2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 爬蟲天下 隻龜病咗睇了... 大圍獸醫 收費昂貴不合理 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

隻龜病咗睇了... 大圍獸醫 收費昂貴不合理 [複製鏈接]

三年前用$120喺MK買隻油彩龜病咗唔開眼三個月了。

今日佢去大圍睇,鬼仔Peter獸醫話睇唔出它什麼事要病症不明顯,不停鳩噏游萃話要乜野驗血照X光什麼的,跟住隻鬼走出會診室最後叫個女護把價錢告訴我佢先入返嚟,盛惠$2500!又話一週後回去覆診(又想刮一筆)!

我當時心想,你嚟香港搵食都唔學中文,請個本地女人做翻譯,你的優厚福利同翻譯人工又係轉嫁落消費者身上,難怪你不停花口水重覆呃客人出錢俾佢地驗乜驗物。

好多英國/南非/澳洲等英裔洋獸醫喺老家混得不好都嚟香港搵食,佢哋白鬼都喜歡請番自己人同聲同氣賺你哋D亞洲佬錢同搞你哋亞洲佬的女人。

唔識中文都可以嚟亞洲搵到食,都喺D香港人崇洋所做成。(會診過程個感覺好似以英國人統治香港般,鬼佬最鍾意請啲本地Chinese女性做翻譯同助手,因為女性威脅不到白人而且可滿足自己的民族優越心理。)

最後叫條鬼仔開D普通藥試吓算,埋單$1200。 女護話人道毀滅炙鬼仔佢地都收最少8舊

都係唐人獸醫好D,平靚正,有錢都(學鬼佬咁)俾番自己人賺啦!可惜土瓜灣嘅 Dr Yue要十日後才回來,我隻龜等不到。

再說,條叫Peter嘅獸醫8成時間對住部部電腦打病歷,問佢乜都話唔知,要化驗什麼什麼(全是高昂收費),鳩噏完一輪個女助護就把同一番說話重復用中文再說一篇,浪費時間!我心諗你D鬼佬無料就返蘇格蘭耕田啦。(剛剛才發現有網友亦投訴過呢條費柴獸醫。http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12162943)

楚楚一  上海酒店上门服务,足不出户高品味享受,我们全天候为您服务!把轻松`舒适`快乐带给您!无需任何押金订金!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,qq:806746818[/b   發表於 16-10-9 09:59 PM

始終呢方面唔係好成熟 冇咩人識醫龜 供應極少下 價錢勁貴
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:40 AM , Processed in 0.029865 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存