係咁難執同太慢?

你話30分團唔夠時間同冇人幫, 我接受,
但殺紅眼果d我真係唔明,
唔好話偉唔偉大(真係試過同人講d人又一句偉大x回過黎),
一隻online, 中下游玩家玩活連出路都冇(唔係小號),
你叫佢玩呢個活動仲做乜?
炸都未炸到城已經係俾人伏,
有d仲要好難搵團或人幫手,
更唔好話d中下游,
我雖然唔係成日都玩到呢個活,
但我玩呢個活動,
真係令我覺得有活動味道都係只係有一次,
兩邊陣真係互相幫助(雖然都係知道一面倒某營玩晒),
大家玩到夠分邊打邊吹水

暫時講住咁多, 做野先- -

嵐雨 發表於 2012-10-16 12:53
成就都要次次更新去拎?
仲有, 殺到1 ...

高分嗰啲1個人打據點唔洗10mins就夠30分

嵐雨 發表於 2012-10-16 12:53
成就都要次次更新去拎?
仲有, 殺到1 ...

高分嗰啲1個人打據點唔洗10mins就夠30分

石頭碰雞蛋 發表於 12-12-7 11:09 AM

高分的話,
直接打城門, 10min內ko, 直接拿30分,
或是打據點將領, 走到據點25sec內,
一場1-4min拿10分(視裝分屬高還是超高),
連打三場不需12min便安全穩定拿30分,

如果向低分玩家下手(非自行做分), 首先找最快也要30sec,
入戰指令時間約15sec(已計算閣下禁指令快人地別人拖延9sec),
攻擊場景25sec左右, 一回合便失去40 sec,
一場5分最少消費1分20秒,
更別要說有意外,
如npc卒仔干預下閣下一場1分多時間,
或別人可捱攻多一兩回合又1分多時間,
簡單的說, 這樣子拿分除了笨, 似新手沒經驗,
便是只喜歡屠殺

現代式玩家, 也會明白官渡戰場是不只一個,
而且看的是兩陣是什麼團和什麼玩家,
遊戲給各玩家可任意pk,
但同樣也給各玩家評定智慧, 人格的標準,
正如有些玩家真的是站在城門等待炸門的低裝分玩家狩獵同樣,
效果也算是不錯, 但同樣來說,
這樣子把低裝分逼至得不到獎勵, 人格的確是尚有問題,
閣下投資的裝分沒錯在這情況下可以壓下不少人,
但要是轉角度,
閣下去挑戰極限副本40+也好(進入不到開小號吧),
給npc殺了拿不到獎勵又看看你會不會心情不爽吧,
那種不公平分野也是相同的,
只是一個是電腦給了npc優勢,
另一個是你給了金錢換取自己優勢而已,
但別忘了玩家是挑戰者,
而你殺的低分玩家只是想得到最低獎勵,
何況門一破, 低分玩家沒有人幫助, 一分也是拿不到,
不要跟我說你會把自己的武裝解下讓他們拿分,
現時會這樣子作的玩家, 我看到只是一隻手數得清
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:20 PM , Processed in 0.030028 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存