2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍虎亂舞K1 《龍虎亂舞Online》再會有期!11月22日結束公測! ...
go

[消息] 《龍虎亂舞Online》再會有期!11月22日結束公測!   [複製鏈接]

官網轉載:

距離《龍虎亂舞Online》公測結束之期還有兩天。你已取得好友的聯絡,準備開始一場新的冒險之旅嗎?
餘下的日子,還有什麼要做嗎?參加2000Fun論壇於今晚20:00舉辦的「留影活動」?與好友進行忘我激戰?
挑戰還未戰勝的Boss?能活得快樂無悔,真是多麼的美好啊!

再次感謝各位玩家的支持,《古惑仔》、《九龍城寨》、《龍虎門》等港漫的協助支援,讓《龍虎亂舞Online》
光輝閃亮,讓我們獲得相識的機會,創造快樂的地方,奇妙的回憶,珍貴的友誼。謝謝大家。

最後,為大家送上一首歌。輕輕說聲~~再見。
*再見,就是「再次見面」的意思。

歌曲: 再見
歌手: 李克勤
作曲: 周啟生
作詞: 李克勤
編曲: 周啟生

http://www.youtube.com/watch?v=7i6FNoS2C00

難以說出 這一剎的感受
段段舊日記憶 閃過後再從頭
八年悠長歲月 早跟你成為朋友
此刻捨不得你 已漸漸眼眶濕透

*話再見 此際話再見不易
 誰明白心裡滴著淚兒 我怎麼啟齒
 誰願話再見 此際話再見不易
 還期望跟你好好珍惜 這份情誼 *

仍會記起 當天我的驕傲
獨在路上跌倒 心裡頓覺迷途
你曾在我灰心 徬徨時給我勸告
令我今天感到 我現在那些鼓舞

Repeat *

你曾在我灰心 徬徨時給我勸告
令我今天感到 我現在那些鼓舞

Repeat *

Say Goodbye Never Say Goodbye
誰明白心裡滴著淚兒 我怎麼啟齒
Say Goodbye Never Say Goodbye
還期望跟你好好珍惜

笑傲無雙 玩過星曲WEB

08仔直到最尾都一支持k1 十分多謝你!
(另:十二月活動你會出現嗎?)

玩過星曲WEB

08 不如你都加入 龍虎亂舞之友 吧!!
http://www.2000fun.com/group-4027-1.html

最新決定:
我決定出左日後 格鬥俱樂部 呢隻動作格鬥新game時,
成立「K1同盟會」!!!!!!!

kellylo  好呀  發表於 12-11-22 07:13 PM

笑傲無雙 忍影世界

回覆 marcoltw 的帖子

好呀好呀.....隻game公測左未??在k1冇機會入你公會[sosad],到時玩e隻game果陣可5可以入你地個會??可惜電腦要遲d先整

玩過星曲WEB

pl6564 發表於 12-11-20 09:05 PM
回覆 marcoltw 的帖子

好呀好呀.....隻game公測左未??在k1冇機會入你公會[sosad],到時玩e隻game果陣可5可 ...

我諗無咁快, 亞洲區裡面好像先得日本有代理拎到...

2013年吧...

完來已經最後一日

見~

我都抽小小時間打返篇文先,在此首先要多謝GM08,公測近一年以來,在虛寶上的不斷支援和提供遊戲攻略資料。講真果句,當初無諗過會玩K1,因為小弟玩格鬥game係最屎,出拳收拳~幾時跳~幾時格擋都係慢幾拍。港漫角色更加係知D唔知D,龍虎門剩係識王小龍王小虎,因為之前中華英雄OL出過龍虎門資料片,其餘什麼車寶山、火雲邪神一律唔識,還有旺角前一個車站-太子。一個唔係港漫fans又唔係鐘意格鬥Game的人,會玩K1真係幾出奇。

特別要多謝一位已經離開K1好耐的朋友(太耐了忘了名稱),好主動日日搵我入去打幾RD練身手,但多數都係比人打死,印象好似未試過打贏添...還有一位細細粒,經常帶埋幫會d人入活動房玩,每個星期起碼有得寫活動搞成點,唔駛R爆頭「老作」。仲有好多願意抽半粒鐘時間企定定做訪問的玩家,要忍受小弟間歇性彈game...

後尾聽聞接著更新會出九龍城寨,心血來潮買下人生第一本港漫,還記得創刊號送洛軍人物卡,好似接住第二期送專用武器(唔多記得),但又好唔好彩!本創刊號起公司唔見左,仲諗住開始慢慢儲,買到大老闆殺入九龍城寨同洛軍鬥P就無再買了,原因係好難買到!7仔OK唔駛半日已經無貸,最後要上國內漫畫網睇返先順利睇完。 

K1比人感覺係與別不同,出面十隻~有九隻打機一上線,唔係做任務就趕住組團打副本。K1一上線就好似欠人周身債,唔駛幾秒就掉你入房切磋,其餘時間就係吹水較多。整套遊戲就係咁簡單,不斷同人打打打,學下點出招點攻點守,嬴輸真係九成九睇自己技術去到咩層次。

到最後K1係咪算係一款成功的港產遊戲,從人流同人氣等等表面數據上~遠遠比不上其他RPG,但係2000fun又好神奇地營造出一個資深+死忠Fans的集中營。唔係刻意擦各位的鞋,睇返官方其他無乜人再玩的遊戲,放acc的post佔成個板有多,而我見到的K1討論區真係有班有心的玩家講緊Game入面的大小事,剩係臨別秋波的近幾個月,還會不斷回覆關心和不想遊戲執凹,剩係依份人情味~出面好難搵得到!

MMORPG執凹,失去的頂多是虛幣神裝點數和等級

但K1執凹
卻失去各位多年來苦練的心血
每一拳一腿都經過深思熟慮
數千場的比試
漫長的試鍊
每一場勝敗背後都有著唔同的歷史
唔同人的故事

marcoltw  你真係寫得好有味道呢~~ 我都想知你係咪卡非思  發表於 12-11-22 12:06 AM

回覆 祭神KING 的帖子

你係唔係Player online既卡非?

祭神KING 的文章看得我想哭了!!
今時今日,真係好少game可以好頭好尾。

今天,是《龍虎亂舞Online》最後一天。再依依不捨,也要說再見。
再見「再次見面」的意思。雖說要離開這一個家,但無阻我們的情義。

在最後的三個月中,我們起義、我們網聚、我們合照、搞比賽、交換聯絡、分享體會,甚至寫告別文。
珍惜最後的時光,珍惜大家的友誼。能玩一個遊戲,在終結時留下友誼,不是一堆虛幻的數字,是多麼的美好。

回望過去,能成為K1的PM兼GM,能有一班熱心兼體諒的玩家,是我莫大的榮幸。
雖說,你們的被騙案件老是叫我頭大,但能在危機中學習成長,為投身社會預習防騙術,分辨是非,也算是一件幸事。
自強不息的精神,不屈不朽的毅力,在這一代中,已很少見了。

時間到了,《龍虎亂舞Online》已關服了。雖人去樓空,卻不感孤寂。
K1的玩家,與別的不同。關服不是終結,而是新的開始。
因為我們玩的,不是單純的數字。是友情。

祝願大家,平安快樂,友誼長存!!

P.S.因著《龍虎亂舞Online》,認識了不同的港漫,結識了不同的人和事,獲得一段段珍惜的友誼,確是一份難得的「緣份」。

謝謝代為的Gameone,開發的CS,因著您,燦爛了短暫的生命。

玩過星曲WEB

有頭 有尾 我王小牛(北斗狂牛) 在K1裡做了!哈哈哈哈~~~~~~~~~~(呼嘯而去)

我最後都上左佢兩分鍾就彈左洛泥lu   
望住 小牛既黑12少既掛機身影 有點親切          岩岩好轉好人過好裝 就冇了
再見啦 k1

係最後同K1講再見之前都玩到最後一場PVP叫做無悔今生啦.........
另外最新公報有一隻game名相當搞野重要係岩岩今日先出新聞《霸天武神傳》!
http://www.2000fun.com/article-47803-1.html

再見了k1 online

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

K1 永別了
K1 永遠是我第 1 隻 online game , 永不忘 與朋友 系 K1 的共同生活
有緣再見

贈歌~~~

很好的配樂。
謝謝 kellylo  的分享。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:50 AM , Processed in 0.039942 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存