2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 失戀治療所 唔該大家幫我解答以幾個問題,係幇個女仔問的! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

唔該大家幫我解答以幾個問題,係幇個女仔問的! [複製鏈接]

她失戀了,所以有一連串問題

其實我真係好吾開心,點解拍拖咁辛苦

點解用真心去對待一段感情,到頭來咁難堪

我覺得好痛苦,我到底做錯左d咩?咪錯在愛佢?

付出左既愛,我又可以點樣收番?

我剛和女友分手了  5年了  她說...分手吧  就分手了  3天了  個心平靜左   愛付出   唔等於有回報
付出了你會後悔?正常沒有吧   只可以  祝她幸福    合則來不合則去  

Alta活動勳章 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 狗爺 的帖子

點解拍拖咁辛苦
2個人的愛情 本來就得來不易. 要經營並不是口講般容易, 要經營得好 是需2個人一起努力, 並不是單方.

點解用真心去對待一段感情,到頭來咁難堪

只能夠說 你未遇到對的人.
相識相遇已是緣份, 未能最終一起只能說你們緣份未夠.

我覺得好痛苦,我到底做錯左d咩?咪錯在愛佢?
愛情沒有對錯之分, 只有你錯愛他. 如果你一開始就知他是什麼人, 於分開後才後悔愛上他, 會不會有點多此一舉.
潑出去的水難收. 既然都付出過了, 又何需再傷心.
哭過就夠了, 不要再為不值得的人流淚了.
對自己好些吧. 嘗試放下這段令你傷心的戀情, 重新振作吧.
要記住, 總有懂愛你, 懂疼你的人 於往後的路程上等你.

付出左既愛,我又可以點樣收番?
付出的愛=潑出去的水, 是收回不到的.
曾經愛過亦是幸福, 總好過你未曾愛過.
本來 雙方的付出已不是對等, 你又何需計較呢.
沒有人未曾傷過, 你應該更感謝他 可以給你一個成長的機會.
愛情是可以令人長大的.

請不要害怕愛情, 因終有一日, 你會遇到一個 更懂愛你、疼你的人.

其實開始左一排,你會發現佢係咪真心愛你/對你.
如果其後佢好似冇一開始對你咁好,你就要同佢傾下,
尼D野係要靠平時睇到既同感覺到既!如果你話我平時乜都睇唔到感受唔到佢係點既..
只有個句..算啦..

十卜~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 03:21 PM , Processed in 0.030889 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存