2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 單P最強的極樂谷 3種套路 技術高超者係無人能敵 ...
go

[閒聊討論] 單P最強的極樂谷 3種套路 技術高超者係無人能敵   [複製鏈接]

單P之王,我覺得一定係極樂谷。

封招+暈人+震傷  的無限接招追風刀  

拉到你死,一飛就拍你落地,未打到已經毒死左的腐骨掌

仲有,最後3內時期的吸血爆擊王,雙刺~

10下玄木,爆個下威力,國服有邊個唔知?

所以,極樂一D都唔廢,只係你玩得熟唔熟ONLY,極樂可以好簡單就連招秒左一D少同極樂交手的老手。

打唔同門派要用唔同打法,對住錦E,唐門出毒掌,睇時機轉刀

面對武當要出雙刺,一下爆到,武當都未天馬唔到。

面對君子雙刀最好玩,快刀的作用大到你想像唔到

面對乞E,直接雙刀無誤

面對峨嵋,轉用毒掌打,一跳就拍番佢落地

面對少林,一定係雙刀應付~

極樂玩得勁,個個都話你屈機。

人地門派一樣有3套套路,一樣有優點
你講果d野要點實行先?
淨係講用邊套打,點打先得架
不如你講用手打

請問雙刀打少林點打
有招連住破防打我落地
之後雁行走就中招群暈

試過雁行埋身破防 都好易比人cut技連番轉頭
有時明明破防中左都好似冇封到人技
定係一刀兩斷中哂2下先封到人地招

其實我初頭都想玩極樂= =  但係都係俾和尚枝棍吸引住  跟住又俾幫派d人話 和尚機動性低= =   俾唐門玩死
最於決定左丐幫 ha!

紫月 發表於 12-10-26 09:02 AM
請問雙刀打少林點打
有招連住破防打我落地
之後雁行走就中招群暈

下面为大家带来少林VS刀法极乐谷的PK心得。

(8大门派小弟把极乐列为第3危险门派)

刀极乐对操作和距离要求非常高 只要你不手残 可以把刀极乐忽悠致死

当然这是说菜鸟极乐 高手极乐是把你忽悠致死

打刀极乐 距离一定要把握到 近距离极乐起手会放一个击飞的技能 好像叫追风逐电

可以雁行左右闪 个人建议切磋起手最好不要离极乐太近 很危险的 师兄们

或者极乐起手是一个实招 这个招是不封招的 被击中之后马上雁行跑开

卡距离 一定要在 追风逐电的击中范围外徘徊

拉开距离之后极乐会紧追或者原地放2秒CD的刀气 就是那个 远程刀气 注意格挡 别让少阳的BUFF叠起来。

如果极乐追过来的话 注意他刚刚放的是什么招 封招是不是CD冷却中

冷却中的话可以和极乐抢招 实招接虚招雁行跑开 猥琐打。

不确定是否冷却就雁行格挡 翻天打断他的虚招或者打断封招接冲拳

如果被极乐骗招(追风逐电击中后的连击)再他连完之后雁行跑开

注意!!!!!!!这时候的雁行是保命用的 极乐一串连击之后是不会追上的。因为这时候他招式全体CD中

他会原地龙卷风云叠少阳BUFF 注意刀气的起手式 挥刀的一瞬间雁行

是有很大几率躲掉的。因为你现在无法格挡和出招 必中少阳BUFF

拉开距离躲掉大概2个刀气之后 能格挡了立马格挡

等少阳BUFF消掉之后再见机行事。如果没躲掉或者极乐直接大招追击的话

嘿嘿。你懂的、认命吧

以上就是九阴真经少林PK刀法极乐谷心得。

==============================

以上既野自己領悟一下,逐電放得夠準,極樂已經可以連招扣人一半血以上。

逐電>雁行>龍捲(如果對方唔走)/ 快刀亂麻(如果對方走)>快刀/力劈/ 一刀兩斷 如果對方擋>睇準方向再放一次逐電/

少林一定會出暈技起手,擋一下,唔好介意會被佢打 即時放龍捲,佢已經企左係到

面對一D長期擋個時衝埋去 龍捲風雲,(好多都會以為你想出虛招破防/如果你既對手可以輕易就食你一次逐電,就咩都唔洗諗,直接破防,(佢又會封招)再出逐電 ,然後再接佢一套追風刀

極樂是好極端的一種門派,一係就贏鬼超型(對方毫無還手之力)
一係就輸得超慘

玩極樂最忌就係貪攻。

同埋用追風刀一定要轉刀既架招,同埋係咁E去擋人地D招一下

你會發覺本來軟都唔軟的力劈*CD2秒個招,可以一下劈逃走緊,雁行緊的 3XX血以上。

極樂主要玩罡氣同埋內息個D,無奈係極樂個內功心法係0支援。

呢一個缺點就係控性極強的極樂硬傷……

做極樂要有前期狂輸的心理準備,同人打得多就會識點樣打。

唔好死硬背書咁用追風刀,輸一定俾贏的多。

臨場應變同捉心理先係最關鍵的打法

=======================

另外極樂同人打,最忌就係被人擋左自己D招

情願唔亂攻,都唔好白送怒氣,被人擋招的話極樂打人係完全唔痛。

極樂呢個門派真係深不可測
強大到你想像吾到
正係2內36-10下暈3.5秒果下已經屈機 無限連
但係冇話咩職屈哂 因為真係好睇技術

極樂真的很強呢~_~

極樂真是一個綜合格鬥家呢~

睇字都係唔係咁明 不過唔該先

想當初一堆玩家話極樂係最弱門派

又話國服d高手玩到3內都叫哂救命放棄

而家又有咁多人讚極樂

極樂貧血個個都知...
不過攻擊真係幾係野架-
2內仲有暈人,夾埋追風刀又可以玩封招
前期真係會成日輸
不過慢慢練的話真係一個好勁既門派

一開頭唔知點打極樂谷~簡直各種死,嘩~做咩又禁技架,好似場場擂台都講左n次

笑傲無雙

可惜極樂頂唔住唐門吞鯨  君子堂姍姍綠影 一招就可以將極樂XXX!!XXX!!!

古烈 發表於 12-10-27 09:21 AM
可惜極樂頂唔住唐門吞鯨  君子堂姍姍綠影 一招就可以將極樂XXX!!XXX!!!

唐門2內36 加吞鯨高攻到你唔信。如果有裝一下88。。打成5000上都唔係冇可能

咁極樂就真係幾豆腐,不過群戰佢招禁技真心屈,一刀禁成堆比人sm

技術高,,玩邊種門派都會好強, 根本無得好講- -

san2012913 發表於 12-10-27 11:31 AM
技術高,,玩邊種門派都會好強, 根本無得好講- -

的確每個門派都需要一定既技術
但係極樂既套路都算係幾難上手既門派套路之一
無論走位、連技、混套呢d技巧同埋準確度
比其他門派有更高既要求

呢一點都係無可否認~

- -好想見識下你用快刀可以CUT君子腿技,我就未試過CUT到佢技

傻雞~k 發表於 12-10-29 12:13 AM
- -好想見識下你用快刀可以CUT君子腿技,我就未試過CUT到佢技

硬食佢起腳,然後龍捲拼佢招。

之後雁行走開,等佢追先再一次快刀,然後貼身放多次一刀(多數會破防)

極樂唔弱,只係操作要求高
樓上,你講都係天馬行空想法=.=
首先,君子堂雙衝風,你同佢拼一次,佢就有第二招衝風
會玩既君子出完兩招一般都會雁行閃,
再飛標(2內36擊倒),再黎兩招衝風
你可以力劈佢10下暈,但未暈之前應該食左4-6招
而且君子腿兩招技能克制一般實招(龍捲)虛招,
同君子腿打,只有等佢出完兩招先有機會去封招
而且要一套連,我相信好多極樂同道都試過被 33綠影一招ko既感受
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 07:34 PM , Processed in 0.037068 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存