2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA [原創] CB屠殺者基礎操作心得(至22LV)
樓主: strong
go

[心得分享] [原創] CB屠殺者基礎操作心得(至22LV)   [複製鏈接]

文老大 發表於 12-11-14 12:52 PM
回覆 Kuso-小光 的帖子

唔係好多身位技既咩?

新手時期基本上係硬食,但係佢天生輕甲,你可以閃避,但係好多時任務要你打D怪都係一堆。。。
火力方面真係叫做勁過補血,想快D就要血小D。。。。
所以雙劍好宜出事。。。玩之前要有心理準備==

我都覺得屠殺者好易玩,
起碼打怪對比其他職業可以用輕鬆黎形容。

推推推推推推推推
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 -5 惡意灌水

總評分:  威望 -5   查看全部評分

雖然我冇玩過其他版本,,,剩係有玩台版既CB,,一名劍鬥
初期自己一個打任務怪,,,真係好吃力,,,每打一轉就要等血回返咁上下先再打,,係E到已經慢過其他職業,(但你想慢慢享受玩遊戲樂趣既,,真係可以比你慢慢享受)
玩到27 LV 期中D 任,,真係一定要組隊打,,唔係個個任都可以SOLO單挑,,,有隻主線,,狂暴XXX ,,真係好Q難單挑,,死過幾次~"~..
但到佐有把+7既22副本雙劍,,,就開始愈打愈順,,,所謂既精英怪全部都係SOLO,,,蜘蛛丫果D梗本就係生菜,,係咁斬係咁斬,,真係好爽,,
玩劍鬥一定要捱過前期1-20 LV,,事關冇返咁上下裝,,打同LV怪,,梗本係換血,,當然唔係隻隻都係咁,,BUT升LV就一定比屠殺慢,,,
初期想玩得順,,升得快,,,冇親友團係好難好順咁升落去,,,
唔知係未台版特別版,,,D精英怪真係未算話難打,,D怪出技又慢,,,就算唔避一野都未去到一半血- -,,,,希望打後既精英怪唔好咁水皮,,唔係爽唔到的~

好高興大家看我這篇文章

其實我在文首的評分比喻是想提醒屠殺者的玩家需要注重技術,
並沒有任何抬高屠殺者的玩家的意思,
如因我的文筆水平而令各位有誤會,
我在此向各位致歉

我寫這心得的原意是想找屠殺者的同好一齊研究技術,
並讓新手縮短適應屠殺者玩法的時間,
故此我修改文首的內容, 希望討論能集中回技術研究

見有板友對我的難度論有興趣,
我也在這裡解說一下,
我個人對職業難度的觀點是以生存能力為準,
引用名言 - 死人是沒有輸出的
劍鬥士如要做坦, 相信難度是公認的,
槍騎士要坦怪坦王, 不容倒下壓力是大,
可是能夠得到補職的全面照顧,
而身為近戰打手的屠殺者只能是二奶的命...
又因攻擊輸出模式需要和敵方保持親密接觸,
身為近戰中體格最弱又沒有格擋技,
副本中王同小王的攻擊範圍都很大,
緊急回避的逃脫距離有限及需要CD4秒 (格擋技可長按持續和CD只需短短的1秒)
以上只是個人摸索和看高LV的文章和影片的推論,
如承我一直所說的只是個人心得和見解, 非甚麼高言偉論
亦因我上一段的說話, 是以不想再為這點而爭論

笑傲無雙

strong 發表於 12-11-16 03:01 AM
好高興大家看我這篇文章

其實我在文首的評分比喻是想提醒屠殺者的玩家需要注重技術,

====================================================================
劍鬥士如要做坦, 相信難度是公認的,
可是能夠得到補職的全面照顧,
而身為近戰打手的屠殺者只能是二奶的命...
又因攻擊輸出模式需要和敵方保持親密接觸,
身為近戰中體格最弱又沒有格擋技,
副本中王同小王的攻擊範圍都很大,
緊急回避的逃脫距離有限及需要CD4秒 (格擋技可長按持續和CD只需短短的1秒)
以上只是個人摸索和看高LV的文章和影片的推論,
如承我一直所說的只是個人心得和見解, 非甚麼高言偉論
亦因我上一段的說話, 是以不想再為這點而爭論
=====================================================================

非常中肯
不過佢都係唯一可以正面拉王坦王的一個職QAQ

大劍,最後要講既就係玩家自身既技術,因為佢可以保命既技小之有小
可以講係得1~2招

對自己有信心既,大劍既比到你既快感不可言喻
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:42 PM , Processed in 0.025539 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存