2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 汎點打得贏凱特琳?
go

[問題] 汎點打得贏凱特琳?   [複製鏈接]

剛剛打左一場
我用汎+露露
打對面凱特琳+AP索拉卡
早期比佢kite死
Farm到既兵又唔多
塔又爆埋
隻凱特琳未夠6等已經4殺
(我同露露各死兩次)
到中期已經肥到...........
未到後期已經GG左

請問如何對應?
凱特琳早期kite+索拉卡流星
用汎有冇可能打得贏?

1. CALL GANK
2. 轉AD
3. 轉SUP
4. 出好戰者

/FF  OR 等後期/等隊友CARRY

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

(1)技術 同sup 配合
(2)call gk
(3)基本上前期有邊隻遠攻鸁到警長>?
我真係諗唔到

基本上前期冇邊隻遠攻鸁到女警長, 但後期汎既爆發力高好多

笑傲無雙

除非你用希維爾
唔係前期凱特=線霸
對抗方法唯有等佢OOM果陣Call GANK
唔係佢Flash+E+W放岩位 同EZ/炮娘果D一樣難Gank
第二點係凱特完剋汎的~~除非有神手Support仲要簡岩英幫你
Sup黎講汎配Taric/機械人對抗凱特係一個唔錯既組合
其實 對我而言唔好話打贏佢 下路唔俾凱特Zoneout我已經好感動

最後懷念一年半前的汎~~

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我用汎打凱特多數贏=]...開頭千其唔好太進取...除非好有把握....快d出吸血...安全的話踩曬d地雷..因為有吸血好快回番d血

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

唔死慢慢農 必要時放塔 索拉配ad多數先殺索拉 cc放在ad

食塔底兵   忍耐

多謝各位解答
希望下次對凱特琳做得好D

ADC好靠走位架

有索拉卡係度都唔使指意磨血磨死佢, 除非一下打死佢.
打佢是但一人都加100甲, AD輸出都打唔死人.

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

凡打女警 第一件出燈籠即可
女警配索拉卡應該幾好打
你遇到女警配塔里克就真係冇解

caitlyn & soraka.... vayne & lulu 打佢地...叫LULU 主升E吧LA...VAYNE只要企後D LULU插好DD WARD 之後小心D唔好比CAIT招Q係咁S就差唔多可以...只要VAYNE CS同CAIT差唔多既話後期就可以...
1:如果要GANK既話...LULU FLASH上去先手W SORAKA之後同JUNGLE一差SM SORAKA 控死佢咁既話CAITLYN 就冇咩可以做...不過如果有大之後就要小心睇對面有冇KARTHUS(大可以打全地圖英<<<<最唔鍾意見到既人) OR SHEN...OP全地圖救人-.-

2:如果你自問技術比對面好就UM...等CAITLYN汁卒個陣LULU W CAIT VAYNE Q上去打2下E打走佢就差唔多可以...不過咁咩既話你只係係到燒SORAKA MP...冇MP既SUPPORT :) 有鬼用咩...CAITLYN Q先手動作太大有350鞋既話只要小心D都一定唔會中-.- 地雷叫LULU上E之後去做人肉清雷XDDDD 一般燒到SORAKA B之後CAITLYN都會守塔Q汁卒...小心D唔好比佢K太多次就可以LA :P

3:技術比唔上對面就唔該死死氣叫JUNGLE去GANK上中路打崩上中路既話你只要死守塔到中期叫隊友空條路比你FARM上黎就OK LA-.- 如果死守塔既話買$1000汁卒爪+10秒出錢既+血個件裝...之後只要SUPPORT放一放LV比你SOLO吸經但係又唔走太遠就可以11LV左右你同CAITLYN打一樣差唔多因為你LV高D:)

不過問題係...大無謂既人/SUPPORT...你想打100場之內有一個仲要同你同LANE既...比較難XD

正好睇到E個之前打左場就係我用LULU 路人VAYNE打對面 CAIT+SORAKA-.- 完全無視...前期VAYNE技唔夠個陣就放線用E比VAYNE死頂CAIT去收卒...因此SORAKA既Q...講真...佢唔會用太多次-.-VAYNE出門有鞋小心D唔好比佢係咁Q中你就問題唔大-.- 因為講真...20MP打你個UM3/40 血真心唔多...對面一個唔小心沖太前既就可以LULU開EXHAUST CAIT 之後正常打既話最少唔會死....不過一定要好有耐心...因為LULU冇補血 WAKAKAKAKA

有問題請回不過咪亂叫白目:)   做人要有禮貌:P

岩岩記起其實 VAYNE最好同ALISTAR(牛) 一齊-.- 推牆推死佢~~~~
CAITLYN就個人而言...同TARIC一齊比同SORAKA一齊好...因為CAITLYN D MP都係HOLD死既好小用唔同EZ/VARUS/GRAVES ED 燒MP既勁人-.-
GRAVES其實SORAKA同SONA一樣差唔多不過到後期SONA好過SORAKA...FLASH+大*.*中左既都會想喊XD

EZ既話其實咩SUPPORT都差唔多...SORAKA同佢一齊...機動性太低-.-打打下就唔見左.... SONA好少少但係冇大之前幫助唔大...LULU唔係有FLASH+EXHAUST同E>Q既話一樣...EZ真心太快-.-其實EZ...如果同BLITZCRANK一齊既話都好難打...不過BLITZ捉唔到人既話就...大家一齊微笑吧:)

VARUS...好少人用因為冇求生技又少血少防...得TARIC係佢既FD之外其他人可以放棄

SORAKA最想同LANE既應該係ASHE/MF...大家慢慢行XD

笑傲無雙

kog 同 sivir 絕對counter 到cait

如果你用vayne 就冇計,cait 係counter vayne
做到既野就係龜塔+ 等對方走錯位

女警長 係全部ADC射程最遠(不計技能和天生技)
同佢打一開始就比佢射幾格血  最好後期先打

墓光迷城

啲人成日諗住汎對凱特琳可以頂到去後期反勝,啲人都on99,個女槍識玩少少都屌到你西都爛。

慢慢係塔尾刀兵.到後期汎實夠打
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 09:27 AM , Processed in 0.043395 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存