2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AKB48 專區 [認真模式] 我真的怒了!!!
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] [認真模式] 我真的怒了!!!   [複製鏈接]

今天本來開心去看咪醬主道AKB子兔道場,但看到paruru哭泣時,我真的怒了!她終於忍唔到在節目上流淚
正如咪酱說: 突然升上次世代ACE,又在猜拳取得冠軍,再加上大量黑子攻擊,
這時paruru很可憐,但最错全是營運的錯,令她受到不必要的痛苦!

其實現今Top成員,背後都有一段可歌可泣感人熱淚的故事
而用上一段長久時間一点一滴慢慢集結起來,正因這些情感,我們願望付出心中所推的成員,這就是我們認識初心AKB!

如何營運再不吸收(光宗薰)的教訓,強行再推次世代下去,AKB只會走向末日之路
而AKB未來是我們手中,而不是營運,因為我們情願將AKB結束,也不想看見妹子成為營運找錢工具!

最後向大家說不好意思,可能在快樂氣氛中,被我這文章破壞,真是萬分抱歉!!!

PS:祝大家聖誕快樂 (^(00)^)

[字幕]121221 AKB子兎道場 ep03
http://v.youku.com/v_show/id_XNDkxNjM5Njky.html

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

+148
有時諗如果冇AKB48 妹子做返普通人多快樂
但就都不會有機會認識她們了

笑傲無雙

唔緊要,怒好正常
paruru突然漂升 一定好多黑
營運方面管唔到,就唔講

我也很喜歡paruru,見佢哭都feel佢既壓力
作為飯只好支持佢,同安慰佢
雖然唔知有無用,一有時間我都係佢G+留言
雖然係好簡單一句日文,但係佢down既時間,又睇到應該會開心下掛??

極之認同樓主
營運強推唔係代表好事!!
呢點我深深體會到~
佢地根本唔會理member既感受
淨係掛住賺$~

近期明顯強推好多新世代上位,,.,,,,,
唉.....

PS: 我看不到YOUKU D片突然

橫山伝次郎 發表於 12-12-25 12:26 AM
唔緊要,怒好正常
paruru突然漂升 一定好多黑
營運方面管唔到,就唔講

因為paruru很努力,但被營運動手之下,努力全被封殺了,對paruru很不公平!

andy2695 發表於 12-12-25 12:31 AM
極之認同樓主
營運強推唔係代表好事!!
呢點我深深體會到~

所以 光宗薰 是個例子

Amuse 發表於 12-12-25 12:46 AM
近期明顯強推好多新世代上位,,.,,,,,
唉.....

它們認為Top走了,就是它們的世界

笑傲無雙

卍金日香卍 發表於 12-12-25 12:49 AM
因為paruru很努力,但被營運動手之下,努力全被封殺了,對paruru很不公平! ...

聽聞有日本2ch飯講
最近握手會(好似今日)
平時鹽反應,但而家下左苦工,已神對應
另到有d非paruru飯開始肯接觸佢

至少開始脫離到少少營運帶來既壞影響

努力是有回報的

唉! PARURU的壓力何其大, 哭出來反而可舒減一下。

唔識做生意都唔知內情所以唔評論營運

倒是想知道日後營運會迫出一個打不死頑強的ACE...還是迫出一個..............

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

只能說不推就說不重視,強推就說太強來...
丫醬之後明顯ACE之位沒人接替....
的班強推下沒好結果...但現在不強推做出話題性,丫醬走後這風波是接不著的

每人都想自己推的人成為主導..但現實就是不可能的...

把自己完全公開就是藝人..永遠只存在最好一面的就是偶像!!
老寊充..PARURU這一點一直都做得好好..反正是好過頭了!!

對無目標嘅人無感~

我都係講一個好有趣嘅傳聞算了~

川榮paru.......依班所謂新世代強推~
其實係用黎擋黑子~
接替阿醬嘅,由始至終都係果個人選~

完全同意,除咗營運之外兇手就係Big Apple ... 見到佢喊都好心痛,加上肥秋又同佢上電視、電台,令佢被人黑上加黑... 如果佢下年十名內...後果不堪設想...

其實雙Center重好啲,依家仲唔知點結尾...

強推是沒法的事...因為要補回發展5-8期時的那種策略性下的大失敗.....
最重要係之前強推指原是成功了...當然繼續嘗試.....
--
其實而家AKB運營已經唔係為賺錢而係為了洗錢...
各種唱片同..活動一個接一個的高價制作...
仲去到可以將十萬CD免費送出去的程度...

----
同埋今時今日的藝能界....就係要靠著不惜工本的強推去發圍...
(所以奧斯卡盛世出現了...)

一直循規蹈矩循序漸進的...反而發展困難...
(所以近年研音,星塵,堀社..甚至加埋AUMSE.這四大傳統影視事務所的改朝換代也很不見效......)
---
不過反正只剩三年時間.....
現在不做就沒時間了...

而且PARURU係B系事務所的人...

而B系的一貫運作就係...
常常炒作若手藝人的(正負面都炒)新聞去宣傳爭取知名度...
之後就讓這藝人上戲上劇...還是繼續在炒..炒男女主角戀情,炒人際關係...
等更多人去注意....

(呢種方法下來..捧紅左唔少人...都自殺左一些人...)
-----------
其實運營呢次捧PARURU都係....
用左三年時間策劃...

明明可以一早就捧(28位那時)...不過之後格硬拖了超過一年再開始捧......

呢三四年間...PARURU的角色定位甚至係部份性情...
都係一次又一次再一次的去變化...

笑傲無雙 忍影世界

對營運最近既表現真系有d不滿
為左錢而無乜諗過帶黎既影響

oriona06051 發表於 12-12-25 03:14 AM
只能說不推就說不重視,強推就說太強來...
丫醬之後明顯ACE之位沒人接替....
的班強推下沒好結果...但現在不 ...

呀醬之位如果由我優继承多好  haha  

回覆 卍金日香卍 的帖子

你嬲我又好...乜都好...聽我亂up多幾句

你覺得paruru很可憐,受到很多不必要的痛苦...咁你覺得點先為之正確或者公平?
係應該鋪條直路比佢,無驚無險...無任何障礙,平平穩穩順利順利好安逸地就達上ACE之路?

如果是這樣會比無聊,但如果像現在這樣路途崎嶇塵沙漫漫...如果能夠適應這種環境,克服各樣難題經過種種試綀,,,我就覺得這樣的成員成長之路會更好看更精彩

努力方面可能觀念問題...我覺得根本就係人類的應有的態度...唔好話偶像,,,你想得到成績就必須要努力...鐘意懶懶散散得...唔好期望成績好收入多,你話你天賦本錢高...人靚身材正智商又高企係到比人影下相唱幾句就賺到錢我就無野好講

營運方面佢地主僱關係...真係奈佢唔何,佢地用咩方針運作真係管唔到只能夠希望佢地不會枉作小人希望他們能夠成功
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 09:28 AM , Processed in 0.037349 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存