2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 逃離地獄小心得--CARRY靠李星
go

[英雄心得] 逃離地獄小心得--CARRY靠李星   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

最近想衝1450 自從幾個月前落左1300一直路人 呢排爬分時發現李星真係唔錯

首先符文我會用上AD通用系列(大攻擊 紅攻擊 黃物防 藍攻擊*1+固定魔防)

1套已經有齊哂應對上路既功效

天賦我用21/8/1 防方面睇上路係AP定AD型而換頭3點 之後1點扣小兵傷害 4點生命 攻擊天賦我會唔加吸血改為傷害 因為本身W已經有吸血

技能方面R>Q>W>E
李星係前期係可以話無敵 無限Q POKE 6招技配合令你可以前期1打2

大家可以試下

遲D再補上英雄對線心得

玩過星曲WEB

隻英好薄...前期很強...後期...好多人都有一個問題...就係走去Q完W去隊友到...-.-之後隊友變錢!
見好多李星後期...都唔見影

十週年勳章(賀詞)

回覆 阿軒~* 的帖子

當然 出裝方面李星應該要平衡坦同攻擊力 到後期佢最主要都係坦 因為要突入對面踢人出黎

我出裝:打JAX呢類既英 前期唔太順既 可以出燈籠 順風可考慮:多蘭劍 吸魔劍 小冰鎚 殘暴之力
到中期我通常會合大冰鎚 軍團盾

玩李星意識非常重要 比如說 當兵線係對面塔底時 要考慮去GANK JG/中 因為佢真係好好GANK 但係注意對手既動向 李星走佬真係無敵  可以Q野怪 W隊友,WARD,小兵 仲可以踢走人

對線:對任何英雄都好 李星要好好把握佢頭2LV既無敵優勢 試問2LV有邊隻英係上路可以夠佢打 靠佢被動 頭2LV QW抽水 最小迫出1-2支紅  之後可以大壓特壓
係上路我暫時未見到邊隻英係可以壓臭李星 大部份都打過(差藍寶+放鬼佬未打過) 但藍寶我有信心可以壓爛佢

隻英carry唔到....後期

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

等待更加詳細既心得

笑傲無雙

雷割耳 龍女  達叔 烏迪爾 傑西都打得贏李星
要後期有用  就一定要出攻裝

上路最強李星VOYBOY

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我逃離地獄是靠索娜

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

玩李星唔係睇佢原本資質係睇技術

玩李星要有技術先得-.-

十週年勳章(賀詞)

youlovesogood 發表於 12-11-9 12:22 PM
雷割耳 龍女  達叔 烏迪爾 傑西都打得贏李星
要後期有用  就一定要出攻裝  ...

首先傑西 同樣地 佢有6招技可以用 但係李星用既係能量 而佢用既係魔力 第2 傑西既POKE對李星係無用 只要係見到佢有意Q既時候 W遠攻小兵再行後一步 佢命中率大降 另外 佢鎚既QE磨血係因為擊飛後對手無得埋身 但係李星係傑西Q埋黎既時候 先Q一下 擊飛後再Q埋身 肉博戰李星前期加上被動係無得輸 所以我唔認為傑西可以打得贏李星(至小係地獄, 我發文既重心係要逃離地獄)

達叔更佳 你跳黎跳去 只要佢接近唔到你佢都全無作為 龍女URDY呢類JG英我在地獄上路未見過 RENGER方面 隻英本身OP 但係而加10場有9場會BAN掉 所以我都唔覺得佢會阻礙到我衝破地獄

後期有用出攻裝? 唔好講笑啦 李星打上路既定位係大男 你走攻擊路線姐係表示你放棄左防禦 試問 後期就算比你Q中隻AD踢佢出黎 但係你同AD一樣薄皮 只會換成4打4既情況 但係我後期如果坦得起 除左一開頭踢出黎時輸出有不足 但係在隊友秒殺一隻既情況下5打4 點都有優勢 LOL就係人多蝦人小既遊戲 除非你係肥到離哂譜 唔係既話比敵人人數小既情況下 勝算自然大減

上面話李星CARRY唔起 CARRY既定義係咩先 前期?中期?後期?  我敢講 我係地獄玩李星 有一半既場數係打到20分鐘就贏 因為我首先會壓爛上路 一直幫JG/中GANK 十零分鐘就會放上直衝小龍戰 如果對面上路幫 你前期壓爆佢 裝備上一定有優勢 而且裝備我都係用攻擊中有點坦力既裝(冰鎚加血 吸魔劍加魔防 燈龍加物防等) 裝備上 除左有穩定輸出 仲可以有一定既坦力去擋 而且逃走能力佳  可以令隊伍係最小損失底下拉開優勢

我發文既重點係希望係地獄既朋友們可以多一個爬上去既選擇

笑傲無雙

回覆 manman629 的帖子

最大既問題係你假設左人地 主動出技打你
打TOP 就係贏個時機
傑西遠攻慢慢磨你 等你出左技 先轉鎚E你  再拉打
你話達叔埋唔到身就無作為   咁我想請問你點樣食兵

我話出攻裝既意思   唔係好似下路遠攻ADC咁全攻
好似出 嗜血  好戰 冰鎚 終末 復活甲等等

同埋我真係孤陋寡聞   未見過會戰時100%踢到人出去既李星 而唔洗死

十週年勳章(賀詞)

youlovesogood 發表於 12-11-10 10:18 AM
回覆 manman629 的帖子

最大既問題係你假設左人地 主動出技打你

我上面一早講左 可以用Q一直POKE 仲有 食兵一定要埋對面英雄身? 我7秒一次Q尾刀又得 普攻尾刀再W走又得 你話傑西遠攻磨你血 但你認為佢遠攻真係射好遠? 我係遠攻兵位佢只抽水 我咪直接W小兵埋佢身囉 我上面提既只係面對上面既英雄有咩破解方法 你認為係地獄每個人都做到好似你講咁勁? 時機重要 我提出正常既情況 唔通心得就係要提出所以有機會既情況出黎? 咁1萬字一篇都講唔哂啦下哇

我只係平心而論 而你就假設你打緊既係高階場 我寫呢篇野由頭到尾都係講李星係低階場可以有一番作為 而事實我亦做到左 我由星期3 1287分 每日打2 3場 而加已經升到1370  9場入面(7W2L) 3場李星 3場贏哂  李星勝率確實到了,保持80%

我所講既只係我係地獄爬分時既所看所聞而打出黎既小心得 如果你認為我廿零場李星RG可以遇哂咁多唔同既英雄/情況 對唔住 咁我只好收聲 你贏了

講乜英都冇用 就算1個2個打得好  其他路唔掂,送頭 一樣係等輸

Lee sin太強地獄個d人唔識玩

玩過星曲WEB

多謝樓主分享! 有見地

忍影世界 玩過星曲WEB

多謝分享
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:50 PM , Processed in 0.033576 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存