2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇英雄傳 戰幣改疲勞值好定壞?
go

[閒聊討論] 戰幣改疲勞值好定壞?   [複製鏈接]

我覺得疲勞值好處得幾個,第一個就係比星期一至四既戰幣多5場(我用自己既方法來計)
疲勞值每日會重置100%,另可用15個奉獻獎章換一支+10%既恢復疲勞值藥水,聽說1日限換1支
在S1每場會消耗10%疲勞值,簡單D就係疲勞值在S1每日可玩11場
而戰幣方面星期一至四 計埋你每日用40個奉獻獎章換10個戰幣 頂多有3日係玩到10場 其中1日玩得9場會多1個戰幣出來 你可以叫人送你兩個玩埋咁就會每日10場 即係疲勞值會多戰幣5場
但星期五至日戰幣同疲勞值係相同可以玩到11場,而戰幣方面亦會多2個出來你可以叫人送你一個玩多一場

第二個就係BOSS競技場會回到以前?只需用入場卷其他不扣
疲勞值
1.當你一出船就會扣除疲勞值[所以對經常輕機 彈機 斷線 碼頭英雄傳 hi大左走佬既人來講係一個唔好既設定]
2.如果你無疲勞值照可以出船但係怪物唔會掉落任何物品=更方便的外援[除爆礦石同破壞物品飛來既元素結晶]
3.無疲勞值既情況下無法解任務要求完成既副本,就算你嬴左都唔會有經驗同AP=外援
4.S2消耗疲勞值為24%
對比
戰幣
1.只有擊殺最後BOSS先扣除戰幣中途出現既小BOSS唔會扣[唔係每個副本都係,小心虛無親王副本]
2.只要你留住4個銀幣/金幣就可以出船,怪物會掉落物品
3.同樣無法解任務要求完成既副本,但返回可以得到經驗
4.無得比
總結
已有 1 人評分威望 收起 理由
花濺淚v3v + 15 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

如果一出航就扣PL..我唸起國/台服都未必太多人支持...
話說彈番村/船+斷線問題仍然存在.咁攪法一日斷兩次都夠玩死你

你甘講法...我寜願瑪英繼續沿用戰幣

qszwax 發表於 12-10-21 09:28 AM
我覺得疲勞值好處得兩個,第一個就係比星期一至四既戰幣多5場(我用自己既方法來計)
疲勞值在S1每場會消耗10% ...

雖然樓主對依兩個系統都講中晒要點

但係眾所周知都知道遊戲橘子係一間點樣嘅公司

寄然疲勞值可以令玩家每日上午9點重置,

咁以未左就有上升上線人數趨勢係度,

而且可能仲透過玩家儲值仲賺得更利益都未定,

至於斷線、彈game...等等如果唔係太多玩家投訴嘅話

遊戲橘子根本就唔會理,最多以好聽說話不要用任何不明程式或軟件黎登入之類嘅說話

同埋玩家對遊戲橘子今時今日形象、品質...等等方面係點,

大家心知肚明、心中有數

但有一點本人比較好奇如果官方真係將戰幣系統改左做疲勞系統,

咁未知區域嘅BOSS應該用咩黎進入呢

qszwax 發表於 12-10-21 09:28 AM
我覺得疲勞值好處得兩個,第一個就係比星期一至四既戰幣多5場(我用自己既方法來計)
疲勞值在S1每場會消耗10% ...

雖然我唔知s2個疲勞系統有無類似黃金戰幣既點品
不過商城制OLG一定有呢D野...唔使審

補充一個重點.
疲勞制下限次數副本不扣疲勞

自問我自己都係輕機一族,原因係電腦過熱一唔開冷氣就有機會輕 我都怕改疲勞值 繼續用戰幣系統我會支持
改疲勞值後一定會比戰幣食錢更深 因為改左疲勞值後滅團就一定要用女神復活 唔用就只有走佬,但就會照樣扣你疲勞10%/24%
如果無錯黃金戰幣係會改做恢復疲勞值藥水 希望恢復24%以上

另外限次數副本不扣疲勞係咪真架
如果真係唔扣我會愛上疲勞值呢個系統 但搵既消息只有提到話未知區域同BOSS競技場係唔會扣

戰幣系統先至係瑪英特色吧?

qszwax 發表於 12-10-21 09:51 PM
自問我自己都係輕機一族,原因係電腦過熱一唔開冷氣就有機會輕 我都怕改疲勞值 繼續用戰幣系統我會支持
改疲 ...

成日輕機有好多種,最常見就係散熱問題

好似樓上個位人士都講左掃下D塵加幾把風扇,

其實係有助改善散熱問題但成效唔係好顯著

本人猜樓主所用機箱係個焗爐機箱唔係對流機箱

如果對流機箱嘅話係可以有助平衡番機箱裡溫度

因為機箱前後都各有一把風扇嘅話,

就會形成機箱前風扇用黎吸風,機箱後風扇用黎噴風嘅循環式對流作用

咁樣就好似有出有入咁,換句話講散熱能力比起拆開機箱掃廛散熱係快好多倍

如果係焗爐機箱嘅話就係剛剛相反,佢嘅散熱能力就會集中係於後面散熱及吸風

咁樣嘅話就算部電腦配置點勁都好,都會影響部電腦零件嘅壽命

笑傲無雙 玩過星曲WEB

qszwax 發表於 12-10-21 09:51 PM
改疲 ...

錯--"疲勞水1枝只回10%姐係只可以打多場,打限次數既都會減疲勞
THE END

多謝兩位既提議先
掃塵.....自己唔識掃試過一次掃完開唔到機 之後拎去整原來有野鬆左 返正唔洗錢咁再叫人地幫手掃多次塵,但返龜玩一樣會輕
覺得輕機原因過熱最大其次就係火牛 同 顯卡

1.本來排除左過熱既原因,因為幾個月前出既生化危機 玩呢隻生化危機顯卡值升90度都無輕機
但玩其他game 70度80度就輕之後試下開箱開冷氣開風扇吹到正一正咁又無乜輕機
加上問過人nvidia geforce 9800 gt待機50度玩遊戲70度~80度係正常

2.我隻火牛最高輸出312W 但網上既人話nvidia geforce 9800 gt最少都要300/350/400

3.壞顯卡?因為每次輕都係花屏

唔理啦 等某一日部電腦正式死亡就會砌過部玩win7

24502075 發表於 12-10-22 12:53 AM
錯--"疲勞水1枝只回10%姐係只可以打多場,打限次數既都會減疲勞
THE END

可能我講得唔係好清楚...
其實我想講黃金戰幣會改做恢復疲勞值藥水既意思係比恢復疲勞值藥水恢復更多的藥水
例如:特效恢復疲勞值藥水[點數物品] 我希望恢復24%以上

qszwax 發表於 12-10-22 02:28 AM
多謝兩位既提議先
掃塵.....自己唔識掃試過一次掃完開唔到機 之後拎去整原來有野鬆左 返正唔 ...

你日後砌機砌成點唔係問題,

但機箱方面本人建議你選用Cooler Master牌子

風扇方面本人建議你選用Cooler Master、SilverStone依兩個牌子比較好

同埋日後你部電腦機箱最好機箱前後每樣各一把風扇

咁對散熱方面好有幫助,Cooler Master、SilverStone個D產品價錢比較貴

不過你日後都可以考慮下選用Cooler Master、SilverStone依兩個牌子產品嘅

D機箱咁靚
但怕到時砌機唔記

qszwax 發表於 12-10-22 05:36 AM
D機箱咁靚
但怕到時砌機唔記

如果機箱唔用Cooler Master牌子都可以選擇用SilverStone牌子嘅

此終依兩間公司用D材料、品質、能性...等等方面都係靚野及信心保證冇咁易壞

唔同D咩GTA機箱、牛魔王火牛...等等食蕉產品

依兩間公司D產品的確好貴,但正所謂一分錢一分貨,

你要日後嘅電腦勁、壽命高、散熱快就一定買得貴D產品,

當然買得愈貴就一定唔會有流野、易壞..等等出現

同埋本人唔怕同你講,當初本人砌機部電腦剩係講部主機都用左8千幾蚊仲要係I7 ( 仲未講個電腦螢幕、路由器...等等其他電腦產品 )

而且本人部電腦機箱、風扇、火牛全部採用嘅都係Cooler Master、SilverStone依兩個牌子

本人主機大大話話都用左2年幾,但到左今時今日本人拆開Cooler Master機箱檢查時都依然好乾淨唔見有灰塵,

可想言之平時運作時佢D散熱能力有幾快

回覆 wolfhell 的帖子

睇下到時砌機點先,話唔定要過1~2年部機先正式死亡
散熱會用你推薦果種散熱效果[前後各一把散熱扇]

qszwax 發表於 12-10-23 01:00 AM

睇下到時砌機點先,話唔定要過1~2年部機先正式死亡

雖然輕機可以話散熱問題,但亦都係你部主機擺放位置問題其中之一

如果你部主機擺放得又逼又宅而且係冇乜空間令部機散熱嘅話,

就算機再勁都冇好用再勁都係假,

風扇對流嘅機箱係要有足夠空間及地方先可以運行得暢通及散熱

否則就等於焗爐機箱冇分別,所以你日後砌機前就望下你依加擺主機位置

係唔係有足夠空間散熱

講中左 我放電腦個位同時放埋mon + 喇叭
靜係個2.1喇叭都佔左4/1位..加埋個27吋mon已經無左4/3 部電腦同mon只係相差4隻手指位
重點我間房細細間又唔通風 聽你咁講....咁我用水冷好似會好d wo

qszwax 發表於 12-10-23 04:39 PM

講中左 我放電腦個位同時放埋mon + 喇叭

如果你搞水冷嘅話價錢仲貴過你買齊晒D電腦零件都未定 ( 本人都唔肯定 )

同埋如果你唔識用,分分鐘除時令你部電腦係咁先,

如果你咁講你只好將電腦位置及電腦附近位置盡量整多D空間出黎,

及盡量將其他電腦產品改做方便

例如: 揚聲器盡量用2.0、鍵盤及滑鼠盡量用無線...等等

此帖原意為討論遊戲疲勞系統,
而並非討論電腦硬件軟體問題,
如再有離題,無奈只好關帖處理。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:19 AM , Processed in 0.033320 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存