2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA (((體驗帳號升級)))合併所有資料如內
go

[心得分享] (((體驗帳號升級)))合併所有資料如內   [複製鏈接]

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

免費體驗帳號可以試玩TERA,等級上限22,仲有其他功能限制(包括無法交易、無法聊天、無法使用倉庫、無法主動加好友、無法創建隊伍等等)

如果要解除試玩狀態,就要儲值1500點或包季
引用原貼

詳情如下
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

點樣升級變正式啊?

如果係免費體驗帳號,就唔可以淨係包一個月,包一個月佢會鎖定你個帳號,只要儲值1500點就可以解除此限制

如果你係付費300點買帳號或$78序號開通帳號,就可以就咁包一個月,解除免費體驗狀態

引用原貼

流程如下
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
首先你有免費體驗帳號,跟住...

1. 依度儲值點數 (OMG1500點),儲值後就成為正式帳號
http://www.omg.com.tw/code/purchase/convertcashcard.aspx

2. OMG點數轉TERA幣
http://www.omg.com.tw/code/purchase/teracoins/Index.aspx

3. 買TERA月費(買一個月都得)
http://tera.omg.com.tw/itemmall/itemlist.aspx?c=1

4. 購買時間商品(包月、包季等)後,請到<序號查詢>網頁確認序號並兌換
https://pay.omg.com.tw/code/valu ... 082&t=1&p=1

5. 啟用月費或其他時數 (我的寶物庫)
http://tera.omg.com.tw/Itemmall/MyItem.aspx

引用原貼

已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 20 你說的內容我非常同意

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

清楚曬...thx樓主!!

十週年勳章(賀詞)

夠薑 發表於 12-11-25 11:21 PM
免費體驗帳號可以試玩TERA,等級上限22,仲有其他功能限制(包括無法交易、無法聊天、無法使用倉庫、無法主 ...

姐係就咁係OMG申請體驗帳號就要買1500點買埋包季先可以解除體驗狀態?

姐係...只要買季??就可以唔洗比78$開通AC錢?

月之魔童 發表於 12-11-26 12:15 AM
姐係就咁係OMG申請體驗帳號就要買1500點買埋包季先可以解除體驗狀態?

免費體驗帳號就係咁

小ma仔 發表於 12-11-26 12:49 AM
姐係...只要買季??就可以唔洗比78$開通AC錢?

你包左季代表個體驗代號已經升級做正式帳號,唔駛$78開通

十週年勳章(賀詞)

帳號已被刪除 發表於 12-11-26 01:00 AM
免費體驗帳號就係咁

姐係買千五點買包季就會解除?
(小弟理解能力有點差,唔好意思 )

如果買1500點 係1次過買1500 定500X3? 因為我買左300點...

月之魔童 發表於 12-11-26 01:29 AM
姐係買千五點買包季就會解除?
(小弟理解能力有點差,唔好意思 )

其實儲值1500點已經會升為正式帳號,之後你買一個月月費都得
已有 1 人評分Good 收起 理由
月之魔童 + 3 你的回覆對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

霸氣A_A 發表於 12-11-26 01:49 AM
如果買1500點 係1次過買1500 定500X3? 因為我買左300點...

分開買,只要帳號入面有1500點或以上就得

SORRY 我仲有問題
咁我入左3張500點就係正式會員啦 咁係當比左1個月定比左幾耐??

十週年勳章(賀詞)

帳號已被刪除 發表於 12-11-26 01:53 AM
其實儲值1500點已經會升為正式帳號,之後你買一個月月費都得

哦..原來係咁..唔該哂

霸氣A_A 發表於 12-11-26 01:55 AM
SORRY 我仲有問題
咁我入左3張500點就係正式會員啦 咁係當比左1個月定比左幾耐?? ...

你入左1500點入帳號,成為正式會員
你個帳號會有1500點未用
之後先自己攞D點數去買月費

1. 依度儲值點數 (OMG1500點)
http://www.omg.com.tw/code/purchase/convertcashcard.aspx

2. OMG點數轉TERA幣
http://www.omg.com.tw/code/purchase/teracoins/Index.aspx

3. 買TERA月費
http://tera.omg.com.tw/itemmall/itemlist.aspx?c=1

4. 購買時間商品(包月、包季等)後,請到<序號查詢>網頁確認序號並兌換
https://pay.omg.com.tw/code/valu ... 082&t=1&p=1

5. 啟用月費或其他時數 (我的寶物庫)
http://tera.omg.com.tw/Itemmall/MyItem.aspx
已有 1 人評分Good 收起 理由
hydefaith213 + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 3   查看全部評分

唔該哂 明白哂啦

樓主,求救~"~
我個體驗帳號黎
但買左條78蚊序號打算開通帳號,咁有無得套返落個體驗帳號到用
我正係見到體驗升付費,禁落去話我無300點,但我用300點買左個序號...

霸氣A_A 發表於 12-11-26 01:55 AM
SORRY 我仲有問題
咁我入左3張500點就係正式會員啦 咁係當比左1個月定比左幾耐?? ...

你入左1500點只係當你比左錢買AC咁解

你包月就可以用你入左既1500點入面扣500黎包月或者扣1350黎包季(3個月)

tommy19932 發表於 12-11-26 02:26 AM
樓主,求救~"~
我個體驗帳號黎
但買左條78蚊序號打算開通帳號,咁有無得套返落個體驗帳號到用

你果300點係買左AC架喇
吾同入1500點就當買左
所以係無左300點....

你而家只要買500點OMG包月或者1350包季(3個月)就升到付費制

tommy19932 發表於 12-11-26 02:26 AM
樓主,求救~"~
我個體驗帳號黎

依度開通
http://www.omg.com.tw/Code/Purchase/ExOAccount.aspx

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 忍影世界

清楚曬

帳號已被刪除 既解答夠詳盡 thanks :P
加埋樓主既post... 完全明哂
開頭仲以為入1500點 一定要即刻用左去包季
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 03:44 AM , Processed in 0.047507 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存