2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 (原創)細說奇遇
go

[閒聊討論] (原創)細說奇遇

說到奇遇  大家都很希望能發生在自己身上 這次我詳談怎能容易觸發奇遇  

目前小弟在這1星期觸發了3次奇遇 都係npc頭頂有燈壟行埋黎 地方是蘇州 洛陽 金陵  ..得到的是雁行和2個打造台

當然我知有人會刷奇遇  就是掛係npc前加好感度.. 蘇州鳳思果度就是1個好例子 依個方法需要極高既耐力 ..時

間...沒耐心你想要有高獎勵的奇遇?要知道npc好感毎日都會跌  而且跌既幅度都幾大下...加上我聽閒就算刷到

npc係喜歡既好感度都未必會觸發奇遇  

近日我發覺觸發奇遇可能關玩家聲望同俠 惡 邪 狂 既事 ....聲望越高當然就會越多人找你幫手..因為你多人識左

..試想想1個初出茅廬既人點會有人會找他幫忙呢?   另外你既善惡都關事  ...好人同壞人當然有不同結果啦..

關於觸發奇遇既黃金時間是有的  時間係朝早8:30-10:30  夜晩8:00-10:30   呢段時間比較容易觸發奇遇  

另外奇遇是有cd時間的....當時間1到地圖某個npc就會係地圖内周圍行....任何1個地圖都有可能觸發奇遇 ....所以

記住要時不時周圍去下行下...要諗下唔通你長時間種田 掛機  奇遇就會發生在你身上嗎?

睇完以上...都係同大家講  奇遇最重要既因素都係幸運     不必太執著了,遊戲是娛樂,唔係被玩!

已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 15 感謝分享!

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

留言一下~~~~~~
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 -5 無意義內容

總評分:  威望 -5   查看全部評分

平常心,不要強求

網上亦有人話飾品綠字個行有機會影響奇遇

唉,我刷到個npc好感度仰慕,都冇出紅燈籠,玩咁耐先奇遇過一次,做完個任,送左個二指禪殘卷俾我

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 10:17 PM , Processed in 0.032064 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存