2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA 屠殺單挑37副 攻略流程~(更新50副)[不定期更新] ...
go

[心得分享] 屠殺單挑37副 攻略流程~(更新50副)[不定期更新]   [複製鏈接]

屠殺單刷 37副流程攻略
人物所在伺服器:貝利卡
角色名稱:有紀

建議等級:40
建議裝備:全身37副金裝 +6
建議水晶: 武器不限,防具用回hp的

房間代號為(1)-(11)

一進副本的 (1) 難度很容易,只要進去 多使用重擊斬,迴旋斬便可,給怪打也不會太痛,所以這裡可以放心。(最重要是記得開門啊!!!!)

(2)這房間的怪物不能一次過拉相估大家都知道一次過拉後果會什樣,先用技能 三段  遠距離打爆門口右邊木桶,然
後有暈技就暈(刀背,後踢)減少怪物攻擊次數來減少對自己的傷害。[3個地點木桶同樣打法]

然後再打其他的怪物分別2隻2隻地打,最後才打門口的法師

(3),(4)
這裡只要慢慢拉打就不會有問題。

(5)
這隻王不強,只要小心紅色圈圈,全力跑走/迴避就可以,當他出小怪的時候先走近王引他攻擊,然後拉走小怪用迴旋斬/重擊斬攻擊小怪便可, 還有要減少正面攻擊,打背為多 (打完記得禁石開門....)

(6)
入房先殺浮游生物 1,2刀就可以殺掉,這一關 需要耐性,少許技術, 先用3段把2隻怪拉過來,2只2只打就可以了
先拉槍騎怪,他動作不快,善用迴避便可,然後拉大劍,要小心他出技,是十分痛的,不要硬撞,安全的打法是龜刀背,後踢,暈了再打,魔法的是最難打很考技術,中一下火都會覺得很痛,所以要多迴避,暈技,剩下的就是運氣。最後排的魔師可以不用理,直沖門口,把門口那隻引出去殺 (這樣入面的都不會追你)

(7)
這裡不難打,只要一隻隻引來打,用重擊,迴旋先清小怪,然後多打背它就打不中你

(8) 呢間可以打可以唔打,只係一d小怪黎

(9)
這個boss 只要少心 地上的圈圈加以迴避,多追背打就不成問題。 (藍色圈圈 :在圈內會不停扣血,紅色圈圈:會暈)

(10)
這boss 因體型較大,建議視點教遠一點,利用迴避一直打背 ,基本很少會被吉中, 放電那招要多加小心,不過基本都會顯示文字才放電,而沒字出,也出電...這個...要多加留意行動模式,有時走遠點就可

(11)
最後這隻boss ,當它雙手放地時,就用迴避去它背面~當它想向前沖,一樣用迴避去背面,有時站在它雙腳中間也不會被打中~落雷有紅圈時,跑多幾步才用迴避會更佳,沒信心就用技沖走吧~ 當它想分身時一定會走到中間那個魔法陣,這時小心會被踩..囧(小的試過被踩走不到秒了我一萬多血.)當它分身後...要做的時就是走!用所有方法走!

====================================================================================
                                                                                      48副
                                                                                      組隊

副本有5隻王
1.(胖佬) : 攻速,攻擊力當然會比以前野外肥佬既高 ,要小心比佢跳高壓落黎..係超痛..屠殺見到佢想跳既話諗都唔洗諗暈左佢先算吧...
2.(地獄火):正常都唔會打,因為都冇咩令裝出
3.(牛頭怪):同以前野外差唔多 不過一樣小心 佢紅眼 之後有一下係超痛
4.(人型怪+大狗): 正常都會有一隻坦拉開個主人先,之後打手先殺狗 再殺主人,小心主人叫N隻狗出黎,全部一齊打你,你一定比佢秒...(我試過-,-)
5.(暴君):咁多隻王之中係最易打既一隻

如果打緊王有人死左,如果隻王冇打緊你就叫坦拉開D隻BOSS 有空閒時候就去救啦,唔好咩都補師做哂

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                           單刷

講真..用屠殺想單刷呢個副呢難度係好高.....黎到51LV只係多左2招  係打副本可有可無既技,D小怪打你又痛,打王果陣招迴避CD又...跟本睇運氣,而且........很LAG=.= 但係配對冇事 所以我放棄

有意睇我點失敗就去YOUTUE我的頻道搵搵吧

下面送上雙屠殺
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                       雙屠殺

結論係雙人易過單人n多,雙人lag機未必會死,單人出錯lag一lag=88
======================================================================================
                                                                                          阿卡莎
比一D 未打個既人參考一下吧,我都唔係打得太好

1王

最易打的一隻,當佢想走去中間果陣 暈到就暈吧

2王

同48副果隻差唔多都係小心拍地果下, 同佢儲到3/3果陣 都係放哂暈技落去吧

3王 雙劍

呢隻小心 圈圈就得,中左暈就走近補師吧

3王劍盾

只要小心地上的毒就可以了,看不清楚可以教光一點

4王

佢想放怪出黎就用哂暈技打佢吧,同埋小心佢噴毒, 當佢舉高屁屁時,之後會放範圍睡的

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
已有 7 人評分威望 Good 收起 理由
chichung000 + 3 tiya bb哇
RECALL.凌 + 100 副本攻略活動優秀作品
strong + 1 支持你!下次繼續^_^
Win-D + 1 鼓勵
笨Siu進 + 1 鼓勵
如龍╭ + 1 鼓勵
花濺淚v3v + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 100  Good + 12   查看全部評分

我試過用狂戰單打....淨係去隻1王度用左30分鐘=.=

★藤原拓海★ 發表於 12-12-10 12:38 AM
我試過用狂戰單打....淨係去隻1王度用左30分鐘=.=

狂戰 咁高攻都要打咁耐- -?

打一場有多少金用了幾多時間
藥水用得多嗎

其實都幾辛苦自己= =..
又唔係龍谷刷飾品@O@

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

影X永恆 發表於 12-12-10 03:42 AM
其實都幾辛苦自己= =..
又唔係龍谷刷飾品@O@

龍谷單刷易過食生菜- -

如果我用我隻槍騎去打- -
不死...但係隻怪應該都係不死- -

tSz0819 發表於 12-12-10 01:01 AM
打一場有多少金用了幾多時間
藥水用得多嗎

打一場好似都有30金up ,要刷錢團刷一定會快d囉=.=   呢到我打一場打左3-4個鍾(細怪唔心急得)

前面細怪少少咁拉其實就好簡單只係好花好多時間去打,所以我廢事拍片

你教720p睇尾2果隻王我開始帶左10支垃圾水  (其實我唔想食..囧,但係我都係龜血 食左只係龜快d少少 所以就算

夠薑 發表於 12-12-10 09:23 AM

槍騎識打既話,應該係暫時最易可以單刷既職, 主要都係睇邊d檔得,邊d要後跳

笑傲無雙

魔導可能會快d~
單刷~全清~ 大約個半-兩個鍾-0-"

夠薑 發表於 12-12-10 09:23 AM

宜家龍谷梗係啦- -...爛哂...9封AC

所以我會打到訓著= =..真係好悶..

好有心機

其實小怪真係麻煩過果4隻BOSS
4隻BOSS都係得果幾招技..

00creamsoda00 發表於 12-12-10 11:55 PM
其實小怪真係麻煩過果4隻BOSS
4隻BOSS都係得果幾招技..

YES,不過小怪 慢慢拉都打到  ,最方便咪用槍騎打小怪,囧

holun246 發表於 12-12-11 09:16 AM
YES,不過小怪 慢慢拉都打到  ,最方便咪用槍騎打小怪,囧

我無玩過槍騎..
我玩狂戰
其實槍騎個擋同狂戰既擋有咩分別
狂戰可以無限擋..只要單擊唔超過個數值就OK
但我見槍騎有時間限制既...咁個擋咪仲衰過狂戰?

00creamsoda00 發表於 12-12-11 02:34 PM
我無玩過槍騎..
我玩狂戰

槍騎個檔計sp,吉幾下就可以回返好多,但係檔起上黎有咩分別就.... 我都唔係太清楚我未玩狂戰

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

00creamsoda00 發表於 12-12-11 02:34 PM
我無玩過槍騎..
我玩狂戰

分別係= =
狂戰擋無mp就死得
槍騎擋無mp都擋得

槍騎頂傷上限高過狂戰
狂戰38武 頂傷6031
槍騎38武 頂傷11106
而且..只要加左回sp紋章起反擊刺度
槍騎有sp都可以係無限擋

只可以講暫時40黎計- -
只有狂戰起吾爆擊既情況下
可以打得入舉左盾既槍騎
全身+6為準- -

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

簽名被屏蔽

玩過星曲WEB 笑傲無雙

holun246 發表於 12-12-9 04:47 PM
純分享,如果有更好的打法請告訴我....我這樣打,打得超辛苦

http://www.2000fun.com/thread-5210629-1-1.html
請問樓主參加副本攻略嗎
因為樓主的內可以以作品參加副本攻略活動
並有機會獲得MYCARD400點!

如參加請根據活動內容修改資訊
分類請PM我我會幫你修改
謝謝哦

回覆 RECALL.凌 的帖子

因為今日開51lv 我冇時間補返其他打怪片了@0@   

唔錯,封左頂正常都要挑戰下
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:53 PM , Processed in 0.036989 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存