2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 百萬人的三國志Special 小弟遇到一個充點的情況, 希望所有玩家留意!! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

小弟遇到一個充點的情況, 希望所有玩家留意!! [複製鏈接]

在此先聲明小弟沒有任何惡意中傷成份, 只希望對玩家作出提醒.
對遊戲商, 以及玩家都有好處, 希望管理員請勿打壓言論自由,

小弟於18/11早上於2000fun購了用於百萬人的三國誌400點數卡,
因本人是使用facebook進入遊戲的, 按下了充值點數後,
被引導到了台灣的wasabii網頁進行資料登記,
登記完畢後, 馬上進行點數充值,
但當輸入完序號及密碼資料, 充值時發現顯示為"序號或密碼錯誤"
那我馬上聯絡2000fun客服問過明白,
下午得到回覆表示遊戲有指定香港充值入口,

問題出現啦~大家要注意啦~
這個步驟是沒有任何提示,
登入台灣的wasabii網頁是可以使用回剛才於台灣的wasabii網頁登記的facebook用戶專用賬號(Fxxxxxxxxxxxx)
在不清楚的情況下, 本人開了一個台灣的wasabii網頁的賬戶, 用於充值點數,
如是者, 在這賬戶充值了點數, 好開心啦, 馬上入遊戲使用點數啦......
可惜發現點數並沒有充值增加, 依然係0點,

那馬上到遊戲網站, 找客服問過明白,
才發現facebook登入賬戶,  只能被引導至台灣wasabii網頁,
心想香港玩家, 當然要找香港客服呀~
那便到香港wasabii網頁找客服, 點知原來facebook賬戶以及台灣wasabii賬戶,
又不能登入香港wasabii網頁客服中心, 只好開一個香港wasabii賬戶, 開到好累,
個死人小鍵盤入密碼好唔方便, 但我明白的, 保障用戶, 這點明白的.

好~開好香港wasabii賬戶, 終於可以問客服問題啦,

問題如下:
本人用facebook登入的賬戶未能充值2000fun買的點數,
因2000fun購買的點數有3天時間限制,
亦因充值點數要等入貴公司賬戶才能充值,(這裡應是 - "登入")
所以本人開了一個登入賬戶為aaaaaa,並已充值了點數~
煩請將點數由aaaaaa轉移至Fxxxxxxxxxxxx.
並反下解一下以後的充值途徑.謝謝(這裡應是 - "講解一下以後的充值途徑")

將情況反映了給客服, 可惜得到回覆是:
"已送出的點數是不能轉轉到其他帳戶,請檢查清楚再按送出按鈕,謝謝。"
好無奈的答覆, 但再無奈也要接受.......
此終是我自己怕點數過期而未問客服情況下便開了賬戶充值點數.........
大家可能會話係我自己蠢, 亂咁開賬戶充值,
但容許我跌左落地拿返(炸)沙,
但台灣wasabii網頁那處要用facebook用戶專用賬號登入,
這點確實不清晰.
我呢一百蚊唔係d咩大數目, 但對一d學生哥可能很重要的呀,
希望遊戲商能改進一下.

謝謝大家睇完此文章,
希望此文章能提醒各玩家.......希望各位唔好發生同樣既問題.......
希望管理員唔好刪除此文. 謝謝.

p.s. 本人早已用facebook用戶專用賬號, 開通了遊戲並已努力升等級, 雖然不高, 但也算用上了時間, 所以重來無諗過用回台灣wasabii賬戶重新開始遊戲.

我未買tc card 但我是用wasabii登入 因開之前沒注意,如果我在2000fun買點 要注意d咩,步驟要如何

哈哈哈
你真係有心,不過我就未聽過用A帳號打機,入點就入住落B帳號先
幫你過帳就人情,過唔到係正常

回覆 天山老人 的帖子

我建議你問一下客服啦~~~

回覆 肥豬哥 的帖子

我都說了是無奈, 但都要接受,
沒有其他辦法, 唯有豪俾佢,
但玩遊戲既興致無曬......

回覆 肥豬哥 的帖子

還有就是最初根本無意識到佢係要用返facebook專用acc login充點數~
因為facebook專用acc用戶名稱, 從來都無明示俾玩家知道,
有顯示facebook專用acc用戶名稱, 但要仔細睇先睇到~~~

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

收到了!!

之前玩信喵儲過一次點都試過差D中招,好彩因為之前玩其他GAME時試過真係入錯ACC (宜家D網頁GAME好興用FB或一堆其他帳號入GAME....)
所以上次打算入點果時用錯左之前玩SD開既ACC入去台灣既WASABII....諗起都係去望下個ACC有冇信喵先~就係咁, 救返一次...

勸大家,玩百萬三國又好, 信喵都好= =入左隻GAME, 見到自己個角色~用佢地GAME畫面果D儲值或轉點BUTTON搞儲點安全好多

**回樓主~我發覺咁既方法仲好...唔使用佢個小鍵盤XD

回覆 lilac 的帖子

謝謝你既指示, 希望各兄弟玩得開心又放心~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 07:44 AM , Processed in 0.064286 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存