2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 綜合運動討論區 parkour freerun 跑酷 運動 香港superadd-parkour 招人 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[戶外活動] parkour freerun 跑酷 運動 香港superadd-parkour 招人 [複製鏈接]

大家好.我地系係香港玩parkour運動既小團體Superadd

我地係希望係香港推廣parkour哩樣運動

首先介紹下咩叫parkour:
Parkour係一個新既極限運動,係香港開始有幾年。parkour來自法國,由大衛·貝爾創立。唔同於普通跑步,可以自由做出一d有興動作,包括空翻,攀爬,翻滾和跳躍等等,我地玩parkour想做咩?我地想要的自由。很多人都誤解,玩parkour係一個危險既運動,但係確實係一個安全既運動,玩parkour係免費既,因為parkour唔需要一個波/球拍,我地可以隨時隨地玩~係香港任何地方~

因為有好多朋友都唔明superadd係點解所以我係到解釋一下
superadd既意思解超級藝術 >>D人問點解叫超級藝術而唔係超級加呀~?<< 係因為add 係法國入面係藝術咁解 所以add=藝術
super=超級 superadd就=超級藝術   就係咁簡單la~

Superadd是由三位和一位在日本的朋友,對free running有熱誠的年輕人於2010年正式成立,分別是多年經驗的大雄、daniel(油油),啊惟及啊朗,目的是希望可以與對parkour有興趣的人士練習和交流,令大眾觸到這種在香港新興的街頭運動,並吸引更多人來學習這剌激和健康的運動。

我地哩個團體既人大家都係好有心練,但係都要希望你來參與,如果你唔識我地可以教你,我地唔收學費,每次我地既收費都只係場租既錢.只係希望大家可以支持一下parkour既運動
我地正招募有心想玩parkour既人

我地會定時係觀塘/九龍灣/小西灣/其他體育館練習/室外到天水圍, 美孚, 九龍公園,中環,西灣河,箕筲灣,香港九龍新界任何地方室外練習   
我地唔收學 只收埸費 $40-$20 收左多既我地會拿來儲  入左團既level1團員室內體育館練習收費20$ 非團員40$ level2以上團員室內收費全免

入團表格係facebook 群組相片下載及自行例印/唔明或有問題可以MSN問我
我地遠至日本都有朋友!唔好怕事怕遠~怕一個人來~
想勁d就要多練習最緊要!

youtube搜尋字眼:hksuperadd
有興趣可以add 我msn:chansungyau2000@yahoo.com.hk
fb群組:香港Superadd-parkour (請+msn /入群組聯絡daniel chan/wing wing wing/lc wai )
歡迎任何parkour/freerunning團隊加盟/交流

0.0              

PUST~~~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 01:54 PM , Processed in 0.027758 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存